Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (760)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem takřka celou první sérii a vyjma nápadu s odčiňováním hříchů a několika málo vtipů, které bych ovšem spočítal na prstech jedné ruky, jsem si nevšiml ničeho, kvůli čemu bych měl dát více než tuhle jednu hvězdu. Bohužel, Earle, jsi příliš velký idiot na to, abys mi mohl být sympatický. A tvému seriálu chybí jen nahraný smích. Trapné. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nemám co vytknout, tohle je nejlepší (hraný) americký seriál (aspoň tedy pro mě). Není tam ani jedna postava, která by mě něčím iritovala, naopak čtveřice hlavních hrdinů (Earl, Randy, Darnell /AKA Crabman/ a Joy) chrlí díl co díl jednu skvělou hlášku za druhou. Velkým plusem je i místo, kde se (víceméně) celý děj odehrává, ospalé maloměsto Camden. A samozřejmě hlavně ten skvělý nápad se seznamem a karmou. Jason Lee je jako Earl bezkonkurenční, (anti)hrdina jak má být, ale mým největším oblíbencem je rozhodně Crabman (jehož empatii, především ve vztahu s ďábelskou Joy, bych chtěl mít :-)). Celé čtyři řady jsem zhlédl na PrimaCool, tedy v dabované verzi, se kterou však nemám sebemenší problém (Rychlý, Tůma a další jsou perfektní). My Name Is Earl skončilo už v roce 2009, ale ten otevřený konec snad dává alespoň minimální naději, že se dočkáme dalších pokračování- a bylo by to jenom dobře, protože seriál neztratil nic ze svého humoru ani v dalších sériích. Jasných 5/5. (Doporučuji seriál s podobnou atmosférou- Raising Hope (Vychovávat Hope)). ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

-TEĎ UŽ VÍM, JAK JIM ZAPLATÍM! -OTŘEŠ SI TY PRACHY O VLÁDNÍHO PTÁKA? Dlouho jsem tento seriál ignoroval, jaká to chyba, naprosto přímý tah na branku co se týče komediálnosti a nekorektních fórů a na straně druhé originální dějové kličky, které se týkají Earlova záměru (až na výjímky) a ve stejném gardu dovednost vykřesat pozitivní konce z řady negativních událostí. 70%. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Za nápad určitě klobouk dolů, geniální a vtipné. Karma a jak žít lepší život. Seriál, který prostě nemá chybu. Earl a Randy se snaží napravit co v životě napáchali. Earl J. Hickey drobný zlodějíček s pochybnou minulostí. Když vyhraje v loterii 100 000 dolarů, srazí ho auto a výherní tiket odlétne. Následně v nemocnici uvidí pořad Poslední výzva s Carsonem Dalym, kde se dozví o karmě a rozhodne se změnit svůj život. Sepíše si seznam všech špatných věcí, kterých se v životě dopustil, a rozhodne se je odčinit, věří, že to je jediná cesta, jak získat pozitivní karmu. Poté, co udělá první dobrý skutek, jeho výherní tiket se k němu vrátí. Earl to chápe jako znamení a proto se rozhodne postupně škrtat věci ze seznamu. / Viděné epizody z 1-4 série *96.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 9/10 ) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Nápad s karmou je podľa môjho názoru kongeniálny a je neuveriteľné, že s tým nikto neprišiel už dávno, nakoľko sa jedná o nevyčerpateľnú studnicu nápadov ergo epizód. Zároveň tvorcovia udržali mieru vulgárnosti v prijateľnej rovine a nimi vybraný casting je presnejší než nová kalibrácia základnej jednotky hmotnosti. Škoda, že americkí diváci tomu dopriali iba 4. série. Ale karma im to vráti. Nešťastníkom. :-) (14.1.2013) ()

Galerie (404)

Zajímavosti (51)

  • Když policie přijde do bytu Darnellovy (Eddie Steeples) babičky a najde v jeho pokoji několik rostlin marihuany, tak Darnell jednu z nich vezme a uteče oknem. O pár minut později, když ho policie spatří na ulici, už ale nese rostliny dvě. (newer_more)
  • V epizodě Hráli jsme v seriálu, která je parodií na pořad Policie v akci USA (od r. 1989), se objeví scéna, kde se Afričan Escobar (Abdoulaye NGom) hádá s jiným obyvatelem Camdenu čistou angličtinou. Vše to však bylo v době, kdy byl Earl (Jason Lee) ještě darebák. Escobara anglicky naučil, až po sepsání seznamu, konkrétně v díle Earl učitelem. Escobar tedy v té době anglicky umět nemohl. (Stibak)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama