Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh zprvu zcela nenápadného mladého muže Oskara (Kryštof Hádek), který se v podstatě ničím nevymyká svému okolí – má rád počítače a kamarádku své sestry, dívku Lucii. Tu ovšem jenom zbožně pozoruje dalekohledem z okna na půdě. Jinak podstupuje všechno jako každý jiný běžný student, utkává se se svým profesorem (ve filmu se jmenuje Smrtka a neodolatelně ho hraje Petr Čtvrtníček), má problémy s vlastní sestrou a s rodiči. Oskar má kamaráda Filipa, který se přece jenom o něco víc vyzná. Po jednom z večírků se hrdina rozhodne radikálně změnit svůj životní styl. Koupí si nové oblečení, chodí do fit centra, svých znalostí v oblasti počítačů využívá k různým podnikatelským aktivitám. Díky nim se seznamuje s mnoha atraktivními ženami, které okouzluje víc, než jako počítačový "expert", svým mládím a nezkušeností... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (245)

#47 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat že jsem se u Expertů sem tam zasmál, občas ale byla úroveň humoru dost křečovitá, ale na druhou stranu se zase film vyvaroval fekálních rádobyvtipů konkurenčních teen-komedií a celkově působil o něco málo líp než třeba Kokotek s Mádlem na prknech. Scénář sice vypadá že ho někdo spíchnul přes noc v knajpě, ale faktem je že těch 86 minut uběhlo jako voda, hudební stránka byla výborná, Hádek nakonec svojí "velkou roli" zvládl celkem s přehledem, Čtvrtíček byl kouzelný jako vždycky...no dám teda 3 hvězdičky (v rámci žánru to je celkem good). ()

René 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se u toho usmál a hodnotil jsem jak jsem hodnotil, tak doufám že nejsem ještě v pubertě -:). Ve stejnou dobu jsem viděl např. Kameňák a Experti sice neměli ani hlavu ani patu, ale narozdíl od Kameňáku to byl víceméně skutečný film, byl tam náznak jakéhosi děje, herci tam občas měli co hrát a vydržel jsem to i díky skvělé hudbě až do konce. ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Foret a Lobl boli sice desni, ale Hadek ako hlavny bol ok a to jeho "aha" je zlatucke(ti dvaja zjavne POMOvi nestali ani do zanesenia medzi hercov:-)) )A musite vsetci uznat, ze to nema uplne najbeznejsi dej alebo teda zaver co sa tyka teen komedii o panicoch a pod:-) Akurat je skoda traileru, ten sa vyziva skor v zaciatku filmu a mne teda vobec nenapovedal, o com to bude. Myslela som, ze o nejakej lasocke Foreta. No a kedze nie, milo prekvapilo:-) Inak ta kamera zaostrujuca na jednu vec a pozadie nechavajuca total rozmazane mi strasne vadila, hlavne ked som na sale sedela hlavne kvoli kontrole pripadnych poruch na filme. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film jsem sice viděl na několikrát, ale za to může pozdní hodina jeho vysílání. Překvapuje mě na český "netroškovský" film nezvykle nízké hodnocení, ale pravdou je, že se tak jako tak nejedná o nějak výjimečné dílo. Nicméně Kryštofu Hádkovi a především Petru Čtvrtníčkovi to ve filmu sluší a mnohé scény jsou opravdu vtipné. FIlm jako celek je sice podprůměr, ale ne až tak hrozný, jak snad podle zdejšího hodnocení vypadá. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já nevím...pokud člověk po polovině "děje" obyčejné teenagerské blbinky přemýšlí, o čem tato vlastně je, určitě bude něco špatně. Poslepované epizodky bez point, které okamžitě padají od sebe, nefuknkční humor (snad s výjímkou Petra Čtvrtníčka a cameo role Jirky Bartošky), tragický Foret. Povedená hudba a celkem příjemný Kryštof Hádek (který ale stejně od dob Tmavomodrého světa hodně klesnul) to už nezachrání. Jestli je tohle odpověď produkčního týmu Pavla Melounka na Rafťáky, tak mu musím vzkázat, že se těžce nepovedla. České filmy první půle roku 2006 jsou vážně potrat. A pozor! Za pár dní se chystám zhlédnout Panic je nanic. Už teď se celý třesu. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Režisér Karel Coma spomína, aké bolo podozrivo ľahké k filmu zohnať producenta. Keď robil pomocnú réžiu Marekovi Dobešovi pri jeho filme Choking Hazard (2004), stretol sa s jedným chalanom, ktorý sa potom stal novinárom, a tomu rozprával svoj - vtedy - námet, ktorý sa volal Expert. Po roku mu tento kamarát už ako novinár zavolal, že má  úžasnú producentku, lenže než sa s ňou režisér stretol, tak bola obvinená z vedenia nelegálneho nevestinca s pani Grossovou, a bolo po paráde. Keď mu zavolal druhýkrát, tak už bol skeptický. Prehováral ho, nech sa stretne s Pavlem Melounkem zo spoločnosti Whisconti, ktorý videl režisérov krátky film Okno a veľmi sa mu páčil. Režisér mal celkom obavy, lebo poznal ich predchádzajúce filmy a pravdupovediac na neho nerobili moc dobrý dojem. Nakoniec sa bohužiaľ nechal presvedčiť čoho dodnes ľutuje. (Raccoon.city)
  • Teenagerská komedie s Kryštofem Hádkem se natáčela v pražských čtvrtích Bubeneč a Dejvice i v prostorách hradčanského Gymnázia Jana Keplera. (Pumiiix)

Reklama

Reklama