Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Strážce trpí syndromem domečku z karet: pěkný na pohled, chatrný na dotek. Herecká sestava silnější, než jakou poslal Bílek na Dány, celé se to tváří krásně a filmově, asi jako se Zeman na portrétu ksichtí lidumilně, ale chybí tomu něco, co by mělo šanci diváka zaujmout i jinak než stylem jééé, tohle bylo támhle anebo jééé, to je hovadina... Navíc se mi začíná přejídat uvažování scénáristů "safra, teď bych potřeboval, aby se všichni sešli na jednom místě, i když je to nemožný. Ale co, však ono by se to třeba nějak stát mohlo, ne? Takže píšu..." Trhněte si nohou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co z toho Michael Douglas má, že střeží americký prezidentský pár? První dá mu.. Tady ale nejde o to, jestli se šéf Bílého domu nevleze do dveří Air Force One kvůli paroží. Hledá se krysa, co chce kousnout Klasika! Z celkem zajímavého rozjezdu se to překlopí na dalšího Uprchlíka, ve kterém funguje snad jen profesní arogance Sutherlandova Samuela Gerarda. Urputná snaha o dynamičnost ztroskotává na odporném švenkování a zmatečném střihu, torontské finále by Franka Horrigana donutilo slzet smíchem. Jiný Frank, Farmer, by při úplně poslední scéně zase slzel dojetím. Tohle by se mu nestalo.. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prezident bude zastřelen. Bude to bolet, pane prezidente. Zavraždíme Vás." Tomu vyhrožování já rozumím, ale proč na sebe atentátník bonzuje? Aby prezident dostal větší ochranku a on to měl těžší? Z atentátů jsem měl na základce trojku a praxi ve vraždění prezidentů taky nemám, takže budu věřit, že je to takhle správně. Raději se zaměřím na to čemu rozumím a to jsou dva světlý body tohoto snímku - První dáma a agentka Marino. Obě měly svoje kouzlo a tak to má být. O dost slabší je tvrzení, jak rychle ztratí agent důvěru a jak ji ještě rychleji získá zpět. To mi úplně nesedělo, ale já měl trojku i z agentství, takže to nebudu řešit. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

I did not sleep with your wife (...and I don't want to kill the president), alebo: Jack Bauer po stopách novodobého Richarda Kimbla. Stokrát prevarený príbeh nespravodlivo obvineného muža na úteku k nám tentokrát prichádza v tej najbežnejšej, ničím neobjavnej forme, s veľkým množstvom klišé a neskutočne nevyrovnaným scenárom (ktorý mimochodom parádne vykráda hneď niekoľko zápletiek zo seriálu 24). Herci sú v pohode, David je prakticky len variáciou na Jacka Bauera, takže Sutherland je ako ryba vo vode, Douglas je stále charizmatický a Eva Longoria krásna (jej postava je ale dosť zbytočná, nemá v príbehu žiadne opodstatnenie..). Ako nenáročná jednohubka Sentinel neurazí, ale v tomto prípade som rád, že som nevyhadzoval peniaze na kino a pozrel si to radšej "barely legal" spôsobom... 5/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Douglas se snad jako kravaťák už narodil. Nikdy bych nevěřil, že může být v jeho podání zvláštní agent tajné služby tak cool frajer. Takhle dobře zahraná špionážní role tu nebyla už pěkných pár let. Bohužel forma Michaela Douglase je na snímku pravděpodobně to nejlepší. Začátek je velice slušný a i bez struhjících a drahých akčních scén se jedná o velmi svižný a vcelku chytrý thriller. Bohužel ke konci je již v podstatě všechno vyřčeno a jasná situace se tak žene do akční záhuby. Konec je pak vyloženě hloupý a celý film tak de facto sráží do průměru. Nicméně nestraný náhled do praktik tajných služeb je leckdy překvapivě působivý a příjemně se na snímek kouká. Civilní herecké výkony všech zúčastněných nepřekvapí. Dvojka Sutherland, Douglas je neskutečně cool. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • V úvodní scéně atentátu na Ronalda Reagana jsou použity reálné dobové záběry, v nichž agenti chrání prezidenta vlastními těly. (Siriuss)
  • Thriller debutoval na třetí príčce amerického žebříčku návštěvnosti (21. – 23. 4. 2006) s výdělkem 14,3 mil. dolarů a celkový obrat nakonec překročil jen 36 milionů. (imro)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama