Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chlapec Gordon Bombay se v rozhodující chvíli finálového hokejového utkání strefil do tyče, tím jeho tým přišel o vítězství. Tento stresující okamžik v něm zůstává až do dospělosti. Stal se z něj nadějný advokát, ale Gordon zůstává stále nevybouřeným mladíkem. Při řízení auta soustavně porušuje předpisy a za poslední prohřešek mu hrozí soud, jemuž se díky svému šéfovi vyhne tím, že musí odpracovat 500 hodin veřejně prospěšných prací. Jeho trestem je odejít na chudé předměstí Minneapolisu, kde má trénovat nejhorší chlapecké hokejové mužstvo místního okrsku. Nakonec se mu podaří získat si respekt svého týmu a začne je učit, jak vyhrávat. Získá sponzora a tým nazve Ducks. Sponzor ho ale nutí, aby porušil určitá pravidla, ale Gordon to odmítá, nenechá se vydírat a kráčí se svými svěřenci vstříc vítězství v juniorském šampionátu. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (43)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Disney mající v té době licenci a klub Anaheim Mighty Ducks se rozhodl zpopularizovat svůj tým. Vyprodukoval tak sérii rodinných sportovních komedií spíše pro mladší publikum. V té době jsem na to koukal jak blázen. Dnes už bych si to asi nepustil, ale pokud bych srovnal Šampióny a třeba mega blbiny co dnes Disney a potažmo Hollywood produkuje pod vlajkou rodinné/sportovní komedie, tak by vyhrály na nájezdy káčata a ještě by rozdala pořádné HITY (hit - tvrdý hokejový zákrok v mezích pravidel). ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Naivní film pro děti, nehorázné fandy hokeje, nejlépe obojí. 1) 34letý režisér Stephen Herek vyrobil snímek podle osvědčených provařených receptů. Námět, scénář, obsazení je přesně takové, jako divák očekává. 2) Film však má něco navíc. Nadšení a další emoce se na mě valily z obrazovky ve vlnách, jimž jsem nedokázal odolat. Ano, je to mizerný kýč, ale stejně jsem Káčatům fandil, smál se s nimi a dojímal se. Quack, quack, quack, quack, quack (v trefném českém překladu káč káč káč káč káč)! Protože mě už dnes takhle "dostane" jen málo snímků, přidávám hvězdičku k zaslouženým dvěma právě za to. 3) 30letý pěkný Emilio Estevez (trenér Gordon Bombay), převzal po otci (Martin Sheen) svůj chladný kukuč. 14letý Joshua Jackson (přemýšlivý Charlie Conway) je nejvýraznější dětská tvář. 4) Spousta faktických omylů a chyb mi jako neznalci hokeje nevadí, ani jsem uváděné nedostatky nezpozoroval. ()

Reklama

fisus 

všechny recenze uživatele

Rád jsem zavzpomínal na dětská léta.Ani nevím,kolik mi bylo,když jsem tohle viděl poprvně.A když přimhouřím obě oči,tak jsem se celkem bavil i teď.Fanoušky hokeje určitě potěšila účast opravdových hráčů dnes již neexistujícího celku Minnesota North Stats Basila McRae a stále ještě hrajícího Mika Modana. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, asi je to tím, že mám rád hokej, také tím, že je snímek vlastně takový pohodový a vy víte, že to musí dobře dopadnout. A no, Emilio Estevez rozhodně nic nekazí a ve své roli je prostě tak snesitelný, jak by jeho postava měla být. Navíc mám slabost pro Kačery, i když mám na mysli ty z Anaheimu. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Typický športový film so všetkými neduhmi tohto podžánru (hráči, ktorí dostávajú v každom zápase výprask sa behom sezóny tak zlepšia, že vyhrajú titul, rozhodujúci gól v poslednej sekunde, špinavé triky od trénera a hráčov najväčšieho súpera...), akurát že s deťmi, čo často neveští nič dobré. No má to aj pár dobrých momentov a celkovo to je pozerateľné. 50% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se objevil i nejúspěšnější americký hokejista všech dob Mike Modano. (Lembi4)
  • Ve scéně, kdy unikající hráč Kačerů i přes signalizovaný faul dá gól, měl být buď gól uznán, nebo měl být faulující hráč vyloučen, nikoli uznána jak branka, tak i udělen dvouminutový trest. (dandislav1991)
  • Ve filmu si zahrál i tehdejší útočník týmu NHL Minnesota North Stars Basil McRae. (fisus)

Reklama

Reklama