Reklama

Reklama

Sklapni a zastřel mě

  • Velká Británie Shut Up and Shoot Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie o gangsterově psu, knedlících, botách, neposedné soše a sebevraždě. Pavel Zeman (Karel Roden) celý život strádá. Má nevděčnou ženu (Aňa Geislerová) a šest zaměstnání, aby si jeho žena mohla dovolit život na vysoké noze. Colin Frampton je Angličan pohlcený ve svém světě plném obav. Ty ho nepřechází ani na jeho svatební cestě v Praze. Když se na Colinovu ženu při prohlídce Starého Města z nebe snese (vlastně spíš žuchne) náhlá a nešťastná smrt, rozhodne se Colin svoji choť co nejdříve následovat. Sám k činu nemá odvahu, a tak požádá Pavla, aby ho za finanční odměnu nějak šetrně a rychle sprovodil ze světa. Ze setkání vzejde neobvyklé přátelství poté, co se Pavlovy smrtící plány naprosto vymknou kontrole. Jak dopadne tahle další Pavlova fuška? Pomůžou Pavlovi jeho žena a balkánský gangster? Říká se, že pes, který štěká, nekouše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vzniknout tohle v USA, půjde o nezávislák jako vyšitý. U nás, kde ve filmové tvorbě absentuje existence profesionálních studií s náležitým zázemím, je to pouze vyšší kategorie amatérismu. Takhle nějak bych si představoval absolventskou kolektivní práci studentů FAMU, kdyby našli slušného sponzora. Problémem není zjevně nízký rozpočet, nedodělky spočívají především ve scénáři a jsou tak výrazné, že nejdou přehlédnout i přes nespornou nápaditost a vtipnost některých scén. Výhrou je angažování Karla Rodena, který, nesvázaný požadavky velké produkce, hraje s velkou chutí a řadu scén si vyloženě užívá. Zato Andy Nyman si v zásadě vystačí po celou stopáž s jediným naivním výrazem v obličeji a Aňa Geislerová předvádí, jak omezený je její herecký rejstřík. Celkový dojem: 45 %. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +vtipné, originální -mohlo být klidně více vtipných scének/// Tenhle film jsem si nechtěl nechat ujít. Už trailer mě dost zaujal a film samotný nezklamal. Mohl být na tak velkém prostoru klidně o několik scének bohatší. Například mohlo být více pokusů o sebevraždu. Ovšem i tak film čítá několik černohumorných scén, které jen tak někde neuvidíte. Navíc jsou opravdu zábavné, ještě teď se směju, když si na některou vzpomenu. Děj je dosti nereálný, ale to u takového filmu nesmíme brát v potaz a spíše to vyzdvihnout, že to tak režisér pojal. Herci byli prima./// Celkem 68%/// ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

To není komedie, ani tragikomedie, to je v nejlepším případě tragitragédie! Film má dobré herecké obsazení, avšak náboj mezi postavami není dostatečně impulzivní. Jinak řečeno, nikde nevzniká nějaké postupně vybudované pouto. Roden a Geislerová mají můj obdiv a Nymana lehce zastiňují. Film má spoustu dobrých okamžiků, ale suma sumárum jsem se i na poli těch 80 minut stihnul nejednou nudit. A navíc, téma, které se točí zase jenom kolem smyslu života, života a smrti, mě už fakt nebaví sledovat, ledaže by mělo formu podobnou Fontáně a audiovizualitu Sunshine, což v tomhle případě... ehm... tenhle případ to opravdu není. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Mohlo by to být považováno za sympatický pokud o černou komedii, nicméně nemohu se ubránit dojmu jisté bezradnosti, zejména v první půlce filmu. Jakoby sami herci nevěděli najednou co mají hrát a jen čekali, až se ozve osvobozující "Stop!". Dalším problémem je, že se film jaksi nemůže rozhodnout jestli bude černou komedii nebo smutným příběhem o dvou ztroskotancích. Hlavní britský představitel díky jisté "ňoumovistosti" připomíná hrdinu ze starší francouzské komedie "Dotěrný chlap" nebo novější "Blbec k večeři". Roden je opět výborný, dokáže opravdu zahrát cokoliv. Z ostatních herců mě spíše rušila postava "zabijáka", která jakoby vypadla z nějaké italské crazy-komedie. Škoda, u filmu by člověk neměl koukat na hodinky, kdy už bude konec. ()

blastboy 

všechny recenze uživatele

Karel Roden má opravdu velký talent. Je schopen zahrát vyšinutého emigranta (15 minut) i totálního losera, jak dokázel v tomto filmu. Andy Naman mu v několika momentech velmi zdatně sekundoval, ovšem Aňa byla poměrně slabá. Ale velkým řekvapením pro mě byl Matěj Rupert. I když se ve filmu objevil prakticky jen 3x, ale ve své poslední scéně pobavil... ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama