Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (708)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Já to tušil. První recenze v tisku byly sice plné nadšení, jenže ROMing je výsledku film vpravdě nevalný. Režie se svou snahou předložit zajímavý vizuál brzy dostane do křeče a na povrch tak ještě více vysoupí vyumělkovaná slátanina, kterou někteří eufemisticky nazývají scénářem. Například za scénu policejní kontroly bych vraždil, naopak mě rozesmála scéna s obnaženým poprsím, protože je tamj akoby z "jiného světa", nemá žádné opodstatnění a jen mne utvrzuje v názoru, že když jsou (nejen) čeští tvůrci bezradní, honem so záběru nastrčí nahou ženskou :-) Ústřední herecká dvojka je bez výhrad, vžyť je to právě ona, co celý film táhne a nedovoluje poslad jej bez milosti do odpadu. Marián Labuda je výtečný a Bolek Polívka neméně, byť je v jeho roli (opět) velká část jeho samotného :-) Ostatní herci již bohužel nestojí za řeč a navíc jsou jejich postavy prachmizerně napsané. ROMing je tedy další nepříliš vtipnou komedií na jednorázovou konzumaci. Do piče už! ()

imf 

všechny recenze uživatele

Je to takové zmetené. Dokud nepřijde Polívka na scénu, táhne se děj jako medová slina a člověk neví, jestli má koulet očima nad upejpavým Labudou nebo jeho nevýrazným synem, když pak přiběhne Stano a oživlé literární podobenství začne nabírat grády (Vladimír Javorský rulez), začne to být naopak trochu přepálené a křečovité. Zlatou střední cestu Vejdělek dokonale minul a ten lidový humor jsem tu taky hledal marně. Pokud spočívá v neobjevném skloňování jednoho sprostého slova na p... tak se klaním a loučím. Na tohle jsem asi příliš gadža. Stejně jako většina štábu. A nezmění na tom nic ani rozjuchaný soundtrack. (50%) ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Průměrná zábava s nadprůměrnými ambicemi. Somáliho epos mi přišel na začátku vtipný a zajímavý, později čím dál víc jenom zabíral místo. Jediné pozitivní na něm byla účast Vladimíra Javorského v několika rolích. O jeho vykonstruovaném propojení s hlavní linií škoda mluvit. Dalším problémem bylo obsazení. Vejdělkovi se (podobně jako v Účastnících zájezdu) povedlo obsazení nejmladšího z ústřední trojice, ale ukrotit Bolka Polívku rozhodně nedokázal. Ten se prostě celou dobu jen předvádí, ale nehraje. K tomu pár rumunských krásek a docela povedená hudba a máte film, který sice neurazí, ale také nenabízí důvod, proč se k němu vracet. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu sem protrpěl, to byla hrůza, strašně amatérský, ostatně jako celej film(Vejdělek tu Redakci prostě zapřít nemůže), pořádně nevysvětlený a tak sem se v tom docela plácal, až za nějakou dobu sem pochopil jak se věci maj a už to bylo trošku lepší, ale pořád to dost haprovalo, jenže v tu dobu do filmu přímo vlítnul Bolek Polívka a celej tenhle film rozsvítil, jedinej on a Marián Labuda snesou přísnější měřítka všichni ostatní jsou daleko za nima.Bolek je naprosto skvělej, být ve všech scénách tak neváhám a dávám plný hodnocení, jenže buhužel tomu tak neni. Do hlavního příběhu je ještě vloženej takovej vedlejší vyprávěnej příběh a to jako fakt dost zhusta nudí a dá se říct, že je skoro o ničem, prostě ztráta času, kterej mohl využít Bolek, no on vlastně ani hlavní příběh neni kdovíco, ale Bolek a jeho hlášky ho pozvedávaj do plusových hodnot ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Bych řekl, že film stojí čistě na Polívkovi! Labuda je nadprůměrnej - ale jeho postava mu nedává takové peprné hlášky do pusy, jako ta Polívkova, takže vlastně to co hrát měl zahrál skvěle! Ze začátku mi přišla velmi zajímavá ta rovina o tom králi Somálim, ale asi od půlky filmu už byla hrozně nudná a pokaždý když se tam objevil Somáli, tak jsem usnul a pak už se mi blbě probíralo na tu "reálnou" část! Účastníci zájezdu se mi líbili víc! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu je hned několikrát nedopatřením vidět mikrofon filmařů: Při scéně, kdy dva policisté zastaví Tatrovku, je vidět v horní části obrazu. Ve scéně v kostele při křtu dítěte, stane se tak v okamžiku, kdy Bolek Polívka vstává a jde k oltáři. Když posádka náklaďáku vystoupí po té, co z něj odpadla kouřící součástka. (Terva)
  • Keď z Kačeny (nákladné vozidlo na ktorom sa vezú hlavný protagonisti filmu) odletí kus plechu a Bolek Polívka z Mariánom Labudom sa sklonia k odletenej časti, je jasne nad ich hlavami vidieť biely chlpatý obal mikrofónu. (andykovac)

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama