Reklama

Reklama

Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet a Anthony Hopkins se společně představují ve strhujícím příběhu prostého muže, jemuž politická kariéra, ničivá síla korupce a zrada nakonec zcela pokřiví charakter. Film byl natočen podle dnes již klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za který získal Pulitzerovu cenu. V dalších rolích se představí James Gandolfini, Mark Ruffalo a Patricia Clarkson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pomerne dobrá politická dráma. Celý film, ktorý sa tiahne v pokojnom, nevýraznom tempe a kde naraziť na nejaký výraznejší zvrat alebo vzrušenie je naozaj umenie, je z nejakého neznámeho dôvodu celkom pútavý a dokáže si diváka čiastočne získať. Film prináša pozoruhodný pohľad na to, čo všetko taká politická kampaň obnáša. Veľmi sa mi páčila záverečná scéna, ktorá bola veľmi efektná a na poslednú chvíľu sa snažila okoreniť film, čo sa jej v skutku podarilo. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Páni. A to mi řekněte, že Jude Law ani Sean Penn nebyli ani nominováni na Oskara. Je něco shnilého ve státě Dánském. Strhující výkony hlavních představitelů diváka vrhnou doprostřed dění a na svobodu jej vypustí až v samotném závěru. Precizní obrazová stránka je vkusně doplňována stránkou hudební (jako vždy vynikající James Horner) a ani ta dějová nezůstává příliš pozadu. Já neměl tu čest shlédnout originál, a to je možná pro remake to nejlepší, co se mohlo stát. S čistým svědomím házím do ringu čtyři hvězdy a až se někdý k původnímu filmu dostanu, tak se uvidí, kdo z bojiště odejde jako poražený. Já se klaním pánům hlavním představitelům a můžu usnout s blaženým úsměvem na tváři, že jsem zbytečně nepromrhal dvě hodiny života. ()

Reklama

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Perfektný výkon Seana Penna, ktorý pri svojich prejavoch pripomína neslávne známeho vodcu bývalej "Tretej ríše". Pre fanúšikov tohto herca vrelo odporúčam, tiež je zaujímavé vidieť ho s pár kilami "navyše":) Oplatí sa vidieť. Ale nielen kvôli nemu, pretože v úzadí postavený (aj keď bol zámer pravdepodobne iný, avšak Penna si budem pamätať asi viac), no mám pocit, že o to viac podmanivý Jude Law predvádza jeden zo svojich najlepších hereckých výkonov. No čo ma od prvého záberu uchvátilo najviac je neuveriteľný obraz! Radosť pozerať. ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Celkově dost nudné a překombinované. Skvělé obsazení a vizualní stránka filmu to sice zachraňuje, ale rozhodně se nejedná o něco vyjmečného. Je to škoda, protože film má ze začátku nakročeno daleko za hranice podprůměru. Jenže pak režisér trhne ruční brzdou a vše zůstavá ve stojatých vodách. U závěrečných titulků, zamrzí ta obrovsky promarněná šance na něco víc..... ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Hrdinové filmu se každý po svém vyrovnávají se ztrátou nevinnosti. Novinář Jack Burden se pomalu upíjí k smrti a sleduje, jak se Stark stává guvernérem a mění se v podobné monstrum jako ti, proti nimž na začátku kariéry vyrazil. Přestože se Burden i Stark namočili do „špíny“, jejich pochyby a otevřené zhodnocení vlastních selhání je nakonec očišťuje. Naopak Adam, držící se svých zásad, ale doopravdy jen odmítající vzdát se zjednodušeného pohledu na svět, se v závěru stává nic netušícím nástrojem těch nejhanebnějších pohnutek. Svět nelze měřit očima dítěte, ale zavřít je zcela, znamená odumřít zevnitř. Sean Penn v roli sofistikovaného primitiva exceluje. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans a Morgan City v Louisianě (USA). (Tygrys)

Reklama

Reklama