Reklama

Reklama

Koncert pro jednoho

Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný / Hudební
USA, 2005, 4 min

Obsahy(1)

Jeden z krátkých filmů studia Pixar. Vesnická holčička se chystá vhodit penízek do kašny na náměstí, aby se jí splnilo její přání. Dva hudebníci by ovšem zlaťák raději viděli ve svých kasičkách, a tak se Tippy ocitá uprostřed souboje jednočlenných orchestrů, který nakonec dopadne zcela jinak, než by kdokoli očekával. (Nogard)

Recenze (158)

heyda 

všechny recenze uživatele

Nádherný Pixarovský kraťas plný fajn hudby a překrásné animace s jednoduchým, ale lidským příběhem. Skoro si troufám říci, že je to jeden z vizuálně nejkrásnějších kraťasů od Pixaru vůbec. Každopádně viděl jsem po myšlenkové stránce i lepší. Tak či onak jednoznačně maximální hodnocení a vřelé doporučení. Ty 4 minutky nikoho z vás nezabijou :-))) ()

Reklama

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Tenhle kraťas jsem hrozně moc dlouho hledal a za boha jsem nemohl přijít na to, jak se jenom jmenuje. Líbí se mi zde především scénář, který byl zajímavě a vtipně podán, obzvláště rozepře dvou muzikantů a nečekaný závěr. Hudba tu zde hraje prim, to je zcela jasné, a proto je tu ze všeho dozajista nejlepší. Snad jen dodat, že animace se také povedlo a Pixar tak ukázal, že svoje místo tu má zcela oprávněně. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Opravdu jedna z nej nej krátkých Pixarovek. A za pouhých 4 minut se v ní vystřídá spousty emocemi. Malá holčička má minci a chce ji dát do fontány. V tom ji zastaví muzikant se spoustou fanfárových trubek, bubnem a harmonikou a snaží se ji zaujmout a získat od ní ten zlaťák. Holčíčka je omámena a jde mu dát zlaťák. Toho si ale všimne druhý muzikant se spoustou housliček a houslemi. Tak se svede velký soubou o zlaťák, který holčičce nešťastně spadne do kanálu. Holčička je smutná a žádá malé housličky od jednoho z muzikantů a zahraje nám smutnou symfonii... a vydělá si za to měšec plný zlaťáků. A to už je šance opět pro muzikanty.... ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý nápad o přetahované dvou muzikantů o peníze malé holčičky povýšený k dokonalosti krásnou hudbou a bezchybnou animací měnící tři polygonové postavy na živé tvory přesně vyjadřující mimikou své pocity. Příběh s pointou, sice vystavěný na nejběžnějším schématu, ale talentem studia Pixar proměněným v něco víc. Navíc jako předfilm zdaleka překonal spíše průměrná Auta. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Tento krátký filmeček byl v některých kinech uveden před filmem Auta. (HappySmile)

Reklama

Reklama