Reklama

Reklama

Maska zrcadla

Trailer

Bílá královna upadla do hlubokého spánku a jen tak se neprobudí. Celé její království pokryl černý stín. Rovnováha mezi temnotou a světlem byla narušena a znovu nastolit ji dokáže pouze Maska zrcadla. A tak se Helena, sama uprostřed neznámé země, vydává na dlouhou cestu za ztraceným šperkem, který musí nalézt dříve, než temnota zahalí Svět snů navždy. Autorem scénáře je držitel mnoha ocenění v oboru fantasy Neil Gaiman a i jeho zásluhou se z Masky zrcadla – díky kombinaci hraných scén a animací - stala lahůdka pro oči i duši. Poznejte zvláštní a tajemná stvoření v neuvěřitelném světě fantazie, k jehož dokonalosti přispívají i působivé obrazové prostředky a nekonečná představivost výtvarníka a režiséra Davea McKeana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Od začátku vizuální orgie v podání jedinečného a nezaměnitelného stylu Davea McKeanea. Scénář Neila Gaimana klame několikrát tělem a zavede opět tentokrát diváka do světa snění nebo snad reality :-), který umí Neil vystihnout naprosto precizně. Jen doufám, že spolupráce těchto dvou hvězd na poli filmu neskončí u tohoto jedinečného díla. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Scénář:Gaiman s Dave McKeanem. Velká škoda tohodle filmu. Chybělo jen několik elementů, aby to byl fakt skvělý zažitek. Tak třeba, kdyby se toho zhostil Terry Gilliam. Od toho by se pak odvíjela další část a to, že by bylo použito daleko míň efektů a přibylo více loutek a skutečných kulis. Příběh byl podle očekávání velmi dobrý a zásobárna ztřeštěných nápadů Neil Gaiman opět nezklamal, ale člověk se do něj nemůže vtáhnout, když ví že tam ve skutečnosti nic není, jen 2, 3 herci a plátno. Což je ale problém všech novodobých snímků, ale já věřím tomu, že se tento nešvar brzy okouká a vrátí se na plac staré dobré makety a opravdová, 45% ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Len doplním Mariusa, ono je to masaker aj hudobný. Celé to snové iracionálno a balancovanie na pomedzí snov, túžieb a reality je doplnené rovnako uleteným (správnym smerom) hudobným backgroundom. Príbehovo je MirrorMask spočiatku trochu pomotané, ale neskôr tak akurát, len zamrzí poslabšie tempo. Celé to putovanie bizzarným svetom chvíľami nudí a výrazne tam absentuje zapamätanihodný okamih (ak nerátam celý film). Šialené, krásne...umelcké dielo. McKeanov štýl mi neskutočne sadol. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběhem krásný film, který zaručeně nesedne každému. Někdo si v něm třeba najde zhnusení a tak tady ocení především tu originalitu. Zhnusení ve zpracování, protože to se od jakékoliv jiné fantasy liší. Tady digitální efekty vynahrazují zvláštní kulisy a působivé postavy a jejich zpracování. Každá tu má vzhled takový, jaká vlastnost u ní dominuje. Tím pádem film hraje hlavně obrazově. Po chvíli jsem si ale na tento příběh dokázal zvyknout a spolu se sympatickou hlavní herečkou jsem si to perfektně užil. Můžu říct, že tak zvláštně zasněný a melancholický film jsem hodně dlouho neviděl. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zpracování dospívání dívky, která řeší svůj vztah ke světu i matce a najednou se ocitá ve zlomové situaci, je nápadité výtvarně. Odehrává se ve snu. Na můj vkus to však bylo příliš depresivní, výtvarná stránka mě nijak neoslovila, celé to byla jedna velká haluz a pod tím vším temně okrovým obrazovým balastem to byl dost fádní příběh, který byl mnohem lépe popsán v Alence za zrcadlem (a to ještě střeleněji) i zobrazen ve Faunůvě labyrintu (s mnohem větší logikou a vypravěčskou odvahou nevyjít vstříc divákovi). SHRNUTÍ: Depresivní Alenka v temné díře. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Rozpočet: 4,000,000 dolarů. (Saku)
  • Na začátku filmu je během stavění cirkusu krátký záběr na ruku balancující a točící sadou 4 krystalových koulí. Tento kousek se nazývá "Contact Juggling", vytvořil a poprvé jej předvedl Michael Moschen. Poprvé se objevil ve filmu Labyrint režiséra Jima Hensona, kterým je část tohoto filmu inspirovaná. (HappySmile)
  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městě Brighton. (Saku)

Související novinky

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

25.08.2007

Fantasy Hvězdný prach se v zámořských kinech kdovíjak nedaří, ale recenze nešetří chválou, a tak se pozvolna začíná uvažovat o adaptaci další knížky Neila Gaimana. Tentokrát by šlo o Nikdykde,… (více)

Reklama

Reklama