Reklama

Reklama

Krvavá sklizeň

  • USA The Reaping (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragické smrti manžela a dcerky víru v Boha ztratila. Nyní Katherine vědeckými postupy vyvrací domnělé boží zázraky po celém světě. Na žádost místního učitele se vydá do městečka Haven, kde se řeka zbarvila do ruda. Místní se obávají, že je to první z biblických deseti morových ran. Katherine se případu ujme, když zjistí, že místní lidé viní z pohromy dvanáctiletou Loren. Brzy se stává svědkem dalších úkazů odpovídajících biblickému proroctví a zoufale hledá racionální vysvětlení, kterým by dívenku zachránila před lynčem. Jenže všechno není takové, jak se jeví a Satan se opět ukáže jako mistr klamu. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (240)

Shit 

všechny recenze uživatele

Dost průměrnej film, na to co Hilary Swank točí v posledních letech. Jako takovej náboženskej horor to sice nebylo zas tak špatný, ale bylo to na muj vkus až příliš přeplácaný, hlavně teda na konci a pointa trošku zastaralá a okoukaná. Taky se mi moc nelíbila ve vedlejší roli AnnaSophia Robb, sice sem si jí celkem oblíbil z Terabithie, ale na tuhle roli by se podle mě hodil někdo daleko záhadnější a mysterióznější. Nicméně některý scény jsou docela napínavý a celkově film neni špatnej. jen to neni žádná bomba ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Originální název je The reaping, takže nechápu proč se tomu dal tak dementní překlad, když se ve filmu nic krvavého nesklízí :-) Ale to je vedlejší. Film má výborný zvuk, kameru, atmosféru, zajímavé rozuzlení a dobré herce, resp. herečky (Swank, Robb). Přesto to není nic převratného ani něco za by se měli tvůrci stydět. Průměr. A to takový že bych dal i čytři hvězdy, kdyby tam nebylo pár hloupých dialogů (posledních cca 10 minut). Jinak paráda co určitě stojí za to vidět. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kathrine Winterová je vysvetená duchovná, ktorá sa obrátila chrbtom ku svojej viere. Vyučuje na vysokej škole a popri tom sa venuje prešetrovaniu údajných zázrakov. Doposiaľ pre každý takýto prípad našla vedecké vysvetlenie. Až do chvíle, kedy prijala pozvanie do mestečka Haven. V tomto na oko idylickom malomeste sa dejú divné veci. Na jej obyvateľov udreli biblické, staroegyptské rany - voda v rieke sa premenila na krv, mŕtve žaby, muchy, uhynutý dobytok, vši, hnisavé vredy, kobylky, oheň padajúci z oblohy, mŕtve deti... Za toto všetko je vraj zodpovedná dvanásť ročná Loren McConnell. Útle, blonďavé dievča. Skrz ňu uskutočňuje svoju vôľu samotný Satan. Kathrine musí prísť na to, čo sa to vlastne deje. S niečím podobným sa ešte nestretla. Okultný, sektársky horror s, dvojnásobnou držiteľkou Oscara, Hilary Swank v hlavnej úlohe. *** ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Na to, ze na tie nabozenske zvasty neverim ani nahodou, to bol veeelmi pozeratelny film. Dokonca v tomto zanri po dlhej dobe fajn zazitok. Malo to dynamiku, spavne mysticku atmosferu, pre ateistu ako ja celkom fajn podane a rozhodne neskalmali herecke vykony. Koniec predvidatelny, ale malo to grady. Davam 3 a pol hvezdy. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Trocha toho náboženského mysticismu, jeden předkřesťanský symbol plus satanismus a máme tu vcelku ucházející horor, který sice nijak neohromí, ale rozhodně nenudí. Lekačky jsou správně načasované, krve je plná řeka, ale nemáte pocit, že byste si měli dát igelit pod televizi, aby se vám nezasvinil koberec. Prostě v rámci žánru film, který se dá považovat za povedený. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Když Catherine (Swank) prohledává znečištěnou řeku, má na sobě gumové kalhoty, v další scéně, kdy vystoupí na břeh už je nemá. (Nocturno culto)
  • Natáčení v Lousiane bylo přerušeno díky hurikánu Katrina. (imro)

Reklama

Reklama