Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou temného příběhu z dnešního Berlína je patnáctiletý Michael Polischka. Když se s jeho půvabnou, leč nevyrovnanou matkou Miriam rozejde bohatý milenec a vyhodí je oba na ulici, uváznou v mizerném bytě na bezútěšném předměstí Neukölln. A ve světě násilí, drog, pouličních gangů, mladistvých zlodějíčků a rváčů je tak snadné dostat se na šikmou plochu. Chlapec s upřímnou tváří, jehož tvrdě šikanují starší spolužáci, sice získá pár nových kamarádů, ale stává se až příliš snadnou kořistí místního podsvětí. Setkání s bossem Hamalem a jeho nohsledem Barutem změní Michaelův život a vystaví ho kruté životní zkoušce. Film vyniká autentickou atmosférou a otevřeným pohledem na sociální problémy těch, kteří propadli společenským sítem a zoufale bojují o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to výborná dráma, kde faktor realizmu je veľmi vysoký a je ťažké necítiť istú dávku ľútosti nad postavami, ako sa vo filme vyvíjajú. V tomto filme je niekoľko skľučujúcich scén. Nebudem zachádzať do podrobností, pretože nechcem nič pokaziť divákom, ale fyzické aj emocionálne násilie je zobrazené s alarmujúcim presvedčením. 7/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Psychologicko-kriminální drama se zřetelně evropským vizuálem, které se snaží s ohledem na syrovou autenticitu zachytit život v horších čtvrtích velkoměstské periferie se spoustou přistěhovalců a sociálně slabších rodin. Hlavní hrdina jednak pochází z neúplné rodiny a jeho matka má velmi svérázně konzumní přístup k mužům, jednak se snaží v nepřátelském prostředí nejen přežít, ale i vyniknout a zvolí ošidnou cestu spolupráce s drogovým gangem. Snímek může některé diváky zklamat tím, jak nenaplňuje tradiční žánrová schémata a je vlastně docela nenápadný. Celkový dojem: 70 %. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Zoran Drvenkar, Gregor Tressnow .. Je to takové celé moc šedé a nevýrazné na všech frontách. Nejen zvolenou našedlou vizuální formou, ale také vykresleným příběhem. Příběh chlapce, který se musí probírat přistěhovaleckou nesnášenlivostí a tyranii ve škole, kdy ho shánění peněz na vykoupení se z šikany dovede až k prodeji drog… Dost přímočaré, s tragickým koncem, který ovšem nezasáhne tak jak asi tvůrce chtěl. No, na druhou stranu to je po sérii romantických teen debilit film z kategorie (nad)průměrných a jeho shlédnutí vám nepřinese žádnou újmu. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který bych jako kriminální moc neoznačoval, jde spíš o drama patnáctiletého chlapce,který se v novém prostředí obávané berlénské čtvrti dostane do spárů party výrostků, jejichž vydírání jej dovede k tomu, že se nechá zneužít partou arabských a tureckých překupníků drog. Zajímavá je sonda do jeho vlastní domácnosti, kde matka poté, co opustila manžela, se stává promiskuitní děvkou a na syna nemá moc času... Syrovost filmu je zdůrazněna černobílou kamerou jen občas střiženou v náznacích barvy . ()

Lukadlo 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem se opravdu nenudil, ale na pět hvězdiček to není. Trochu mě zklamal pohádkový konec. Hudba a režie se mi jinak líbila, sice mě malinko ubíjela výslovnost těch turků, co měli na Michala spadeno, ale po ostatních stránkách se mi snímek líbil. P.S.: Opravdu v Německu dopravují kokain 15ti leté děti? :) ()

Galerie (18)

Související novinky

Kate zaskakuje za Nicole

Kate zaskakuje za Nicole

15.01.2008

Jakmile Nicole Kidman dotočila válečný velkofilm Baze Luhrmanna Australia, s nadšením se vrhla na další projekt, nazvaný mateřství. S manželem Keithem Urbanem očekávají potomstvo, což je určitě… (více)

Reklama

Reklama