Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin, Hannah a šestnáctiletá dcera Samantha tvoří šťastnou rodinu. Hannah ale cítí, že její dcera prochází krizí a rozhodne se s ní na pár dní odjet. Během cesty dojde k nehodě a Benjamin musí náhle čelit velké tragédii: jeho žena i dcera upadly do těžkého kómatu. Hannah nabývá vědomí jen na okamžik, kdy naposledy stiskne ruku své dcery, která právě otevírá oči. Poté Hannah umírá. Benjamin, zdrcený ztrátou své ženy a šťastný, že jeho dcera je naživu, postupně nabývá dojmu, že duch Hannah vstoupil do Samantina těla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +námět, děj od začátku do konce, atmosféra, David Duchovny a Olivia Thirlby, scénář a nápady, závěr -krátké, díval bych se na to klidně ještě další hodinu/// Tady musím dát palce nahoru! Tahle Mysteriózní podívaná mi naprosto sedla. Úplně mě uchvátila a zároveň i dojala. Vůbec jsem se nenudil a jen jsem fascinovaně koukal jak tele na nový vrata. Neuvěřitelně nápadité a bez zbytečných slepých uliček. No prostě tohle bylo něco. Navíc skvěle zahrané, tady není co vytknout./// Celkem 86%/// ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Nápad převtělení umírající matky do dcery (ač lehce šroubovaný) poskytl plácek pro zajímavý příběh. Myslím, že jsem čekal víc od „souboje duší“ obou žen a reakce Davida Duchovneho na rozpolcenost dcery/manželky byly občas příliš ploché a nedůvěryhodné. Víc než horor je snímek psychologickou sondou do rodinných vztahů se špetkou mysteriózna. ()

Reklama

alambert 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem to zvládal a docela se mi to líbilo, asi hlavně zásluhou Olivie Thirlby, která je nejen sexy, ale i pěkně hrála; přesto, že se mi neustále vkrádala do hlavy myšlenka, že je to předělávka filmu MEZI NÁMI DĚVČATY, hozená do trochu pochmurnější nálady. Homevideo a vůbec závěr to ovšem totálně zadupaly do země... ()

KayTee 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych tenhle film až tak nezatracovala. Není to nic extra, ale otevírá se zde dost věcí k zamyšlení - od života dnešních puberťáků až po převtělování. Navíc mě bavilo sledovat, jak se otec pere s tím, jestli to je vůbec možné a následně se svými pocity a potřebami. Olivia Thirlby podala výborný výkon a svojí v podstatě dvojroli zahrála přesvědčivě. Jo...celkem se mi to líbilo... ()

Pete24 

všechny recenze uživatele

Námět, se kterým se pracovalo překvapivě dobře, tím pádem jsem se o to víc bál o konec a oprávněně. Klasický happyend přišel a navíc s nepřímým poselstvím, ať si dcerunka teda ty drogy s kamarádama bere, hlavně ať je šťasná. Dějově i herecky nadprůměrný film s totálně podprůměrným, americkým koncem. Takhle zklamaný po finálních deseti minutách už jsem dlouho nebyl. Ve dvou třetinách filmu jsem byl na 80%, ale konec to absolutně degradoval až parodoval na 40%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Podle hinduistického pohledu se nesmrtelné „to“ (átma) nerodí ani nikdy neumírá, nikdy nevzniklo ani nikdy nezanikne a po smrti těla vstupuje do těla nového zrovna tak jak člověk odhazuje zchátralé šaty a bere si šaty nové. Tento cyklus zrození, úmrtí těla a převtělení (samsára) pokračuje až do definitivního osvobození (mókša). (formelin)

Reklama

Reklama