Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrozná zpráva se šíří světem! Na Zemi nastala obleva. Led taje, a jestli zvířata nepřejdou na konec údolí, kde je prý velká loď, všechna se utopí. Za záchranou jdou společně mamut Many, lenochod Sid a tygr Diego. Každého sužuje nějaké trápení. Many má obavu, že je poslední svého druhu, Sida trápí, že k němu nikdo nechová respekt, a Diego, i když je to tygr, který se nikdy ničeho nebojí, se bojí vody, protože neumí plavat. To se ale snaží před ostatními utajit... Cestou potkají dva vačičáky s jejich sestrou Ellie. Many se začne radovat, protože jejich sestra je mamutice. Má to ale jeden malý háček, ona si myslí, že je vačice, a jen tak si to nechce nechat vymluvit. Když už Ellie konečně pochopí, že asi vážně není vačice, nechce zase s Manym nic mít. Jenže to by nebylo to nejhorší: zdá se, že putovníci už nedojdou cíle, uvízli na plujícím ostrůvku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (543)

Ant 

všechny recenze uživatele

Ačkoli animáky moc ráda nemám, tak Doba ledová je výjimka, na kterou se podívám ráda. A není to jen zásluhou veverky. Druhý díl bych řadila zhruba na stejnou příčku jako první a to především proto, že v něm jde o zábavu a ne o rodinné a morální hodnoty, které se snaží každá pixarovka vtloukat děckám do hlavy. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

No možná, že se to dětem líbí, ale...jedna hvězda za krásnou vodu a druhá za veverku...jinak nuda nuda nuda a jedna velká předvídatelná ptákovina, jejíž příběh lze definovat jednou větou. Scénář tak na dvě stránky včetně nákresů...je to trapné a ač jsem povahy veselé, nezasmál jsem se ani jednou...zatím asi letos nejhorší film... ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Velice hezká animace, občas pár hodně vtipných momentů. Milostná mamutí linka ale velmi nudná (Ellie mi byla HODNĚ nesympatická... což je asi trochu klad, když je CGI), útěk před roztáváním hráze taktéž. Režisér sice potěšil povedenými hororovými scénami (vodní příšery), plnými narážek na hororové klišé, ale zbytek mi přišel horší než u jedničky. Je také dost patrná snaha napodobit úspěšného předchůdce, zejména pokusem udělat zase emocionální finále, které ovšem tentokrát nevyšlo. Kdyby udělali pokračování jen s veverkou, bavil bych se podstatně víc 2,5* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Těžko se naplňují obrovská očekávání vzešlá ze skvělé jedničky. Druhá Doba ledová sice stále disponuje partičkou sympatických výstředních hrdinů, jejichž absurdní soužití ruku v ruce s životu nebezpečnou situací jakž takž funguje, ale vtipy už z velké části omrzely a jediným speed-up faktorem zůstává labužnický veverčák s jeho "prchajícím" žaludem. Krátká stopáž je ok, dabing je bravurní a malí vačičáci si získají rychle sympatie, ale propast oproti prvnímu dílu je zkrátka hluboká a stěžejní posila, mamutice Ellie, je vyloženě na pěst :) 65% ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slabší než jednička. Hlavním záporem je takřka nulový děj, zvířata prostě jen kamsi putují. O děj při tomto typu filmu ovšem tak moc nejde, hlavní jsou různé vtípky a nápady, kterých byla jednička plná. Nápady tady ale jedničku zhusta jen kopírují a vtipy jsou spíše jen pokusy o vtip. Neselhávající je ovšem opět veverka, jejíž příhody jsou to nejlepší, co film nabízí. Oproti tomu většina "vtipných" scén s mamuticí a jejími dvěma malými "bratry" mi přišla nezajímavá, nudná a chvílema až vyloženě trapná. Ale i hlavní trojice už není tak zajímavá jako v prvním díle, kdy jsme se s jejich charaktery teprve seznamovali. Aspoň, že vše vynahradí nádherné nebeské finále :)) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Carlos Saldanha poznamenal, že aktuálnost děje byla zvláštní náhodou: "Začali jsme na filmu pracovat před třemi roky a za tu dobu se ve světě stala spousta živelních pohrom. Rozhodně jsme si téma oblevy nevybrali až po hurikánech a tsunami, které si vyžádaly spoustu obětí na životech." (duklak2)
  • Osmdesátimilionový animák debutoval (31. 3.-2. 4. 2006) s obratem 68 mil. amerických dolarů, což bylo jen o něco méně, než utržili Úžasňákovi (2004) a Hledá se Nemo (2003). Celkový obrat v Severní Americe se vyšplhal na 195,3 milionu (a překonal tak 176,3 mil. prvního dílu), celosvětový pak na 667,1 mil. (imro)
  • Režisér Carlos Saldanha se do té doby podílel na režii téměř všech CGI projektů Blu Sky Studios. Na kontě měl mimo dvou dílů Doby ledové a Robotů (2005) také pětiminutové Scratovo dobrodružství (2002), které si pro sebe "ukradla" titulní veverka. Pracoval ale také na hraných filmech a dohlížel například na speciální efekty u Klubu rváčů (1999). (imro)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama