Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

predators 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomínalo Pána prstenů, zasazeného do 20. století.:-) Řekl bych, že jde o takový Transformers s draky:-) Efekty...dobry, zvuky...dobry, herci...ok, příběh....??? Ano, příběh je největší zklamání celého filmu! Chtěl bych napsat, že se jedná o romanticý příběh nebo o pohádku s draky, ale ani k jednomu to nesedí doslova. Asi takto...pokud nevlastníte našlapanou sestavu domácího kina, horko těžko budete hledat klady:-( Především za efekty 55% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý efekty. Řekl bych, že ještě lepší než v Emmerichově Godzille a to je co říct !!! Jinak všechno ostatní je buď stupidní nebo prachobyyčejný průměr, proto když zvážím všechny zápory i nějaké ty klady filmu, tak to vyjde na 1 pěknou hvězdičku. :-)))) Pro milovníky různých přerostlých hadů (draků), bulbasaurů s dělomety na zádech, stegosaurů nebo ptakosaurů se zabudovaným raketometem určitě povinnost. :-D :-D ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem Dračí války očekávala mnohem horší. Scénář a dialogy jsou typickým žánrovým, tisíckráte ohraným klišé, míchajícím v sobě špetku očekávaného, prvoplánového, trapně - vtipného humoru, patosu, hlouposti a samozřejmě jak jinak, nad tím vším, úkol dvou hlavních postav zjistit, jaký je jejich, již stovky let předurčený osud, přemoci protivníka a nastolit opět světlejší zítřky pro lidstvo. Naproti tomu digitální ztvárnění draků se mi docela líbilo. Nemohla jsem si pomoci, ale již od začátku filmu jsem v něm viděla jistou menší podobnost s Pánem prstenů, Mumií a především Godzillou (drak prchající za autem). Upoutala mne jedna hláška. "Škody jsou tak rozsáhlé, že zatím nebyli nalezeni očití svědci." ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Taková to mohla bejt pecka. Po trailerech jsem si říkal, že by to mohl být slušnej výplach, ve kterém se dočkáme super střetu armády proti drakům a ostatním potvorám. Toho jsem se teda nakonec i dočkal, akorát už to nebylo tak super, jak to vypadalo v trailerech. A navíc jsem musel ještě předtim přežít hodinu nudného kecání o proroctvích, zlých snech apod. K tomu si přidejte špatné herce,režii a scénář, kterej ani místy nedává moc smysl. Takže vlastně ta bitva z trailerů byla nakonec to nejlepší z celého filmu, ale jenom díky tomu, že ten zbytek je tak strašně špatnej. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Steve Jablonsky: 1. Imoogi ,2. The Legend Awakes ,3. Village Attack ,4. Love Theme ,5. Yeouijoo ,6. General And His Army ,7. Second Life ,8. Destiny ,9. Battle In The Sky ,10. Hypnosis And Flashback ,11. Cafe Attack ,12. Rooftop Showdown ,13. The Altar ,14. Buraki ,15. D-War ,16. Farewell ,17. Arirang ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nejdražší a nejvýdělečnější korejský film roku 2007. (Terva)

Reklama

Reklama