Reklama

Reklama

Žár těla

  • Česko V žáru vášně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Advokát Ned Racine žije poklidným životem - ale jen do chvíle, kdy pozná "sirénu v bílém" (a s bohatým manželem) Matty Walkerovou. Ned brzy zjistí, že Matty je z žen, pro které jsou muži schopni i zabíjet. A přesně to také udělá. William Hurt a Kathleen Turnerová prudce vzplanou ve filmu Lawrence Kasdana Žár těla. Tento napínavý příběh plný sexu navazuje na "films noirs" čtyřicátých let, ale je nabit energií a vášní, které naplno propukly až v letech osmdesátých. Kasdanův odvážný režijní debut však už obsahuje i předivo citů, které se naplno rozvine v jeho pozdějších filmech Velké rozčarování, Náhodný turista a Grand Canyon. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si současné klasické pojetí hříšného žánru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Nádhera, čistá nádhera, tenhle film. Miluju 80. léta. Ženy v hedvábných halenkách s nadýchanými, jemně zvlněnými vlasy, splývajícími jim kolem ramen, lesklými rty a výrazným líčením očí, chlapi s delšími vlasy a knírkem a zastřený mlžný opar kolem toho všeho. Matty je překrásná žena, svůdná, vtipná, nebezpečná, Ned je zase chlapák, blonďák, se kterým touha přímo cvičí. I běžný kuřák by asi po dotočení tohoto filmu přišel o plíce, ale ty cigarety tam prostě patří. Kouří tam prostě všichni, ve vzduchu se nevznáší jen kouř z cigaret, ale sluneční paprsky svítí prudce do oken, padá mlha, soumrak, vítr si pohrává se zvonícími ozdobami na terase opuštěného domu. Ve vzduchu je cítit touha, vášeň a nebezpečí. Opravdu skvělý film, snový, skoro až nereálný, ale já právě tenhle druh filmů mám děsně ráda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Koľko horúčavy v jednom filme. Ale tak je to správne, tak to má byť. Lawrence Kasdan, jeden z popredných hollywoodskych scenáristov 80. rokov 20. storočia (tykajúci si s archeológom Indianom Jonesom i vesmírnym pašerákom Hanom Solom) režijne debutoval zmyselným erotickým trilerom so solídnym Williamom Hurtom a ukážkovou femme fatale Kathleen Turner (ktorá nebola taká rozpálená snáď ani v majstrovskej Vojne Roseovcov). ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Zlatý osmdesátky, všechno krásně jasné, průzračné, klasické a na pohodu. Přesto všechno jsem se nenudila ani moment a to já oceňuji především. William s Katleen byli senzační pár, škoda, že se někdy událostí dokáží změnit z minuty na minutu. Nahoře je napsané, že je to příběh plný sexu, tak to jsem brala opravdu s hodně velkou rezervou v dnešní době. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Právník Ned Racine je nenapravitelný sukničkář, jehož největší zálibou je seznamovat se s pohlednými ženami. Jednou se tak seznámí s vdanou Matty Walkerovou a prožijí spolu vášnivý románek. V cestě jim však stojí Mattyin bohatý a žárlivý manžel Edmund. Rozhodnou se, že jediné možné řešení je zavraždit ho. Svůj plán milenci pečlivě připravují, ale s něčím nepočítali. Dusný erotický thriller je z jedné části o tom, co vydrží v posteli pohledná Kathleen Turner, a ve druhé části už to tolik nezaujme, protože čím méně odhalené nahé kůže hlavní herečky, tak o to větší přesun k nudě. Na svoji dobu možná lehce skandální snímek, který obratně využívá "půjčenou" atmosféru noir filmů, ale k divákovi přilne spíše ta erotická část než ta thrillerová. Z filmu sálal snesitelný žár, ale ne po celou dobu. 60% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bál som sa, že to bude až príliš bazírovať v noirovskej štylizácii a vykrádať Double Indemnity, tento mix je však veľmi vkusne namiešaný, takže to ani zďaleka nevyzerá ako nejaký povrchný neo-noirovský pastiš (tj. chvalabohu to nerežíroval DePalma). Atmosféra rozhorúčenej Floridy dokonalo rozpaľuje dychberúcu Kathleen Turner, dialógy sú rezké ako v klasikách hard-boiled literatúry a vedľajšie role sú fantasticky obsadené. Navyše mám rád noirovky s "happyendmi", takže prižmúrim oko nad tou lenivo vyrozprávanou záverečnou vysvetľovačkou, nad ktorou sa je lepšie hlbšie nezamýšľať. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama