Reklama

Reklama

Božský Evan

  • USA Evan Almighty (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Evan, bývalý televizní moderátor, je zvolen kongresmanem. Okamžitě bere rodinu a stěhuje se z rodného Buffala do Virginie. Zde vydá prohlášení, že jeho cílem a také volebním slibem je změnit svět. Poprosí Boha, aby mu s tím pomohl. Bůh ho vyslyší a nařídí mu, aby postavil archu. Evan je z toho v šoku, odmítá uvěřit, že se setkal se skutečným Bohem. Všude se mu ale objevuje číslo 614 jako odkaz k příslušné části Bible, vousy a vlasy mu začínají příšerně rychle růst. Evan je jako v kleštích, na jedné straně práce, na straně druhé archa. K tomu všemu se za ním začínají stahovat zvířata v párech. Začíná pomalu věřit, že stavba archy je tím jediným možným řešením... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (448)

kingik 

všechny recenze uživatele

Risk se tentokrát nestal ziskem. Film se Stevem Carellem v hlavní roli komerčně neuspěl, a tak se z něj stal předražený spektákl, který z průměru vybočuje především armádou zvířat, především v digitálním zastoupení. Milovník fauny musí zaplesat nad tím bohatým výčtem němých tvorů. Hlavní hrdina se opět setká s Bohem s tváří Morgana Freemana, opět ho čeká několik trapasů v práci i v soukromí a největší atrakcí filmu je jeho závěrečná apokalypsa, která ovšem nebude mít vážnější dopad na svět. Ovšem divák si to až tak moc neužije. Vtipů není tolik a tahle komedie nesrší třeskutým humorem. Spíše s ním šetří. Průměrná komedie se špičkovými triky. 60% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Náhodou já jsem se docela bavil, je to vtipný, svižný a pohodový, pěkný triky a slušnej příběh, i když pravda, okoukanej. Nicméně nevim jak si mohl někdo myslet, že komedie tohohle typu, může vydělat 175mil dolarů (Netušim kam tolik prachů dali, ale do tohohle filmu určitě ne) a vratit tak aspoň to, co do toho bylo vlozený. Je to prostě takovej ten typ komedie, kterej neohromí, ale ani neurazí. Ono se asi totiž hodně spoléhalo, že do kin nažene lidi biblickej příběh a už viděli jak všichni věřící se poženou do multikin, jako u umučení krista, jenže hovno a tak je z toho finanční propadák, ale mě to filmově rozhodně neurazilo, spiš naopak sem se dobře pobavil a Steve Carell je dobrej komediální herec ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Lehké pokračování Božského Bruce na téma Noemova archa, je sice nápadité, ale celkově to byla docela nuda. Některé scény byly celkem absurdní a proto až vtipné. Na druhou stranu mi herec připadal přes to všechno až moc normální a nerozesmál mě. První díl byl víc nadupanej vtipem, hudbou a grimasama Jimma Carreyho. Tady mi to chybělo a celý to bylo dost přehnaný, zároveň zbytečně takový vážný. Podle mě, marná snaha. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla bohuzel kravina. Co z toho, ze Carell je ve svy roli slusnej, Hill v netradicni roli perfektni, pribeh vcelku slusnej a triky hodne dobry, kdyz to proste neni vtipny. Nemuzu si pomoct, ale prislo mi, ze sem tvurci moc vtipu nedali a vetsinou se skladaly s Evanovo divnyho vzhledu, problemu se zviratama a ruznejma padama a urazama a me zkratka neprisli vtipny. Obcas jsem se sice krapet pousmal, ale nevzpomenu si ani na jeden vostrej vtip a ten konec byl vylozene trapnej. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne tak špatné, jak by se z hodnocení mohlo jevit. Evan narozdíl od Bruce cíli převážně na celou rodinu, což bývá často docela nevděčné. Díky tomu je film často dost infantilní, nelogický, ale na druhou stranu místy docela vtipný, jenže vtipy se drží v hodně slušné lajně tak, aby byli spokojení všichni. Překvapily mě zejména efekty, které byly na komedii hodně áčkové a film díky tomu v několika momentech působil docela epicky. Avšak zbytek filmu zas tak slavně nedopadl. Prostě další z řady komedií, u kterých se pobavíte, ale brzy na ně zapomenete. Rozhodně to však nebylo tak špatné. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Zásilku dřeva od Boha (Morgan Freeman) doručí společnost AlphaΩ Hardware. Jde o narážku na "Knihu zjevení", kde Bůh praví: "Já jsem Alfa a Omega, počátek i konec." (xjane)
  • Severoamerické tržby byly 100,5 milionu amerických dolarů, celosvětové 174,4 mil. (NIRO)
  • Ve filmu bylo použito nejvíce cvičených zvířat od počátků světového filmového průmyslu. Bylo jich 177 druhů. (EMMY)

Související novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (více)

Reklama

Reklama