Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Woody dokázal, že Tarantino není zdaleka jediný režisér v Hollywoodu, jehož dialogy mezi rozličnými postavami táhnou celý snímek. Kasandřin sen se totiž může na první omak jevit jako nudná konverzačka mezi zoufalými bratry, avšak pod povrchem se toho skrývá mnohem více, stačí jen pozorně poslouchat a náležitě se do ústředních hrdinů vžít... A tak, stejně jako někoho může film solidně nudit svou zdánlivou rozvleklostí, já jsem si první hodinu nechal proudit do žil poutavé dialogy, a dobře se bavil. Scénář je totiž velmi chytrý, charaktery živé a uvěřitelné, a nebyl by to Allen, aby se ke konci vše nezvrtlo v napínavý thriller. Jediné, co mi nakonec nesedlo, bylo celkové moralizující vyznění celého počinu, kdy do očí bije velká červená cedule se slovy "tohle se nedělá, lidi". K režisérovi takového jména mi podobná věc moc nesedí, ale možná že si vše jen namlouvám a prostě se jedná o klasické krimi, které nekončí moc dobře. Spoiler? Ale kdepak, podobný film si totiž lze užít i v případě, kdy znám předem zápletku nazpamět. Proč? A už jste se dívali do účinkujících herců? ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

K obrazovce jsem usedal s tím, že zhlédnu film od Woodyho Allena, ale byl jsem připraven na Manhattan. A když najednou vidím nějaký Kasandřin sen, tak jsem měl chuť TV vypnout, JENŽE pak jsem zahlídl, kdo v tomto hraje a hned bylo vymalováno. McGregora mám v TOP 10 herců a Farrella jsem si dost oblíbil poté, co nějakou chvíli strávil v jedné Budce. Takže jsem film nevypnul a byl jsem připraven na vše. A musím říct, že nejsem zklamaný. Oba zmiňovaní hrají jako o život, takže jsem se nenudil. Navíc jsem ocenil i fakt, že Woody si pěkně pohrál s charaktery těchto postav (ze začátku je Farrell vykreslen jako ten riskující bez svědomí, aby se to pak obrátilo). Celou dobu jsem váhal mezi čtyřmi a pěti hvězdami a přitom jsem si říkal, že tím, jak Woody oddaluje to, co má přijít, dám čtyři. Jenže pak přišlo něco, co jsem nečekal a proto dávám pět hvězd. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Spíš než řecká tragédie to vypadá jako anglická moralita o zločinu a svědomí. Ewan McGregor i Colin Farrell jsou skvělí, ale ani tak mě tenhle film moc neuchvátil. Připadalo mi, jako když se Woody Allen s námětem pere. Výsledek vypadá jako zfilmovaná divadelní hra (také si tu většinou ve scéně dva až tři lidé o něčem povídají), což funguje mnohem méně než u Allenových vztahových komedií. Kdyby dramatické scény aspoň měly napětí, ale o to se režisér také nesnaží. Takže evidentně byla záměrem jen ta moralita, což je vzhledem k potenciálu tvůrců málo. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že tento snímek je zde celkem přeceněný. Je to hodně přesný průměr. Jelikož děj se motá pořád kolem jednoho a nepřichází nic nového, jen chvílemi se člověk vážně baví a zajímá ho, co se stane. Jinak je to téměř vše předvídatelné. Colin Farrell měl roli ušitou na míru a to doslova - alkohol, prášky, cigarety a deprese. Oproti němu Ewan McGregor je takový "slušňáček" až na tu vraždu, kterou spolu provedou. Z mého pohledu taková klasická americká snaha o velké drama. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Na Woodyho je to slabé ako dvojtýždňový čaj, zvlášť keď má k dispozícii také dve herecké esá v popredí. Postavy šablónovité až hrôza, jednoduché, "telenovelistické"- také ako nepodarený záver. Kde je niečo zapamätateľné? Kde je NIEČO čo robí Woodyho Woodym???????? Najslabší film môjho najobľúbenejšieho režiséra:( ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

Reklama

Reklama