Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1971 se spisovateli Cliffordu Irvingovi podařilo vydat jedinečné dílo. Na základě osobních setkání a rozhovorů, sepsal biografickou knihu o Howardu Hughesovi (světoznámý letec, režisér, dobrodruh...). Irving věnoval sepsání knihy naprostou většinu svého času a dokonce knize obětoval i dlouholetý vztah se svou ženou. Získal si tak obdiv mnoha čtenářů, vydavatelů, médií i kolegů. Ale jen do chvíle, než se o těchto pamětech veřejně vyjádřil ohromený samotářský miliardář Howard Hughes. „Nikdy jsem ho neviděl, ani o něm neslyšel... Je to tak fantastické, že to předčí i mou největší představivost.” To, co Clifford Irving vydával za osobní paměti Howarda Hughese, bylo naprosto vykonstruované a smyšlené. Irving tím docílil jednoho z největších mediálních podvodů a skandálů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (87)

Almásy 

všechny recenze uživatele

nevhodne vybrani herci podavaju vyborne vykony v priemerne, priam hrozne zrezirovanom cosi, co sa mohlo stat vlastne velmi zaujimavym filmeckom. take je to niake, od richarda gera som cakal predsalen viac a aj od hallstroma ako rezisera. taka dobra tema a taka blbost. mi to skor pripada ako by to reziroval prave ten irving. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Náš geniální plán jaksi postrádá nápad, jak inkasovat šek vystavený na Howarda Hughese." Však vy na to přijdete, kluci a holko. Jen vám to bude trvat na můj vkus celkem dlouho. V obsahu jsem si totiž přečetl, že Clifford Irving podvedl všechny a vydal paměti Howarda Hughese vycucané z prstu. Super. Jenže nic jiného se tam nestalo a já se nudil tak, že jsem se začal scházet s Petrem Kellnerem a brzy vydám jeho osobní zpověď na téma, jak ke svému bohatství přišel. Je zaručeně autentická, takže šek vystavte na jméno Jára Cimrman, aby se to nepletlo. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Slušné zklamání. I kdybych měla ocenit jednu z nejlepších rolí Richarda Gera v posledních letech, i kdybych chtěla poukázat na krásnou realitu tohohle snímku (třeba dnes už se skutečně ví, že Nixon peníze od Hughese v tom '56 vzal a nejen od něj), i kdybych skákala nadšením, že se někdo zase rozhodl vyprávět příběh z mého nejoblíbenějšího období historie, pořád mi bude připadat, že na tom filmu jsou nejzajímavější dobové záběry a titulky před koncem aneb jak to bylo dál. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No to mě podržte - Richard Gere doopravdy umí hrát! Parádně si střihnul chlapíka, kterému já osobně dosti rozumím a vlastně i závidím, že svou genialitu dokázal takhle prodat. Což je dozajista dáno dobou, neumím si představit, že by šel takovým způsobem oblafnout současný systém. Každopádně se jedná o skvělou "doplňující literaturu" k filmu Duel Frost Nixon. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sociologická studie chování lidiček "nadneseně" od neznámého dělníka až po prezidenta. Lži, intriky, hoax, fau paux, s pomocí a podporou médií, mění doslova historii. Kam vítr, tam plášť, převlékání kabátů, jednou jsi kámoš, podruhé vrah, s lehkostí a samozřejmostí jako by šlo o snídani v trávě. Kdo nakonce slízne smetanu, není třeba rozebírat. Jediné plus na celé špinavosti je vědomí, že mnohdy pláčeme na špatném hrobě, přesněji že všecko zlé je k něčemu dobré. Naděje.... Ovšem Alfredo Molina jako nešika a posránek byl přímo k sežrání, pobavil rozhodně. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu si “střihl“ cameo Larry David. (becki_tu)
  • Knihy, které jsou spalovány ke konci filmu, jsou ve skutečnosti přebytečnými kopiemi knihy “Knife of Dreams“, jež je v pořadí jedenáctou novelou série “Wheel Of Time“ od Roberta Jordana. V jednom záběru je dokonce vidět logo této knižní série a vložená skládací mapa. (becki_tu)
  • Příběh je založen na skutečných událostech ze života amerického spisovatele Clifforda Irvinga, který je známý hlavně díky “ověřené biografii“ Howarda Hughese. Ukázalo se však, že šlo o jeden velký promyšlený podvod. (becki_tu)

Reklama

Reklama