Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Stanfield má vše, po čem může muž jako on toužit. Jako specialista na ochranu bankovních kont má dobrou práci v bance v Seattlu a šťastnou rodinu. Jednoho dne se v jeho voze objeví Billy Cox a oznámí mu, že jeho rodina byla právě unesena. Zpět ji získá pouze tehdy, pokud podle přesných pokynů převede z účtů nejbohatších klientů banky po deseti tisících dolarů na jeho účet, celkem sto milionů. Což se však zdá nemožné, protože potřebný terminál byl v rámci probíhající fůze převeden na ústředí ve Wichitě. Jack se proto pokusí uplatit Williho - jednoho z únosců. Cox je odposlouchává a Williho před Jackem a jeho ženou Beth chladnokrevně zavraždí. Zatímco Jack se další den v práci snaží najít způsob, jak Coxovi vyhovět a provést požadovanou transakci, Beth doma přesvědčuje jeho komplice, že se jich bezohledný šéf po akci chladnokrevně zbaví. Má zoufalý muž, improvizující v téměř beznadějné situaci, šanci porazit chladnokrevného zločince s dokonale promyšleným plánem? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

Fr 

všechny recenze uživatele

H. Fordovi se někdo hrabal v odpadcích a teď dluží 95 000 dolarů za sázky po síti. Jenže to za chvíli nebude jeho největší problém........ . Občas tady sice něco zaskřípe, někdy se škodolibě pousmějete, ale jisté je, že palce Jackovi držet budete. Zvlášť když P.Bettany a jeho partička jsou pěkně hnusný a šáhnou mu na rodinku. Mě se Ford a jeho ,,nasranej“ ksicht líbil. Po těch kravinách, který jsem v poslední době viděl, to aspoň mělo šťávu. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Existuje dost thrillerů, které vás nechají vypěnit tím, jak po počátečních nadějných náznacích nepřijde už nic ze slibovaného a film se nudně dovleče ke konci. Firewall tenhle model dovádí k dokonalosti, protože na něm je nejnadějnější jeho NÁZEV a jakmile se rozjede prvních pár minut, s poměrně velkou jistotou vidíte, že kromě typických schémat a klišé (hrdina odjíždí na místo činu a zanechává předtím krátce představenou rodinku - v ideální sestavě pro eventuální masakr - vlkům napospas) se na devadesát procent ničeho nedočkáte. Po zbytek filmu si pak už jen hořce ověřujete, že jste s prvotním úsudkem měli pravdu. Film, kde hlavní hrdina Harrisona Forda vystačí v podstatě s jediným výrazem, kde se tísnivá atmosféra dosahuje trvalým lijákem a neustále staženými roletami v bance, film bez nápadu, ale i třeba bez pořádných dialogů, kde jednu hvězdu dám tak nějak z nostalgie za Harrisona a za jeho slušný fyzický výkon, hlavně v poslední, i když taky posté viděné bitce (nebo za schopného dublera) a druhou z nostalgie za mou oblíbenou Mary Lynn Rajskub a poměrně velký prostor, který tady dostala, i když tady musela být oproti tomu, co točí s Kiefem Sutherlandem v dvacet čtyřce, asi dost otrávená. Pokud máte, jako já, na co koukat na DVD, a tohle běží v televizi, není to film, který byste museli vidět. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Docela dramatický snímek připomínajíc mi Presumpci viny s Denzelem, ale o trošku méně té strhujících pasáží. Každopádně pokud jste multimilionář a máte rodinu a k tomu i psa, jděte si ihned koupit GPS pro vašeho pejska, aby jste měli vše v lepším pořádku. A nestavte si baráky se samostatným zavíráním, aby jste tak ušetřili spoustu nervů, peněz a kdyby se něco přece jenom stalo, aby jste se vůbec dostali ven. (( :: ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dobyvatelé ztracené archy, Jackie Brown, Bokovka, Terminátor 2 – v jakém filmu se střetli herci z těchto čtyř filmů? Odpověď hledejte mezi řádky. Je to příběh starého hipíka, který rozumí počítačům líp než všichni ti mladí nýmandi a hlavně miluje svou manželku (Virginia Madsen) a děti. Takže nějaký parchant se zásobou sušenek pro jeho alergického synka a záluskem na sto milionů dolarů mu žití jeho amerického snu nemůže narušit na dlouho. Nevím, na jakém principu měl Firewall fungovat. Jestli tvůrci disponovali nějakou deus ex machinou dělající thriller thrillerem, jestli si vařili kávu z půdy, do které byl pohřben Alfred Hitchcock… Nevím, každopádně to v tomto případě nezafungovalo. S padouchem příliš chladným (Paul Bettany by strašně rád něco zahrál, je mu to vidět na očích, ale scénář mu nedává prostor), s hlavním hrdinou příliš obyčejným (v amerických filmech není Rambo-tatík od rodiny ničím nezvyklým), abyste mohli fandit alespoň jednomu z nich (i když ve skrytu duše jsem přál úspěch Bettanymu – ano, za ty sušenky). Scénář je plný laciných náhodiček k pokoukání a k pousmání. Již méně k pousmání je znuděná a nudící režie Richarda Loncraina. Ten má přitom na triku o poznání svižnější, zdaleka ne tak vláčný a bezdějový Wimbledon. Je to takový thriller pro důchodce, kteří nemají o nějakých informačních technologiích ani šajnu a neotravuje je sto minut sledovat nervózně pobíhajícího vrstevníka Harrisona Forda. Abych mu nekřivdil, jednou za dvacet minut se s někým pohádá (nejdrsnější hláška: „Změna plánu, parchante!“), jednou za hodinu dokonce i (sedíte?) s někým porve! Jenom ho přitom co chvíli bere mrtvice. Jo, a taky tam hraje Robert Patrick a Robert Forster. 40% Zajímavé komentáře: POMO, Morien ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Na tomto priemernom thrileri nádherne vidieť, že Harrison Ford sa dosť fyzicky zmenil a už namôjveru pôsobí ako starý veterán a preto mu rola odborníka na počítačovú bezpečnosť sadla ako riťka na šerbel. Kedže v dôchodkovom veku sa už ťažšie hýbe, chápem absenciu akčných scén...Scenár vystihujú slovíčka štandarnosť a maximálna neoriginálnosť. Navyše, po vzhliadnutí si asi pôjdem vybrať všetky úspory z banky, nevedela som totiž, že je tak docela ľahké nabúrať bezpečnosť bankového serveru, hehehe. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Bettanyho maskérka Veronica Brebner si během natáčení zavolala členy štábu, aby jí ukázali své jizvy. Všechny si nafotila a podle nich později přípravila hercovu vizáž pro snímek Šifra mistra Leonarda (2006). (imro)
  • Původní název filmu byl „The Wrong Element“, ale když jeden z herců ve vedlejší roli začal snímce říkat „The Long Elephant“, producenti raději vymysleli „Firewall“. (imro)
  • Během tzv. dešťových dnů ve Vancouveru pršelo, paradoxně, velmi málo, a proto produkce musela používat 6 cisteren s vodou, které zavlažovaly ulice. (imro)

Reklama

Reklama