Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

sebo9629 

všechny recenze uživatele

Geniálna záležitosť. Nemyslel som si, že sa mi bude tento seriál až tak páčiť a už vôbec som nečakal, že si ho zaradím medzi najobľúbenejšie a naozaj dúfam, že sa dočkám kvalitného filmového spracovania... Hodnotenie sérií(cca): prvá - 8.5/10, druhá - 9.0/10, tretia - 9.5/10Celkové hodnotenie seriálu: 9.3/10 ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Inu, seriálům moc často plný počet hvězd nedávám, tak tady to máte. A to i přes fakt, že i tady některé epizody byli zkrátka výplňkové a odpočinkové. Avatar je zkrátka dost jiný animák pro celou rodinu, i díky faktu, že ačkoliv v něm není nic extra nevhodného pro mladší ročníky, opravdu si ho užijí a pochopí tak desetileté děti. Obsahuje spoustu dospělých témat jako okupace, genocida, odboj, nenávist v rodině a svoje hraje i fakt, že titulního avatara Aanga leckdy zastiňuje vnitřně rozpolcený pubertální princ Zuko. Inspirace anime, východní filozofií a částečně folklórem je osvěžující, ale snad nejvíc musím ocenit fakt, že před akorát tak dlouhým závěrem tvůrci mysleli i na reflexi dosavadní cesty našich hrdinů. ()

Reklama

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

S blížiacim sa hraným remake-om, ktorým nás obdarí Netflix, som sa rozhodol o celkové zhliadnutie tejto dnes už klasiky. Je to hravé a často veľmi nenútene vtipné, no niektoré hodnotenia epizód sú over the roof. Tak to ale je u veľkého množstva seriálov. Má to svoju mytológiu vybudované celkom slušne a terajších 87 % je viac než štedrý prídel. Som zvedavý na úpravy a doplnenie, ktoré hraný remake nutne prinesie. Ide ale o veľmi slušný anime type seriál. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

No dobře, takže můj komentář ještě jednou, bo je třeba jej přehodnotit. První série byla nic moc, typ humoru, zvláště ten Sokkův, mi přišel dost trapný a scénáře jednotlivých dílů dost ubohé, pořád "na jedno brdo". Ale druhá série byla úplně nejlepší a závěrečná bitka byla fakt super. Třetí série byla už pak hlavně velkou přípravou na očekávané finále. Byla stále o dost lepší než první série, ale o málinko slabší než série druhá. Humor byl stejně jako v druhé série ale i přesto kvalitní. Sokka byl prostě nepostradatelný. A velkolepé finále zvýšilo průměr celé třetí série o maximum. Takové efekty se jen tak nevidí. Příběh byl také velmi kvalitní a všechny hlavní ale i mnohé vedlejší postavy jsou nezapomenutelné a mají hodně do sebe. Verdikt: 4 a 1/2* až 5* a 85 - 90 %. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

1.séria 95% 2.séria 97,5% 3.séria 100% Seriál s nápadom, výraznou dejovou líniou, humorom, skvelou animáciou, čo sa kažou jednou sériou zlepšuje a podrobne vykreslenými postavami, ktoré sa narozdiel od väčšiny postáv v seriáloch vyvíjajú a menia. To pravé anime fantasy pre mňa odohrávajúce sa vo svete ovplyvnenom ázijskou kultúrou s podmanivou hudbou a so skvelými súbojmi. Obľúbené postavy: Iroh, Sokka, Momo, potulný predavač hlávkového šalátu. Suki=best girl ! ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Jedno japonské přísloví praví, že vaše současná tvář patřila tomu, koho jste nejvíce milovali ve svém předchozím životě. Tuto podobnost lze pozorovat i v seriálu: můžete se o tom přesvědčit zde. (Azurovydrak)
  • Avatar Kuruk se dožil pouhých 33 let. Poté, co jej Koh the Face Stealer připravil o jeho životní lásku, natrvalo opustil své hmotné tělo a přešel do světa duchů, kde po své ženě marně pátral. Něco podobného později učinil i strýc Iroh v Legenda Korry (od r. 2012). (Azurovydrak)
  • Všechny tři série začínají scénou na lodi. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama