Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silný životní příběh se odehrává na pozadí drsné scenérie hor se vším, co je pro střední Slovensko typické – patriarchát, pytláctví, rasová nesnášenlivost, krádeže dřeva, ale hlavně ukazuje velkou soudržnost rodiny, víru, přátelství a lásku. Pokoj v duši je příběhem Tóna (Attila Mokos), který se po pěti letech vrací z vězení, kde si odseděl trest za krádeže. Přijíždí do rodné vsi a zjišťuje, že mnohé věci se změnily: s manželkou (Helena Krajčiová) se odcizil, pětiletého syna vlastně nezná, nemůže najít novou práci… Jeho přátelé z dětství – kněz Marek (Jan Vondráček) a podnikatel Peter (Robert Więckiewicz) se mu snaží pomoci v návratu do normálního života, ale mají své vlastní problémy a trápení. Tóno zoufale hledá východisko ze své situace. Šanci mu nakonec jako jediný dá majitel místní železnice, strojvedoucí Smejkal (Jaromír Hanzlík), který jako jeden z mála netrpí předsudky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (197)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Ján FORZA Kováčik si pre pokoj v duši a pre pokoj od tých vylomenín typu Misska a Modelka natočil svoj film o svojom domove pre seba a svojich (rozumej našich) lokálpatriotov. Tuším mu to vyšlo. Síce je to čisto testosterónová záležitosť a Krajčiová má tak málo priestoru, že som počas sledovania často zabúdal, že tam vôbec účinkuje (slivovica sa tam objavovala pravidelnejšie), dielko je pozerateľné aj v kinosále (biocihle – pre CZE užívateľov) a o prsia predbieha všetky slabomyseľné televízne inseminácie, dokonca aj tie, ktoré som ešte nevidel. Ako správny Stredoslovák dávam ešte pol deci hviezdy navyše. ()

Yesqward 

všechny recenze uživatele

!SPOILER! Čakal som nehorázny odpad, ale bol to taký lepší odpad. Neviem, slovenský film už asi nikdy nebude dobrý. Zlé konce v slovenských filmoch, na to som už zvyknutý, to už je samozrejmosť, ale tento bol extra zlý v zmysle nezmyselný, čiže hviezda dole. Ďalej nemám rád otrepaného Luknára, čiže ďalšia hviezda dole. No a príbeh bez duše (to je ale irónia), a chýbajúca sľubovaná pieseň od Janky Kirschner, to je ďalšia hviezda dole. Pre nematematikov, 2*, 40%. ()

Reklama

JančiBači 

všechny recenze uživatele

Nudný dej, priemerný scenár ale za to nadherná krajina a výborná piesen od Jany Kirschner.Práve ona môže za komerčný úspech filmu, pretože vela ludí išlo na film hlavne kvoli jej piesni..Je dobré, že pomaly za rok máme 2 ako také filmy a k ním 2 skvelé pesničky..Na mysli mám aj Katku Knechtovú a jej Muoj Bože k filmu Bathory..Len Jakubisko urobil chybu v tom, že ju do filmu nakoniec nedal.Vlado Balko bol chytrejší a má u mna velké plus..Do budúcna sa teším na všetky naše filmy, ktoré pôjdu ruka v ruke so skvelou hudbou k filmu 8)) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Další z Křižanových easternů, do současnosti zasazený příběh propuštěného vězně, předkládá přehršel pro autora typických motivů (např. vina, trest, zrada, žena na piedestalu) řízné (tj. intelektuálským plkáním nezatížené) dialogy a důraz na vykreslení prostředí. Neustálá přítomnost slivovice a cigaret mě nepohoršila. ()

rubik1 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná oddychovka ktorá ale postrádala záverečnú gradáciu deja. Film však stojí za pozretie už len preto, že je slovenský a že priblíži divákovi stredoslovenské reálie, každodenný život a pomery. V podstate užívatelia T2 a Nunka to vo svojich komentároch zhrnuli presne tak, ako som to mal na mysli aj ja.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (23)

  • Slávka Halčáková si vo filme zahrala malú postavu partnerky Roberta Wieckiewicza, ktorý stvárnil rolu najlepšieho kamaráta hlavného hrdinu, podnikateľa Petra. Nakoniec ale bola z filmu kompletne vystrihnutá, nakoľko jej postava odpútavala pozornosť od hlavného príbehu. (Zdroj: pluska.sk) (Raccoon.city)
  • Film mal na slovenské pomery nadštandardný rozpočet - 49 miliónov korún. (Smok)
  • Producentsky stojí za projektom spoločnosť Forza Production House, pre ktorú je to prvý filmový projekt. (Smok)

Reklama

Reklama