Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pláže v Orange County v Kalifornii doposud Shaunu Brumderovi zcela stačily. Milovník surfování, jehož jedinou inspirací je dobrá vlna, se obklopuje urostlými kamarády a hezkými přítelkyněmi, a žije ze dne na den. Jenže tuto idylickou existenci naruší kamarádova nehoda a osud Shaunovi přihraje knihu Marcuse Skinnera, která v něm probudí novou vášeň být spisovatelem. Napíše vlastní příběh a pošle jej svému literárnímu idolu, který přednáší na Stanfordské univerzitě. Chtěl by tam jít studovat, ale není přijat. Život v Orange County se mu náhle zdá nesnesitelný, stejně jako rodina, s níž si nerozumí. Přesto se mu všichni snaží pomoci a Shaun právě v této době zjistí o životě víc, než by se naučil na jakékoliv škole. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

DannyMcG. 

všechny recenze uživatele

Pěkná blbost, kde byla akorát srandovní ta jeho rodina, hlavně Jack Black. Nejprve jsem si myslel, že to bude vážný, kde je ale to drama, to jsem nepostřehl. Připadlo mi to jako mix všech vysokoškolských amerických slátanin, ne dobře slepených dohromady...a ten herecký výkon hlavního herce....Chuck Noris je oproti němu v Síni Slávy....prostě debilita, ale že jsem to dokoukal, tak dávám 20% ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Opravdu může člověk během jednoho dne konečně dospět změnit svůj náhled na celý svět a svůj budoucí život včetně svých plánů? A to ne po šílených událostech šíleného dne, ale po jednom "podnětném" rozhovoru s idolem? Možná že ano - ale v jiném filmu s uvěřitelnějšími reakcemi lidí a hlavně hlavního hrdiny. Všechno se odehrává na povrchu, emoce každý jen předstírá, což by neměl být div u filmu, problém je ale v tom, že divák nesmí vědět, že jde o blamáž. Vrcholu dosáhneme, když postavy předstírají emoce i samy před sebou, aby se cítily opravdovější. Nikdo v Orange County nežije, ale jen hraje svou roli s názvem život, aby podle ní někdo mohl napsat povídku. ()

Reklama

danco123 

všechny recenze uživatele

Typická americká komédia, ktorá ma skvele pobavila. Jack Black, znova dokázal filmovému svetu, že patrí k TOP komediantom. Vo väčšine vtipných scén bol zrovna on, a preto môžem s kľudom napísať, že práve on bol ťahúňom tohto filmu. Potešila ma aj úloha Cheyho Chase, ktorého si pamätám z komédií o rodinke Griswoldovcov, no tentokrát už jeho úloha nebola až tak významná. Filmu dávam 4 hviezdy za jeho zábavný príbeh a takisto herecké obsadenie. Mňa ako teenagera, film skutočne pobavil. ()

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Kolísání mezi komedií a dramatem bylo přesně takové, jak to mám rád. K tomu skvěle zvolené herecké obsazení, které nenásilně předvádí svojí komorní "grotesku". Colin Hanks byl fakt dobrej, ale Jack Black byl vynikající. Hudba taky dobrá. Prostě příjemná oddychovka, která vás určitě donutí se zamyslet. 75% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka. Akčnější krátkometrážní verze bez povinné závěrečné rodinné katarze by vypadala asi tak, že by hlavní hrdina naládoval brokovnici, nacpal si kapsy náboj a postřílel všechny ve svém okolí. Ale tohle je rodinně výchovná komedie, takže je to zábavnější, v jistých okamžicích humorná verze. S dobrým obsazením vedlejších postav (skvělá O'Hara, zase jednou komický a ne trapný Black, zábavná sekretářka na univerzitě a vždy rozkošná Mann). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Keď sa Shaun (Colin Hanks) háda so svojou matkou (Catherine O'Hara) v spálni, matka odhadzuje z postele vankúše. Veľký vankúš však odhodí kvôli zlému strihu až trikrát. (Lukoh)

Reklama

Reklama