Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 835)

Psema 

všechny recenze uživatele

Od začátku podceňovaný a nakonec přesně takový, jak jsem předpokládal. Problém Hvězdného prachu imho není v samotné podstatě Gaimanovy knížky, ale především ve Vaughnově neschopnosti celý "kolos" ustát se ctí. I pouhopouhých 70 milionů dolarů se režisérské hvězdičce rozplývá před nosem a nedostatek prostředků se bohužel těžce odráží na atmosféře. Triky s postupující stopáží čím dál víc ruší a závěrečný střet je digitálním bordelem se vším všudy, který mě svou neuvěřitelností těžko vtahoval dovnitř. Hvězdný prach je sice pohádka, ovšem nečekal jsem, že scénář bude až takhle naivní a vykonstruovaný. Celý Stormholm připomíná místo velkého, rozlehlého panství jen malou vesničku, kde se pět postav neustále potkává a vše je řízeno vyšší mocí. Vaughn nezvládá držet tempo a kolikrát mu ve scénách těžce nesedí hudební podkres. Co s tím? Naštěstí je po ruce slušná kopa vtipů ( některé jsou už příliš nucené) a hlavně sympatické obsazení. Umouněný Charlie Cox je sympaťák, Claire Danes je rozkošná, Peter O'Toole nevypadá, že za pět minut zemře a nad všemi pak stojí Robert De Niro v snad nejdivnější roli své kariéry. Tohle netrumfne ani stále sexy Michelle Pfeiffer. Teď se jen děsím toho, že se Vaughn skutečně pustí do natáčení komiksů. Ten člověk na to nemá... zatím. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

