Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že v dnešním světě chce být slavný úplně každý. A díky celosvětovému fenoménu reality show se jím také doslova každý může stát. Režisér filmů Prci, prci, prcičky a Jak na věc uvádí film Hledáme Ydol v hlavní roli s Hughem Grantem, který jako Martin Tweed - zahořklý a sebestředný moderátor nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol předvádí skvělý výkon. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, uvádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally (Mandy Moore), sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích. Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Faye 

všechny recenze uživatele

.... „Mám lidi na psaní projevů, píšou pro mě celou kariéru a poradci mi říkají jaké mám zaujmout stanovisko. Už si ani nepamatuji, proč jsem chtěl začít s politikou. Myslím, že to chtěla má matka. Ukázat mému tátovi, že to může dokázat každý idiot.“ Tak tahle sebekritika „amerického prezidenta“ nakonec rozhodla, že jsem přidala 1*, jinak jsem naprosto nepochopila „co tím chtěl básník říct.“ ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Kazdy zna soutez zvanou SuperStar, v jinych zemich pod jmenem Idol. Tohle je film o teto soutezi, zadny dokument, ale klasicka americka komedie berouci si na paskal jak poradatele, tak samotne ucinkujici. Necekejte neco noveho, je to klasicka komedialni skola 90. let, nekterym scenam se zasmejete, ale ze byste se aspon pulku filmu valeli smichy po zemi, to nehrozi. Vtipy jsou jednoduche a zrejme ty nejlepsi patri samotnemu prezidentu USA, ktery je svyma grimasama az napadne podobny Bushi Jr. V roli poradatele se objevi Hugh Grant, v roli radoby budouci zpevacky Mandy Moore (je to ve tvari sakra hezka holka), dale jeste uvidime Kevina Kleina. Dal bych 2*, ale ma to celkem prekvapivy konec a prezidentovy grimasy a la Bush jsou skvele, takze 3* ()

Reklama

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozné, trapné, a snažící se úplně na zbytečném písečku. Mandy Moore je sice hezká, ale přes tu obrazovku bych ji nejraději jednu liskl, stejně tak nudného Quaidovi, který by měl jít do hereckého důchodu. Grant obsazený do "své" role nepřekvapuje vůbec ničím a vlastně tam ani moc není. Po vizuálnís tránce hodně vyblité a neoslňující. Pro mě pyčovina tohohle měsíce! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa celkom vydarené a od filmu s hodnotením 46% som myslel, že to bude väčší prepadák. Dosť dobrá vystihnutá podstata takýchto talentových súťaží, kde často nejde ani tak o samotný talent, ale o to celé pozadie účinkujúcich. Čím viac trýzne v živote zažili, tým sa dokážu aj lepšie predať. Možno by sa dalo na prvý pohľad povedať, že to celé bola len paródia - ale asi nemá ďaleko od pravdy. Druhá dejová línia o uvedomelom prezidentovi ma však až tak nebavila, aj keď pre nasledujúce "vyvrcholenie" to bolo potrebné, no nemuselo to byť až v takom rozsahu. A čo bolo ešte na škodu, tak určite, že v tom nebolo viacej sarkazmu, ktorý by dokázal ešte viac zvýrazniť to pozadie show plné umelých senzácií. Ale aj tak celkom fajn, aj keď trošku predvídateľné - ale tomu sa v tomto žánri dá asi ťažko vyhnúť. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Scénář 5/10/// PLUS: oblíbení herci a (kdysi) pro mě oblíbené téma MÍNUS: ze kterého už jsem vyrostl, navíc tenhle film není o hudbě, o talentech nebo o příběhu, maximálně je o zkaženosti Ameriky, o zkaženosti těchto soutěží a o terorismu, který ve filmech prvního desetiletí prostě rezonoval/// Shrnutí: Hledáme Idol jsem považoval za romantický film o cestě za slávou. Dost jsem se mýlil. Je to komedie, která si napůl utahuje z terorizmu a pěveckých soutěží a vlastně to zvládá docela dobře a protože je to zároveň drama, tak tyto kategorie zároveň obžalovává a vlastně docela trefně. Zpracováno je to však dost průměrně, nemá to příběhovou osudovost a z části je ten film dnes už zastaralý./// Celkem 53%/// ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Scénárista a režisér Paul Weitz tvrdí, že scénář k tomuto filmu začal psát dříve, než viděl jeden jediný díl soutěže American Idol. (HappySmile)
  • Mandy Moore byla jediná herečka, kterou chtěl režisér Paul Weitz obsadit do role Sally Kendoo. (HappySmile)

Reklama

Reklama