Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Snaha tvůrců ukázat nám, že my na to máme a dokážeme taky natočit mysteriózní podívanou na způsob mixu Světa tajemných sil a Akt X, na mě působí asi stejně upřímně a přesvědčivě jako francouzák od Jidáše. Kvůli tématu příběhů, které jsou opravdu zajímavé, mě to dost mrzí, ale zásluhou slaboučkého scénáře, bezradné režie, beznadějné statičnosti, minima tísnivé (nebo aspoň nějaké) atmosféry a "výkonů" Vaculíka a Norrisové, které jsou spíš zoufalé než herecké, jsem to vydržela jen dva díly. Přesně o dva víc, než bych měla. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Na film s podobnou tématikou se rád podívám i přes často značné nedostatky. Ale tento seriál mne připadal tak slabej, že jsem neměl to srdce mu mu věnovat svůj volný čas a záhy jsem s ním skončil. Zdá se jakoby to tajemno spočívalo v tom, zdali následující díl bude stejně nebo ještě více hloupej jako ten předchozí. ()

Reklama

Zik2 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky dávám spíš z nostalgie, protože na nižším gymplu jsem považoval Strážce duší za mrtě hustej seriál. Náhodné sledování „po (neceleých) deseti letech“ způsobilo ztrátu dalšího dětského ideálu, ach! Z dechberoucí mysteriózní podívané nabyté úžasnými výpravami v prostoru i čase zbyla najednou jenom nemastná, neslaná ochotnická parodie na zápaďáckou záhodologii. Technické slaboučké, takže se dívím, že se Česká televize snaží horečně vecpat do záběru, aby všichni věděli, kdo má tenhle epos na starosti. A ze světovosti je jenom srandovní světáctví. ()

Zemi11 odpad!

všechny recenze uživatele

No tak tuhle láhůdku teď hltám. Náramě se bavím. Třeba dnes jsem si říkal, proč mu ta manželka podala jinou roušku, která ještě ke všemu chladí. Bohužel to byla pointa, jěž mi měla zůstat utajena až do závěrečných minut, ve kterých bylo odhaleno, že mu manželka podala jinou roušku, která ještě ke všemu chladila. Buď jsem geniální, ... ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Hrátky s nadpřirozenem mám rád. Pokus o české Akta X ovšem nevyšel. Ovšem co předvádí ústřední duo je tragické...Koncept při luštění záhad imho vždy stejný, Norrisová je pouze pro ozdobu, Vaculík většinou sice tápe, ale i tak je jedním z největších kladů seriálu. Kvalita dílů je silně nevyvážená, pamatuji na dva, tři co měly nějakou úroveň. Bohužel, na opravdový tuzemský mystery seriál se vším všudy si musíme počkat... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Faustův dům, kde Armín (Lukáš Vaculík) pátrá po původu záchvatu mladé dívky, která při rituálu představoval médium, se nachází v Praze na Slovanech. (ArthasKarfa)
  • Zastřelený upír spadl z mostu do řeky, jednalo se o barokní most v Náměši nad Oslavou. Na tomto mostě jsou jen sochy světců, socha démona na něm není. (LaCasita)
  • Tajemné místo, zvané U čarodějnice, kde později v ruinách Armín (Lukáš Vaculík) najde ztracené dítě, bylo točeno ve zřícenině kaple sv. Anny v Horrním údolí. Jde o poslední částečně zachovalou kapli z původního komplexu čtyř poutních kaplí a dalších budov na poutnické cestě z Horního údolí k slavnému poutnímu místu Panny Marie Pomocné nad Zlatými Horami. (LaCasita)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama