Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Případ nevěrné Kláry je krimikomedií na téma žárlivosti a intrik. Luca (Claudio Santamaria) mladý talentovaný italský hudebník žije v Praze se svou snoubenkou Klárou (Laura Chiatti), velmi hezkou studentkou univerzity, na níž vytrvale a bláznivě žárlí. Posedlost a podezíravost přiměje Lucu najmout soukromého detektiva Denise (Iain Glen) ke sledování Kláry a nalezení důkazu případné nevěry. Denis je přitažlivý muž, mírně ironický až cynický a je zřejmým opakem Lucy. Se svou manželkou Ruth (Pavlína Němcová) udržuje velmi otevřený vztah, ve kterém se Ruth netají dobrodružstvími s jinými muži. Denis zase udržuje milostný vztah s kolegyní v detektivní agentuře Ninou (Kierston Wareing), rozvedenou matkou dvou dětí. Nešťastný Luca postupně získává Denisovy sympatie, detektiv však posléze začne podléhat kouzlu sledované Kláry. Začíná se zpronevěřovat vlastním zásadám, což může mít tragické následky. Sledování zavede hlavní hrdiny do magického prostředí italských Benátek, kde přichází nečekané finále, které potvrzuje, že ne vždy jsou všechny věci a osoby takové, jaké se nám zdají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Myšák. 

všechny recenze uživatele

,,Kláro, jak to s tebou vypadá od půl devátý do osmi ráno..." Ačkoli jsem tuto knihu doposud nečetl, film hodnotím třemi. Celkem jsem zaskočen hodnocením, protože si nemyslím, že to je zas taková hrůza. Když pominu dabing, tak se mi film celkem líbil. Chorobná žárlivost mezi námi je. U takového člověka se dá očekávat nepochopitelné chování, čímž bych chtěl reagovat na některé komentáře níže, které se nad tím pozastavují. Nesympatičtí herci? Takže pokud není ve filmu obsazen Tom Cruise nebo Megan Fox, okamžitě hvězdy při hodnocení dolů? Michal Viewegh má pro mě zajímavý styl psaní a vybírá si neobvyklá témata, což se může pak podepsat i na filmovém zpracování, které se prostě někdy nemusí povést. Neříkám, že to byla superní podívaná, ale summa summarum 3! A některé komentáře se mi zdají trapné... ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ako tak čítam komenty, Michal Viewegh sa asi veľkej obľube u susedov neteší... Ja zase nemám rád lacné telenovely a odporné soft porno snímky, ktoré človeka nevzrušia, ale zhnusia. Normálne ma to stálo námahu, tento taliansky paškvil dopozerať, takže suma sumárum jedna hviezda pre Kláru a vlastne ani neviem za čo. ()

Reklama

HolkaVBotech odpad!

všechny recenze uživatele

Film jsme shlédly bez jakýchkoliv očekávání. Tedy - očekávaly jsme, že to bude odpad, ale až tak? Naprosto bezduché, s dlouhými a zbytečnými dialogy, erotickými scénami, kterým se nedalo věřit a opravdu špatným anglickým dabingem. Stále nechápu proč se ve filmu objevoval klouček s heligonkou a vůbec všechny scény ze školy . Hlavní hrdina, Ital Luca, navíc byl naprosto nesympatický člověk, který svými nyvými pohledy občas připomínal Froda z Pána prstenů. Původně jsem dala jednu * za hezká nahá těla, ale pak jsem si uvědomila, jak mi vadila lezoucí kostra hlavní hrdinky. ()

LencaN odpad!

všechny recenze uživatele

Viewegh není můj oblíbenec, nepoznám jeho tvůrčí rukopis, takže nejsem schopna porovnat nakolik film kopíruje knihu, ale film nestál za nic. Snahu o komedii prostřednictvím rádoby humorné hudby vystřídá scénka, která spíš zapadá do kriminálky. Pro tohle mám jediný výraz - spatlanina. Odbočka, která se týkala malého hudebně nadaného Matyáše byla k čemu? K ničemu, žádná pointa, nic. Celý příběh je založený na paranoidním žárlení jednoho Itala žijícího v Praze, do toho nám film ještě předkládá životní zápletky zaměstnanců soukromé detektivní kanceláře. Jestli se film má hodnotit podle toho, kolikrát jsme viděli obsah dámských podprsenek v laciných záběrech, tak by to pár hvězd zaručeně bylo, ale pokud máme hodnotit objektivně a nezaujatě... pardon, ale tohle je odpad! Bylo to taaaaak strašně nudné. Lituju, že jsem se na to vůbec dívala. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

No tady se to zase hemží samými odpady...V rámci možností dost příjemný filmík o posedlosti žárlivostí. V hlavní roli charismatický Ian Glen (kdyby ho hrál čech tak jedině Vašut) a 3 krásné holky (Laura Chiatti na to má dokonce diplom). Na Viewegha prostě docela překvapení - ikdyž hlavní zásluhu na tom mají jednoznačně italští tvůrci. 4/10 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Podle knihy českého spisovatele Michala Viewegha. (M.B)
  • Rovnomenný román najúspešnejšieho súčasného českého spisovateľa Michala Viewegha vyšiel roku 2003. Jeho filmovú adaptáciu mal pôvodne realizovať režisér Filip Renč, napokon práva na sfilmovanie zakúpila talianska produkcia a snímka vznikla v produkcii talianskych spoločností Jean Vigo Italia, Medusa Film a českej In film Praha. (ash99)
  • Natáčelo se v Praze a v Benátkách. (SONY_)

Reklama

Reklama