Reklama

Reklama

V Saúdské Arábii dojde k teroristickému útoku, při kterém zemřou desítky zaměstnanců ropné společnosti. FBI vyšle do akce svůj nejlepší tým, vedený energickým agentem Ronaldem Fleurym. Na vyšetření celé události mají pouze pět dní. Saúdskoarabská realita jim všem ale uštědří tvrdou životní lekci a představu o snadné misi rozbije napadrť. Navzdory tomu, že nechápou kulturu, v níž jsou nuceni dočasně žít, a přes všudypřítomnou nenávist a neochotu úřadů spolupracovat se jim nakonec podaří zdánlivě nepolapitelným teroristům dostat na stopu. Otázkou zůstává, zda nebude tato teroristická buňka pro čtveřici agentů a pár jejich místních kolegů příliš velkým soustem. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (617)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::: No, je to spíš takových 3 a půl ***. Trochu jsem se taky nudil. Natočené, sestříhané, zahrané, zrežírované, zprodukované, osvětlené, ošacené a akční to bylo velmi dobře, ale............... podruhé už se na to nepodívám. _______ Měl jsem pravdu, tenhle komentář jsem napsal cca 2 dny po shlédnutí filmu, což už jsou asi dva roky a za tu dobu jsem opravdu film znovu neviděl, tím samozřejmě nechci potencionální diváky odrazovat, to vůbec ne ! Naopak ! Prostě mě film jen ničím nenadchnul, to je vše ........... ::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Modlím se, aby to nebyl nový filmařský trend a napadá mě otázka: "Opravdu si odteď budou všichni neúspěšně hrát na druhého Paula Greengrasse?". Z duše mi mluví slova jednoho zámořského filmového kritika, který napsal, že si Berg k obsluze kamery přizval "permanentně tančící opici". I ve statických záběrech chaotické švenkování kamerou ze strany na stranu, nahoru a dolů, které, sedíc zhruba 10 m před velkým plátnem, vedlo k bolení očí a po půlhodině získání pocitu, že by nějakej Kinedryl opravdu bodnul. Greengrassovi je tenhle filmařský způsob vlastní, dokonale zmáknutý a Bourneovi dodal zajímavý šmrnc. Ale ve Vašem případě, Petere Bergu, bylo to skutečně nutné? Protože jinak herci v čele s charismatických Foxxem byli znamenití, saudskoarabské reálie fantastické a závěrečná akce místy dechberoucí. Jestli Berg nabyl přesvědčení, že svým pseudodokumentaristickým přístupem s kamerou "utrženou ze řetězu" dokáže diváka více vtáhnout do děje, tak v mém případě se to totálně minulo účinkem. Velkým kladem budiž dvě poslední vyřčené věty filmu - prostinké a přitom tak výstižné pojmenování nikdy ne(s)končícího boje mezi západním světem a tím islámským!! Mimochodem, poprvé v životě jsem zažil, že jsem v celém kinosále seděl ÚPLNĚ SÁM. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Naprosto klasická šablona, kdy maso je boj proti terorismu, knedle jakési vyšetřování a omáčka boj hodných proti zlým. A závěrečná věta to nevytrhne. Protože celou dobu sledujeme Američany, kteří se snaží být za hodné a poslední hláška je jaksi popřením toho všeho. Tohle nevypovídá nic o aktuálním stavu světové politiky, tohle si může myslet jen člověk, který v téhle oblasti má malý přehled. 70%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na tomhle nebezpečném Bergově výletu do Saudské Arábie není fakticky nic špatně, ovšem dostal jsem se k němu docela pozdě a potom, co jsem viděl nespočet jiných filmů z podobného ranku. Ne nutně lepších, ale když si to porovnám třeba se Zelenou zónou, tak mi ty military akce splývají do jednoho. Pro nábor do armády je to v US důležitá věc a z dnešního pohledu, kdy se teroristická otázka řeší více než kdy jindy navíc zatraceně aktuální. No a samozřejmě by to nebyl Peter Berg, kdyby nás na konci nečekal mimořádně kvalitní, akční a brutální zážitek, který rozhodně nedělá ostudu Michaelovi Mannovi jakožto producentovi a myslím si, že tenhle konflikt lépe zpracovat nešlo. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nadupané, emocionálne silné, efektné. Strich je šialený kolotoč, ktorý sa rúti od začiatku až do poslednej tretiny, kde sa už nevládzete držař a ani dýchať. A na konci spadnete, ako sa patrý. Obsadenie tiež bezchybné, Jamie Foxx to je... A že potom čo vadilo? Čo nedovolilo maximálne hodnotenie? Čo bolelo? Krutá pravda na konci. S elegantnosťou jednej vety. Od tej sa Vám chce plakať, no samý obsach filmu Vám to nedovolí. Barbarstvo. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (25)

  • Ronald Fleury (Jamie Foxx) zmínil noviny Terrell Tribute když mluvil o útocích. Terrell je náhodou také rodné město Jamie Foxxe. (Redswif)
  • Film je zakázaný v Bahrajnu a Kuvajtu kvůli nepřesnému vyobrazení bombového atentátu na Khobar Towers (1996). (Nick321)

Související novinky

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Foxx se šťourá v rasových vraždách

Foxx se šťourá v rasových vraždách

30.10.2007

Jamie Foxx se ožehavých témat neleká. Po vyšetřování bombových útoků na Blízkém Východě se opět spojí se scenáristou Království Mattem Carnahanem, aby se tentokrát popasoval s rasovými problémy.… (více)

Reklama

Reklama