Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, které asi budu ještě chvíli rozdýchávat. Miluji, když mě film takhle dostane a já ho pak musím ukazovat všem kolem mě. Tohle bude jeden z těch, na který se semnou každý z mého okolí bude muset kouknout. Na filmu se mi líbí několik nečekaných zvratů a nekončící intriky. Na konci mi ještě chybělo nějaké setkání Claytona se zrádci. Jessica Alba hraje dobře, Hayden Christensen překvapivě ještě líp. Pěkný thriller. 4,6* ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Je to pořádně divné a hloupé, ale zároveň docela působivé. A pak že pořádným exploatačním filmům odzvonilo. Jessica Alba by ale měla konečně pochopit, že normální lidi hrát nemůže (bohyně či superhrdinky klidně) a taky že už i seriózní recenzenti vážně čekají, kdy se konečně odváže a ukáže v rouše Evině! ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilý debut, který nedoporučuji zhlédnout před jakoukoli operací (ani nevím, proč jsem si ho pouštěl, když jdu tento týden také na menší zákrok). Námět je zajímavý leč trochu nereálný, což režisér a scénárista v jedné osobě nahrazuje hravou režií. Christensen a Alba hrají obstojně (!), ale velký výkon i na malém prostoru podala Lena Olin. Za pár dní se mi film zřejmě vykouří z hlavy, dnes však nelituji, že jsem si Awake pustil. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hezký námět totálně pohřbený tuctovým režijním přístupem a nevychtralým scénářem, který každý zvrat překládá až chvíli poté, co už jej lze předjímat. Svým promrhaným potenciálem mě to až štvalo. Ani jeden z herců navíc - řekněme si to upřímně - není zrovna extratřída, takže jsem celou dobu viděl pouze postavičky na šachovnici, s nimiž si scenárista šoupe podle předem jasně daného plánu (který navíc, jak už jsem zmínil výše, není úplně obtížné prokouknout), nikoli životné postavy. Ve výsledku je tak Awake sterilním moderním thrillerem bez špetky atmosféry, z něhož jen občas vykukuje vysoký potenciál. Tvůrčí kreativita holt začala i skončila v jednom bodě - při vymýšlení výchozího námětu. Natahovat to na delší stopáž, klesl bych v hodnocení až na dvě hvězdy. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Neviem ako sa volá tá choroba, keď si človek dokáže namýšľať nejakú bolesť a potom ju aj skutočne cíti. Táto diagnóza sa u mňa objavila počas tohto filmu. Cítil som sa akoby som ležal na tej operačke s otvoreným hrudníkom ja. Humus. Čo sa týka tohto aspektu tak film vyvoláva u diváka úplne maximum, čo sa dalo z námetu vyťažiť. Scenár je samozrejme prekvapivý, ale nielen kvôli nemu a prirodzeným hercom Awake stojí za pozornosť. Myslím, že mňa odrovnala hlavne tá neskutočná autenticita. Bŕŕ. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Úvodná štatistika je značne skreslená oproti realite. Podľa nej by sa až 0,14% prípadov (30 tisíc z 21 miliónov) počas narkózy prebúdzali/boli pri vedomí. Realita je 1 z 14 až 42 tisíc prípadov, teda 0,007 až 0,021%. (Arsenal83)
  • DVD verzia obsahuje sedem vymazaných scén. (Arsenal83)

Reklama

Reklama