Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Promarněná příležitost. Především zezačátku má film ohromně našlápnuto a divákovi předkládá množství velmi originálních nápadů, což vrcholí scénou v supermarketu. Potom už jde vše jen z kopce, tempo zvolňuje, nápady došly a trvá to prostě moc dlouho. Tak jako mě první půlka zaujala, tak jsem si u druhé říkal, že byla nudná a zbytečná. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Vskutku zvláštní snímek kombinující několik žánrů, ve výsledku je však nejdominantnější romantika (což potvrzuje i lehce čitelný konec). Jde vlastně o takovou pohodovou vztahovku s velmi zajímavou formou (je jasné, že ta nahota měla především nalákat diváky, naštěstí je však v symbióze s uměleckou duší hlavního hrdiny, takže nevyznívá tak moc lacině, jak by se mohlo na první pohled zdát; jinak samozřejmě zpomalovačky nebo úplné zastavení času=výborná kamera, střih + hudba), občasným humorem (třeba porušení snad všech pravidel při volání bejvalce, no vlastně i ten fotbal, který šije do amerických přehnaně heroických sportovních filmů o bandě looserů, kteří se zvednou a zvítězí), trochou životního filozofování (něco pro zaměstnání divákova mozku) a samozřejmě láskou (pro naplnění představ romantických duší). Příjemné oddechovka za slabší 4*. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nebýt nereálných scén se zastavováním času, po nichž následovaly hluchá místa, byl by to patrně další tuctový, trochu nudný, romantický film. Ale co je lepší? Nevybočovat z řady a dělat vtipné ale snadno zapomenutelné filmy nebo je něčím ozvláštnit? Musím uznat, že to "něco", mě zaujalo a patrně na tento snímek nezapomenu, ale zárověň mě to "něco" nutilo ony prázdné zbytečné scény přetáčet. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Jedno je tedy jisté - Guy Farley je bezesporu velký skladatelský talent a rozhodně byla by škoda, kdyby se do budoucna více neprosadil. To samé by se dalo říci i o Seanu Ellisovi, který se na nás usmívá ze svého nedobytného režisérského stolce a proplácí nám naši investici (cashback) v podobě stylistické lahůdky opěvujícím krásu a sílu okamžiku. Jedinečná spokojenost... ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Film jsem půjčil kvůli plakátu, který je neuvěřitelně lákavý a obsah DVDčka taktéž. Naprosto fantasticky napsané charaktery postav, jež mě nejvíce pobavil "boss" supermarketu a zaujala krásná Emilia Fox. Ve filmu je mnoho silných scén, výborné fotbalové utkání apod. a je to také originálně pojatý romantický film hlavně co se vizuální stránky týče, myslím, že není nikdo, kdo by si nepřál zastavil čas v tom nejlepším okamžiku. Příjemný film, od kterého jsem nic nečekal a po zhlédnutí mohu vřele doporučit. Mé hodnocení 4 hvězdičky... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Na konci filmu se zastaví čas a všichni lidé jsou strnulí. V následujícím záběru, kdy se pohne jenom Ben (Sean Biggerstaff) a Sharon (Emilia Fox), jsou ovšem lidé jinak. Například žena vlevo je blíž a má jinak upravené vlasy, žena napravo od Bena (Sean Biggerstaff) má jiný výraz na obličeji apod. (dan.pacino)
  • Scéna, kdy Ben (Sean Biggerstaff) zjistí, že není sám, kdo je schopen ovládat čas, se vymyká svoji temnou atmosférou a je motivem, který ve filmu dál není nijak rozvedený. Sám Sean Ellis se s odstupem času vyjádřil v tom smyslu, že by ji do filmu asi nezařadil, kdyby ho natáčel znovu. (ynot)
  • Ve scéně, kdy se Ben (Sean Biggerstaff) koukne na noční stolek a na digitálních hodinách je 4:08, vedle noční lampy lze spatřit jen šálek. V dalším záběru o 3 minuty později je ale v pozadí i porcelánový medvídek. (dan.pacino)

Reklama

Reklama