FANTASIE. Jedno slovo, které vystihne snímek mnohem lépe než celá esej o tom, jak mohou a měly by být pohádky kouzelné. Hvězdný prach splňuje všechny nároky na pohádku i fantasy a konečně se jako jeden z mála filmů nebojí magie. Drobností je tu více než chlupů na koze, která bývala člověkem a sympatický hereckých výkonů se tu nedopočítávám ani kdybych byl vládce černé magie. Každá postava je působivě a smysluplně napsaná ( i ty, které překvapí svými excesi - případ De Nirovi kapitána) a překvapí i hraní "hvězd dnů minulých" mezi které patří Michelle Pfeiffer(stále nádherná), De Niro(stále si svou postavu umí užít na maximum) a Peter O'Toole(stále umí nastavit svou tvář, aby vypadal schopně). Hvězdičky budoucnosti se rozzáří světlem nejsilnějším. To splňuje hlavně Claire Danes, která konečně ukázala, že je herečkou, na kterou by jednou mohli chodit davy. Vybrala si úžasnou roli v úžasném filmu a Charlie Cox jí sekunduje velmi podařeně. Pocit z celého snímku nemůže být záporný, i kdyby jste hledali všechny možné chybičky. Těch je jak hvězd na nočním nebi, ale stejně jako tam jsou některé velké a září více než ostatní, ale přesto dotváří snímek do jeho pohádkové dokonalosti. Některé scény jsou tak geniálně vybroušené a ozvučené, že vás bude mrazit v zádech a budete doufat, že ten okamžik neskončí. On skončí, bohužel, ale přijde další a bude střídat s dalšími neméně úchvatnými, které v pár okamžicích dají vzpomenout na nejvýpravnější snímky posledních let. Osobně jsme se měl na co dívat stále možná i více než v Pánovi prstenů. To jsem nezmínil hudbu, která má v pár okamžicích opravdu úchvatnou kvalitu. Neil Gaiman je tvůrce, který při vymýšlení svých úchvatných příběhů občas neví, kde jsou hranice vkusu, které se vztahují na daný žánr. Proto je dobře, že podle jeho novely byl scénář přepracován a opravdu až na pár drobností přetvořen ve film, který je pro širší publikum. Ale je i trochu problematické říct, kdo by měl na Hvězdný prach jít do kina, protože, i když je to romantická pohádka, děti nepochopí všechno a možná se budou ztrácet a někteří dospělý právě naopak budou ohrnovat nos nad klišé a "všemi prvky, bez kterých by pohádky nebyly tak nádherné". Ať si každý sám rozhodne zda našel svou hvězdu a ta mu zasvítí. Já ji našel. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Spadla hvězda, kdo ji asi chytí....Ať ten či ten, Stardust se nerozsvítí. Mám slabost pro oscarové transvestity s kukučem Roberta DeNira. Mám nekrofilní sympatie pro prince tuhnoucí v modré krvi, kteří se mají rádi až za hrob (doslova) a z komentátorské sedačky na Onom světě glosují dění sarkastičtěji než Larry King. Mám ráda psychotického tyrana se smyslem pro humor Petera "Žabáka" O´Toolea, který rozehrává vybíjenou a la Deset malých černoušků. Ano, nejsympatičtější postavy v Hvězdném prachu jsou mrtvoly. Dojímá mě čistá láska mezi nekňubovitým Charliem Coxem a padlou blýskavicí Claire Danes a baví jejich verbální přestřelky. KONEC pozitivního hlášení... Ten film se cpe všude-chce být romantickou fantasy pohádkou, ve snaze nahnat do kina hordy vyhladovělých lotrofilů, máchovské duše i rodinky s caparty. Fantasy motivy jsou jako falešné ozdoby na přeplácaném stromečku a pohádková synopse Jak si zasloužit supernovu vyčpělá až běda. Stardust je z astronomického hlediska ve výsledku tzv. hnědý trpaslík. Napůl fantazijní hvězda, napůl planetární pohádka- šup s ní do černé díry zapomnění. Laciné triky odpouštím, ale když se kočáry a koníci prohání za doprovodu hudby, která burácí jak husitské pluky u Lipan, každých pět minut po louce deset krát dvanáct metrů, mám pocit, že Vaughn chtěl zdolat Taxisův příkop na zdrchaném kozlovi. Ale zapomněl doma režisérský bič, uzdu na scénáristy a sedlo pro případ, že mu herec vypadne z role. Nebýt duchařského voice-overu, DeNira ve voláncích , občasného budíčku z dílny skladatele Eshkeriho a úcty ke kmetovi O' Tooleovi, asi bych to uprostřed té rozmáchlé hyjé, hyjé jízdy zalomila. Prrr....100 minut nudy a 27 minut smíchu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tahle pohádka pro dospělé mě moc nenadchla. Příběh byl místy dost nedomyšlený a někdy trochu přeplácaný. Potěšila mě úloha Roberta De Nira jako kapitána Shakespeara (aspoň něco/někdo pro zasmání) a role Michell Pfeifferové (role zlé čarodejnice jí opravdu sedla), ale jinak nebýt nápadité hudby a slušné podívané co do efektů a triků, byla by to dost nuda. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Začínalo sa to s podobnou zúfalosťou, ako pri Narnii, potom to prešlo do úplnej looserskej komédie za pár stoviek, kde som si myslel, že takýto blábol sa proste nedá natočiť a hlavne s takými amatérskymi hereckými výkonmi a réžiou. Povedal som si: fakt to myslíte vážne? Uplinulo ešte pár scén, a k podivu, niečo sa vo mňe začalo diať. ...Zrazu som sa ocitol v rozprávke, kde mi bola každá veta zdelovaná ako dieťatku, kde som sa stotožnil na sto precent s každučkou postavou, vžil som sa do srdcovej záležitosti Tristana, uveril som vyznaniu lásky Yvaine a proste všetky elementy, ktoré sa na začiatku zdali byť smiešnymi, sa zrazu stali vieruhodnými a čarovnými. To sa mi ešte nikdy nestalo. A nakoniec som bol dokonca svedkom takých originálnych vtipov a fórov, ktoré už plátnu fakt chýbali. No a to, že tu De Niro tiež niečo predvedie, to som už vôbec nečakal. V pohode by som bral takúto padlú hviezdu pod krídla aj viackrát :) Ťúúúú, to bol rehooot :D ()

Galerie (49)

Zajímavosti (34)

  • V předloze se Tristan jmenuje Tristran. Jméno bylo tvůrci filmu zjednodušeno z důvodu, že je těžké ho srozumitelně vyslovit v rychlém dialogu, což by hlavně v akčnějších pasážích činilo hercům zbytečné problémy. (DaViD´82)
  • Cesta lesem Tristana (Charlie Cox) a Yvaine (Claire Danes) byla natočena v Black Park ve vesnici Iver Heath, která leží v hrabství Buckinghamshire. Okolí kolem Victoriina (Sienna Miller) domu je stavení Arlington Row ve vesnici Bibury v hrabství Gloucestershire. Průchod ve Zdi se natáčel v Ashridge Park ve vesnici Little Gaddesden nacházející se v hrabství Hertfordshire. Hospoda U zamaskovaného prince se natáčela v Britons Arms Coffee Shop v ulici Elm Hill ve městě Norwich v hrabství Norfolk. Pouliční záběry ve vesnici Zeď jsou z hradu Castle Combe v hrabství Wiltshire. Scény, ve kterých kapitán Shakespeare (Robert De Niro) prodává blesky, se točily ve skladišti Keeley Hire Warehouse ve městě Hoddesdon v hrabství Hertfordshire. Ve Skotsku se potom točily záběry, kdy Lamia (Michelle Pfeiffer) dorazila k povozu Sal, a scény, kdy Lamia používá runy a Tristan a Yvaine najdou cestu ke zdi. (Lolita)

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama