Reklama

Reklama

Final Fantasy VII: Advent Children

  • Japonsko Final Fantasy VII: Advent Children (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva roky uplynuly od chvíle, kdy se trosky Midgaru staly svědectvím obětí přineseným za nastolení míru. Svět však bude brzy čelit nové hrozbě. Rychle se šíří záhadná choroba. Staří nepřátelé jsou znovu na nohou. A Cloud, který opustil život hrdiny a chtěl žít v samotě, se jim musí ještě jednou postavit...

Velkolepý celovečerní film zpracovaný s absolutním mistrovstvím! Film je pokračováním dějové linie mimořádně úspěšné hry Final Fantasy VII pro PlayStation. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Naprosté, dokonalé & drtivé vítězství formy nad obsahem. K čertu s konsistencí, do pekel s dějem, tohle je visuální obžerství přímo nezemského typu. A Sephiroth! Zde ode mne vskutku nelze očekávat sebemenší objektivitu (ne že by to jindy šlo). Jen mě mrzí, že v Advent Children zprznili One-Winged Angel kytarami, originál je mnohem lepší. ()

Seifer 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal a nemám slov. Pro FFF absolutní povinnost. Ostatní se budou v ději určitě ztrácet, ale minimálně vizuální stránka je nepopsatelná. Pro někoho mohou být souboje nepřehledné, vše se odehrává neskutečně rychle, ale přesně takhle mi to sedí. Souboj s Bahamutem je pastva pro oči, nehledě na to, že při pohledu na Bahamuta zaplesá srdce každému fandovi FF. Hudba je kapitola sama pro sebe, Nobuo Ueematsu je jako vždy geniální, One Winged Angel, i když pozměněná, je prostě úžasná. Neberte mě moc vážně, ale v tomto případě nemohu být kritický. Už se těším, až to uvidím znovu. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Teda vidno že žluťásci sa poriadne obúvajú do počítačovej animácie a to čo nám predvádzali klasicky animované filmy je teraz pod rúškou vizuálnych laskominiek alá iMac posúvané do úplne iných sfér. Toto sa jednoducho na celuloid natočiť nedá. Tažko popísať, treba vidieť. Tie uhly, prelety, strihy by nezvládol ani Bay skrížený s T.Scottom po trojtej dávke speedu. Po trochu viac filozofickom a menej akčnom, ale tiež vizuálne vyšperkovanom Appleseed je tu ďalšia veľká ryba, pričom miernou výhodou FF7 je, že postupne graduje, ťaha jedno eso za druhým, postupne nás rozmaznáva a celé to vyvrcholí finálnym súbojom s ríše snov. Konečne film, na ktorý môžu byť fanúšikovia hernej série FF (a že ich nieje málo) patrične hrdí. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně nejlepší anime mého života. A zřejmě to již nikdy nic nepřekoná. Bohužel, tento jedinečný skvost ocení zejména hráči videoherní série a zejména ti, kteří měli tu možnost dohrát videohru "Final Fantasy VII". Již videohra oplývala neopakovatelnou atmosférou, na svoji dobu úžasnou grafikou, rozsáhlým a složitým dějem ... Asi při třech scénách hraní videohry jsem brečel dojetím!!! A to opakovaně. Hru jsem dohrál asi tak pětkrát a čas u ní strávený se pohyboval vždy v rozmezí od 80 hodin do 140 hodin. A když jsem měl tu čest vidět a pořídit si anime film, doslova jsem šílel štěstím a blahem, co přede mnou tvůrci rozehráli. Film naopak těžce naráží na původní děj videohry, takže nezasvěceným unikne tak 50% důležitých aspektů. K tomu dokonalé zpracování, typická japonská atmosféra, pomalé vyprávění příběhu, který je schopen se však změnit v orgastickou akci a megasouboje. Tohle je prostě megaskvost, vedle kterého dnešní Shreci a desítky japonských velice vydařených anime filmů nemohou vůbec v porovnání obstát. Ovšem jak jsem již uvedl, film je pro okrajové publikum, které dokonale proniklo do světa Final Fantasy pomocí videoher... Ale to nevadí. Kdo však nehrál videohru, ať se na tento film ani nedívá, nebude to pro něj mít smysl... ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Square Soft nás svojim brilantnými renderovanými animáciami ohúroval snáď už od roku 1997, kedy vznikla práve revolučná videohra FF7 - a od tej doby sú takmer stále rovnaké. To, čo výborne pasuje do videohry ako intro, či cut-scene, pôsobí na plátne trošku toporne, odtažito a... zastarale. Schválne si film posuňte na nejakú pomalú dialógovú scénu, a sledujte pohyby postáv, výrazy ich tváre, vyblednuté pozadia... rovnaké technické spracovanie som videl už pred siedmymi rokmi vo FF8! To, čo ale film zachraňuje (a vyzdvihuje do výšín) je orgazmická akcia so zbesilým strihom, ultrarýchlym nalietavaním kamier, ohromujúcimi efektami, choreografiou súbojov, podporená výborným technickým dizajnom FF sveta. Sekvencia útoku obrovského draka na centrum postapokalyptického mesta, pri ktorom sa zdemoluje hádam každá budova v okruhu piatich kilometrov, proste nemá chybu. Hudba Nobua Uematsa je síce výborne napísaná, keďže je ale takmer výhradne vytvorená na syntetizátoroch, postráda majestátnosť a veľkoleposť. Takže zhnutie - pre potreby videotrhu výborná vecička, do kina by som na to ale nešiel. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • Tvůrci snímku neměli žádné předchozí zkušenosti s natáčením filmů, pouze s tvorbou herních animací. (Raztubyl)
  • V roce 2009 byla vydána rozšířená verze pod názvem Final Fantasy VII: Advent Children Complete delší o 25 minut. Byly do ní přidány nové scény, mnoho původních bylo předěláno a příběh se více zaměřuje na Clouda a Denzela. Mimoto jsou bitvy násilnější aby působily realističtějším dojmem. Také byly lehce změněny obličeje a oděvy postav aby během bojů vypadaly špinavější a temnější. (Raztubyl)
  • Film dostal v roce 2005 ocenění "Maria Award" na mezinárodním festivalu Cinema de Catalunya a v roce 2007 ocenění nejlepší animace na American Anime Awards. (Ignus.cz)

Reklama

Reklama