Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi příjemný film odehrávající se ve Francii během první světové války. Několik amerických pilotů dobrovolníků se rozhodne, že jejich budoucnost by měla být spojena s dvouplošníky, zázraky té doby. Jean Reno jako jejich kapitán z nich postupem času udělá velmi údernou a kvalitní skvadru. Bitvy ve vzduchu jsou úžasné, příjemně natočené a není jich zrovna málo. Milostná linii je příjemná a nezabočuje do nepříjemného tlachání. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběhově trošku naivní a moc filmově vypadající, herci včele s Jamesem Francem takový nesedící, krom toho Franca zrovna moc nemusim, ale všechno to vynahrazujou skvělý vzdušný souboje francouzských dvojplošníků s německými trojplošníky, který jsou výborně nasnímaný, akce maj spád, vůbec nepůsobí uměle a povětšinou jsou i celkem strhující. Podle mě to je spíš zábavnej film než nějakej hodnotnej válečnej snímek, ale to mi ani nějak nevadilo, nicméně zkrácení stopáže by tomu rozhodně neuškodilo ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že majitelé slepovaných "Red Baronů" si měli v modelářském spolku o čem povídat, ale milovníci příběhů přišli dost zkrátka a romanticky založení uschli načisto! Zamilovaná dvojka by nejiskřila ani kdyby jste ji polili benzínem a komunikace vázla natolik, že v případě Francouzky ve mně klíčilo podezření, že půjde spíš o mentální než jazykovou bariéru. Letecké scény, které jediné za něco stály, byly evidentně prvořadé a zjevně nikoho netrápilo, že má letec z 1.světové války melírované kučery - skandální! ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Konečně něco z první světový. Z druhý se dá najít film na každym rohu. Mno ale prvotní nadšení ze mě celkem rychle spadlo. Přišlo mi, že se to celý točí kolem tamtý údajný prostitutky, která Jamese zachránila a on se do ní nečekaně zamiloval. Pak nuda nuda, pár dobrejch okamžiků, ale celek dává holt 3*. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Drobátko kýčovitý, neralistický, naivní a přesto symaptický a zábavný rodinný snímek o pilotech v první světové válce. Příběh běží v předem stanoveném rytmu letecký souboj + pokec v letištní hospodě + zbytečná (ale ne hloupá) romantika. V leteckých scénách sice mlátí do očí naklíčovaná pozadí a celek je vůbec příliš digitální, stejně jako jsou postavy a jejich vzathy připitomnělý, ale z filmu natolik čiší dětinská radost z letadýlkových soubojů (podpořená svižnou režií), že si u mne Rytíři nebes poctivě vybojovali statut nejoblíbenějšího 'brakového' filmu. Taková příjemná rodinná oddychovka rozhodně jednou za čas neškodí. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Žádné velké studio se nechtělo podílet na financování snímku, a tak do něj peníze vložili producent Dean Devlin a Davit Elisson, syn zakladatele společnosti Oracle. (imro)
  • Snímek je natočen podle pravdivého příběhu letecké eskadry USA "Lafayette", jež v první světové válce bojovala v Evropě proti Němcům. (messiah)
  • Režisér Tony Bill v podstatě debutuje na filmovém plátně. Zatím má za sebou desítky televizních projektů, pracoval například na Monkovi či Chicago Hope. (imro)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama