Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přišel zpoza těch nejvzdálenějších hvězd, aby vás zavedl do světa těch nejúžasnějších snů... Král popu Michael Jackson (1958–2009) v roce 1988 zmapoval svou bezmála pětadvacetiletou hudební kariéru v částečně klipové retrospektivní koláži filmu Moonwalker, fantaskním muzikálu plném speciálních efektů a animace, v němž on osobně, obdařený magickými schopnostmi, musí zachránit malou Katie před drogovým bossem Mr. Bigem v podání Joea Pesciho. Tomuto ději však předchází samotná přehlídka klipů, která začíná záznamem živého vystoupení písně "Man In The Mirror" z jeho nejnovějšího alba "Bad". Vzápětí se poté vrací ke svým počátkům, kdy od svých pěti let vystupoval se skupinou Jackson 5, připomíná také své hity z nejprodávanějšího alba historie "Thriller" z roku 1982 a končí klipy z alba "Bad", které následně provázejí i zbytek filmu. V něm bezesporu nejvíc dominuje propracované tanečně–hudební číslo "Smooth Criminal". (Česká televize)

(více)

Recenze (113)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl tři "videoklipové" filmy a Moonwalker byl jednoznačně nejslabší. Proč? Ze značného důvodu - byl to jenom sled videoklipů bez souvislého děje. V The Wall sice taky nebyl děj, ale zato je ten film myšlenkově hluboký a v Interstelle 5555 děj byl a to celkem promyšlený. Tohle prostě jen byla koláž klipů, náhodně poskládaných za sebou. Teda jo, v druhé půlce se objeví něco jako děj - Michael Jackson pomáhá třem dětem a zachraňuje svět před zlými drogovými (a asi i pavoučími?) dealery, kteří chtějí zdrogovat mládež po celém světě. To však Michael nenechá dopustit a stane se z něj transformer. Padouchy přemůže a zachráněná děcka vezme na svůj koncert a tím celý Moonwalker končí. I když Jacksona uznávám a některé jeho písničky mám fakt rád, celkově mě tahle koláž dost nudila a ani neměl čím zaujmout. Nějaká hloubka v tom není, děj to taky nemá a sledovat koláž klipů mě nebere. Radši si ty písničky pustím jednotlivě. Co se dá dělat, zklamalo mě to a to jsem po nadšení z Interstelly 5555 čekal fakt něco pořádného... Tak bohužel. Hudba fajn, některé klipy fajn, jako celek nijaké. Lepší 2* ()

StevenW. 

všechny recenze uživatele

Michael Jackson ve své vrcholné pěvecké a taneční formě,na vrcholu slávy.V pubertě jsem na téhle muzice dost ujížděl.Za svoje kapesný jsem si koupil audiokazetu BAD a pouštěl jí pořád dokola.Písen Smooth Criminal je i po těch víc jak dvaceti letech pořád nářez.Bohužel už tento všestraný zpěvák a tanečník odešel do hudebního nebe,což je škoda:-( Soundtrack co stojí za poslech:Je těžké vybrat jednu písničku u filmu který je vlastně takový jeden velký videoklip.Nejvíc výrazná je ale Michael Jackson:Smooth Criminal. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Takže údajná česká premiéra po 35 letech na ČT Art v srpnu 2023. Jak už bylo řečeno v M.I.B. Michael Jackson prostě je mimozemšťan, o tom žádná. Takže se v klidu usaď a jede jeden osmdesátkový klip za druhým proložený animovanými paparazzi a něco ještě navíc, říká si Frankie Lideo, drogy a pavouci. Jen si říkám, kdyby ten dokument vznikl později, vznikl by vůbec? A jaký by byl... Takže naštěstí je to tak, jak to je. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Jacksonovi fanúšikovia budú milovať celý materiál, ale fanúšikovia filmu si to zvlášť nežijú. Vizuálny koncept je v niektorých bodoch dobrý (počas edície všetkých MJových klipov), no v iných momentoch je priam hlúpy a smiešny (MJ sa mení na bláznivého králika a stvorenia, ktoré ho sledujú v hollywoodskom štúdiu). 6/10 ()

inmax 

všechny recenze uživatele

Zvláštní dílo.. začíná to jak dokument, pak trocha koncertu, sestřih videoklipů. pak začně něco jako děj s dětma, pak naprosto úchvatnej Smooth Criminal a dál divnej "děj". Končíme opět na koncertě, osobně bych si tam představoval lepší song. Sečteno, podtrženo.. je to divný.. ale jsou tam ty nesmrtelny písničky, tak pod 4 jít nemůžu :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Záporák se jmenuje "Frank Lideo". Jeden z výkonných producentů filmu se jmenuje Frank DiLeo a byl Jacksonovým dlouhodobým manažerem. (Morien)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. října 1988 v Japonsku. (Varan)
  • Michael Jackson původně chtěl, aby šel film v Americe do kin, ale kvůli problémům s rozpočtem skončil rovnou na videokazetách. (Morien)

Reklama

Reklama