Reklama

Reklama

Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt a Bill Murray se vrací v dalším dobrodružství nejoblíbenějšího kocoura, který si na návštěvě Anglie užije doslova královského zacházení! Garfielda s Jonem (Meyer) a Odiem čeká Británie na všechny způsoby. V Londýně potkávají věrnou Garfieldovu kopii – královského kocoura jménem Prince, který právě zdědil úžasný zámek. Obě kočky si nečekaně vymění role a Garfield si brzy užívá bohatství, jak to jen jde! Je tu jen jeden problém: podlý lord Dargis se ho chce zbavit. Garfield 2 – to je dvojitá porce smíchu a zábavy pro celou rodinu… Ono totiž není špatné být králem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (210)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pokračování prvního filmu o rezavém kocourovi není ani horší ani lepší. Je to docela časté, že se americká komedie ve svém druhém díle přesouvá do Anglie. Námět dvojky ale není originální ve více parametrech. Zákeřný lord chce totiž zdědivšího kocoura nechat odstranit a navíc na místě zámku postavit něco zcela jiného. Zde je to celé okořeněno o dvojnictví. Děti se budou asi bavit i dalšími zvířaty, jejichž koordinace je jedna z lepších věcí tohoto filmu hned vedle hudebního čísla slavného zvířecího hrdiny. Moc se ale čekat nedalo od režiséra takových filmů jako Alvin a Chipmunkové nebo Hop, které ale přišli až po Garfieldovi. A je přece jen rozdíl makat na SpongeBob v kalhotách, kde nemusíte fantazii ničím omezovat, protože se nacházíte ve fantaskním světě a filmu dle slavného komiksu v reálném světě byť s mluvícím kocourem. Tvůrci se sice inspirovali skutečnou událostí, kdy zvíře dědilo, ale rozhodně více by prospělo, kdyby nic nevymýšleli a čerpali mnohem, mnohem, mnohem...víc z původních komiksů. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Tak zbytočné, ako by to len mohlo byť. Jednotku mám strašne rada, ale toto bolo celkom trápenie. Ešte, že pri tom nebolo treba vôbec myslieť ani sa sústrediť. Mohla som si pritom navariť, najesť sa upratať a aj tak to bol stále silný podpriemer. Nemyslím, že bol dobrý nápad pokračovať v niečom, čo sa len tak tak podarilo na prvý krát. Fakt, že v jednotke rozprávali dokopy 4 zvieratá, tri mačky a jedna myš mi bohato stačil, lebo som odporca hraných filmov, kde zvieratá rozprávajú. Keď chcú debatovať, nech sú aspoň kreslené. Dve hviezdy sú len za scénu, kde robili lasagne a za to, že som to pozerala v slovenskom dabingu s Marcinom v hlavnej úlohe. Inak by to hádam ani Garfield nebol. 2* ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Legenda už v prvním díle pořádně padla na držku, ale to, co s ní udělali tvůrci ve dvojce, to už by si zasloužilo veřejné lynčování. Udělat z nejcharismatičtějšího kocoura protivného křížence otesánka a Richieho Riche, to už je opravdu vrchol. I v druhém dílu jsou několikrát, v rámci morálních ponaučení, totálně potlačena některá základní pravidla komiksu, což je opět k pláči. Garfield 2 je ještě horší než jednička (už jen pro ten typický Americký pohled na Anglii), potažmo cokoli z posledních let, kdy se v hraném filmu objevila mluvící zvířátka. Díky bohu za ten komerční neúspěch, trojka alespoň nehrozí, bůh ví, s čím by přišli tam. Možná by začal Garfield pomáhat psům, co nemají páníčka... nebo něco takového ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Tancující krávy a kozy... WTF? Plytké a hloupé pokračování, které fanoušky comicsového Garfielda velmi pravděpodobně dožene k nesnestielnému zoufalství. Vtipný zevlák se transformoval v trapného hlupáka, který vezme první příležitost ke glose svého okolí, která se mu namane. Scenáristický výplod je ostudný, příběh hloupý i v rámci žánru (vykrádačka Císařova pekaře mi ke štěstí nestačí). Krátké, infantilní a strašně okatě pošilhávajícící po peněženkách vašich maminek. Nedávejte je z ruky. A Davisi, ty nech tu kočku už v klidu dožít. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Po neuvěřitelné a hloupé jedničce nemůžu věřit, že jsem se pustil znovu do týhle kočičárny! Liný, nenažraný a tlustý kocour cestuje do Anglie, kde se prohodí s téměř totožným kocourem "králem". Film funguje na klasické záměně osobností...že by to ale byla sranda? Tak to už říct nemůžu. Oproti jedničce tohle ztrácí aspoň to kouzlo, co měla. Tady už nehraje pouze Garfield a Odie, ale dokonce krávy, prasata, papoušek a kozy. Vážně tancující kozy a krávy....Největší kočka z celého filmu je zkrátka Jennifer. Tohle nezachrání ani oblíbený Bill Murray. ( 25 procent ) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Garfieldovo pokračování během úvodního víkendu (16. – 18. 6. 2006) utržilo 7,2 mil. dolarů a celkový výdělek v kinech USA se vyšplhal na 27,8 milionů. Jeho předchůdce utržil před dvěma lety 75,3 milionů v Severní Americe a 200 milionů v kinech celého světa. (imro)
  • Bill Murray nebyl jediným adeptem pro hlas hlavního hrdiny. První volbou byl Lorenzo Music (namluvil postavu Petra Venkmana v kresleném seriálu The Real Ghostbusters. Venkmana si v původním hraném filmu Krotitelé duchů (r. Ivan Reitman, 1984) zahrál právě Bill Murray). Chvíli však měl úlohu v rukou i John Goodman. (imro)
  • Předtím, než Lord Dargis (Billy Connolly) běží za Garfildem a přeskočí zábradlí, má v ruce zbraň. Během přeskoku ji však nemá. (Mr.Hudson)

Související novinky

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Reklama

Reklama