Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne, Čtvrtníček opravdu není člověk, jehož humor bych vyhledával, ale když se na tohle dívám, tak se prostě musím smát. Je to dobré nejen proto, že zde jsou celkem povedené vtipy, které nádherně kritizují fotbalovou scénu, kdy některá jména v ní pořád jsou, ale je to dobré i proto, jaká forma je zvolena. Tohle experimentální divadlo prostě funguje a Čtvrtníček si v Lábusovi vybral skvělého parťáka. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Úplatkový skandál poškodil českou fotbalovou ligu na dost dlouho. Snadný úlovek je pro šikovné a vlivné vždy na dosah a spousta kapříku si své nové majitelé zdárně našla .. zkrátka korupce u nás bují na každém rohu. Díky neznámému dárci z metra máme tu možnost zaposlouchat se do krásně jadrné konverzace dvou funkcionářů fotbalu v podání pánů Čtvrtníček – Lábus. A skutečně je co poslouchat „Hele, viděl jsi jak hrála ta Barcelona? Ty vole, to jsem si spravil chuť. Viděl sto Milane. Ty vole, kucí vopálený, vole. Rozumíš.. A hrajou to tam ty vole, šolíchají .. ty kdyby sem přijely, tak nás sfouknou jako svíčku. To bych chtěl viděl vole. Ty by se z nich posraly, vole. Ty krávo. Hele Milane, já tě potom zavolám, jo? Já už na to nemám“ Hořká to zábava! :( ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Takže počkej, on ti jako řekl, že to byli peníze Jardy??? :-D:-D:-D:-D:-D Ale hovno Jardy, to byli moje peníze..... To byly peníze Jardyyyyyyy!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D Mi včera volal Pelta. Čurák!:-D A co chtěl? No nic. A cos mu na to řek? No nic. Tak tos mu řek dobře:-D:-D:-D To je moooc:-D:-D To je tak neskutečně dobrý:-D až jsem z toho padal na kolena. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Důkazní materiál několika věcí. Z prvé praktiky vrcholové fotbalové ligy, se nikterak neliší od praktik nejnižší ligy. Za druhé, vrcholní představitelé se v soukromí vyjadřují jako nevychovaní, pubertální žáčci základní školy a za třetí, Čtvrtníček je v audio verzi naprosto výbornej. Vynikající hudební doprovod. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Mě u toho zaujala jedna věc. Ať už se to týká kohokoliv, kdo mluví někdy na veřejnosti nebo do televize. Většinou vystupují uhlazeně, mluví spisovně, málokdy se zadrhnou, no prostě radost poslouchat. A pak se objeví nahrávky ze soukromí, ať už u politiků nebo tady něco s fotbalem a člověk má pocit, jak kdyby ten rozhovor byl nahranej v nějakým ústavu a dotyční vychodili maximálně pár let pomocné školy. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)
  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)

Reklama

Reklama