Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jakobova sestra Julie zemřela během svatební noci. A vše nasvědčuje tomu, že to udělala vlastní rukou. Její bratr se však nechce smířit s pouhým konstatováním smrti. Chce zjistit, proč se ta tragédie musela stát. A zjištění je možná ještě hrůznější než samotný čin. Pravda se skrývá v městečku Morke… (oficiální text distributora)

Recenze (80)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Silné téma, k tomu severská atmosféra a pomalé tempo, které ale nenudí a vy se snažíte s hlavním hrdinou tomu přijít na kloup. Opět to vyzdvihuje skutečnost, že Lie Kaas má z dětství obdobnou nepříjemnou zkušenost. Klobouk dolů, že do tohoto tématu šel. S koncem mám možná lehké problémy, ale celkově se to povedlo. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tak nesympaticky stylizovaného hlavního hrdinu jsem neviděl už hodně, hodně dlouho. A jsem tomu opravdu velmi rád. Ta jeho tupost, kterou měl v podobě té věčně pootevřené chlebárny vepsanou ve tváři, mě neskutečně iritovala. Novinář/ spisovatel? To jako že fakt? To se toho musí čtenáři dozvědět- od chlápka, kterej se nebyl schopen vyžvejknout. Jinak všechno ok, ale Jacib mi byl těžce proti srsti. ()

Reklama

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitná thrillerová pecka, ktorej ústredná téma nie je zrovna dvakrát potešujúca - celý čas sa zaoberáme smrťou a samovraždami. Napriek tomu je film spracovaný naozaj skvele a citlivo pristupuje už k samo o sebe veľmi citlivej téme. Skvelé herecké výkony, skvelé prostredie, miestami Morke buduje celkom slušné napätie a záverečné dialógy hlavných mužských postáv sa mi veľmi páčili. Mrazivá, chladná a nepríjemná atmosféra sa tiahne celou stopážou (film je pri tom vyrozprávaný veľmi pomaly a precízne) a ani na sekundu nepoľavuje ba priam vrcholí až do niečoho desivého - výplod chorej mysle, že pomáha ľuďom. Na 5* to nemalo dostatočnú iskru, ale silné 4* si zaslúži určite. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Vynikající thriller, který vás udrží v napětí do samého konce. A stále nevíte, odkud ten "vítr zla" vlastně vane. Co mě na filmu hodně překvapilo, byl stav (chudoba) dánské vesnice, včetně třeba svatby. Nevím, zda jde o skutečnost, nebo to byla jen kulisa, ale srovnání mi připomíná naši vesnici v 50. letech 20. století. Tento chladný příběh určitě stojí za to vidět. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jako jo,atmosféru to má a dokáže to udržet pozornost až do konce i přesto,že vývoj kam bude směřovat je zhruba od poloviny celkem odhadnutelný,ale jako celek to na mě ani zdaleka nezafungovalo tak jak by mělo.Nikolaj Lie Kaas se svým protistátním ksichtem prostě asi nemůže hrát vyloženě kladné hrdiny...60% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Mørke je město v regionu Střední Jutsko v Dánsku, ale také dánský výraz pro temnotu. (šerminator)

Reklama

Reklama