Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský policejní detektiv Jack Mosley je zkrachovalá existence, má chromou nohu, problémy s alkoholem, byl na léčení a nikdo už mu nesvěří pořádný úkol. Po jedné policejní razii má Mosley hlídat na místě činu, než dorazí policejní hlídka. Mosley tam stráví skoro celou noc. Další den už se chystá domů, když mu poručík nařídí, že musí ještě před koncem služby převézt jednoho vězně k soudu, který je vzdálený jenom 16 bloků. Jack pracoval celou noc a už se mu do ničeho nechce, poručík ale namítne, že policista, co měl mít vězně na starosti, uvízl v zácpě a nikoho jiného nemá. Jack si tuhle práci má započítat do přesčasů, takže nakonec tedy neochotně souhlasí. Vězeň Edddie Bunker neustále mluví a nechce zavřít ústa. Jack se s ním zbytečně nebaví, jeho řeči ignoruje. Pak zastaví před konzumem, kde má objednaný alkohol, a jde si ho vyzvednout. Když vyjde ven, uvidí muže, který se snaží Eddieho zamčeného v autě zabít. Jack ho zlikviduje a všechno nahlásí... Za chvíli přijede do baru, kde Jack čeká, Frank Nugent, Jackův bývalý parťák. Ten Jackovi vysvětlí, že je v pěkné bryndě, Eddie totiž chce svědčit proti Frankovi a dalším kolegům, a proto ho musejí zabít. Chtějí to nalíčit tak, že ho zastřelí Jack a udělají z něj hrdinu. Jackovi se takový postup nelíbí, a tak postřelí jednoho policistu do nohy, popadne Eddieho a utíká s ním pryč. Následuje dlouhá honička a přestřelky, během níž se Jack dozví, co Eddie na Franka má. Jack chápe, že mu jde o život, zároveň ale má už jen zhruba hodinu na doručení svědka k soudu, protože pak vyprší platnost velké poroty... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (454)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Donner sa po tak bohatej režiserskej kariére na staré kolená v krimiálkach zamotáva s tým najjednoduchším a z pohľadu diváka, ktorý čoto videl z najpriehladnejším riešením situácii. Takto funguje skoro polovica scén a až sa mi chce povedať, že starého psa novým kúskom nenaučíš. Ale na druhú stranu tento psík stále točí filmy, pri ktorých sa človek veľmi nenudi. Trošku postrihať pekárske kecy a boli by to čísté 4. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrný krimi film, který staví dva muže před jejich osudové setkání, které oboum změní životy. Policejní vysloužilec, ale stále ve službě, má dovést jednoho černocha jako svědka k soudu. Na své cestě, která je na začátku jen rutinní záležitostí, nachází jednoho přítele, hromadu přátel ztrácí a nachází sám sebe jen díky člověku, který má být v 10 hodin u soudu. Tento snímek by byl před 20 lety velký hit a trefil by se do období, kdy podobná témata zkorumpovaných policistů a osudových setkání opravdu letěla. Dneska již Donner ničím nepřekvapuje a na můj vkus už stará Bruce Willis nemá takovou šťávu co dřív. Mos Def má perfektní hlas a dabing jeho postavu asi totálně zabije. Jedna kvalitní scéna na začátku. Příliš odhadovatelné a ohranné. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kdyby Willis po tomhle nenatočil další Smrtonostnou past, tak už bych ho měl pomalu za starýho páprdu. Tady totiž kulhá, sotva dejchá a vypadá docela zašle. Je to docela smutnej pohled, i když chápu že to měl v roli. Jinak je to ale docela solidní kriminálka, která má slušný akční scény a většinu času slušný tempo. Teda až ke konci, kdy už to začala bejt trochu nuda. Je ale vidět, že Donner to má pořád ještě v ruce a když už bude po zbytek života točit podobný filmy, tak se zlobit nebudu. Jenom toho Mose Defa ať příšte nechá doma, ten chlap mi šíleně lezl na nervy a nejradši bych ho šoupnul někam pod vlak. 60% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Inteligentní policejní thriller o stárnoucí trosce, která se nechtěně ocitá ve středu vyhrocené situace. Duo Willis/Def funguje dobře (leč trailer se tak netvářil), vyloženě lahůdkový je zkorumpovaný polda Davida Morse a Richard Donner po dlouhé době přináší režijně velmi vyzrálý film. Kdyby jeden polda honil druhého v ohraničeném prostředí, které oba dobře znají, věřím, že by to vypadalo zhruba takhle. Výborný úvod a závěr (myšlena skvělá scéna "tváří v tvář" v garáži). ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2019: Na starého pána Donnera dobrý, ale fakt to má strašně kolísavou kvalitu ------- Kdyby to měl být rozlučkový film pánů Donnera s Willisem, byla by to rozlučka se vztyčenou hlavou. Poctivá akční kriminalka ve stylu 80-tých let. Bez příkras, bez počítačových triků zato s hláškujícím Brucem (sice s řádnou pneumatikou kolem břicha), ale stále charismatickým. Mńusem je že akční a dramatické scény dost často prolínají povídací a vysvětlovací. Docela dost to brzdí tempo. 70%. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (18)

  • Mnoho filmových fanoušků spekuluje o tom, že by film mohl být remakem snímku Železný stisk (1977). (Tony.cs)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama