Reklama

Reklama

Orel kontra žralok

(festivalový název)
  • Nový Zéland Eagle vs Shark (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Lily a Jarrod jsou dvě pochybné existence, kterými celá společnost opovrhuje. Oni si ale žijí spokojeně každý svůj život a svého okolí si nevšímají. Na první pohled je jsné, že jsou stvořeni jeden pro druhého, a to nejen díky znamínku nad horním rtem, které oba mají. Když se potkají na párty v maskách (Jarrod v převleku orla a Lily v převleku žraloka) a stráví spolu noc, vznikne mezi nimi prapodivná, ale přesto vřelá láska. Hned na to společně odjíždí za Jarrodovou rodinou, kde Lily poznává nejen členy rodiny, ale také samotného Jarroda... (wendelin9)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Možná jsem to úplně nepochopil, možná jsem se na tento filmek jen špatně vyspal. Nesedlo. Dokoukal v pohodě, zasmál se, nejednou dojal. Lily byla neskutečně čistá duše a film pro mě na ní stál. Jarrod na mě působil až moc vyumělkovaně. Konec velmi silný, jak to umí T. Waititi satiricky vyobrazit. Jeho styl žeru, tady jsem ale lehce narazil. Krátká stopáž ale nudu víceméně odrazila... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Waititi se právě zde nejvíce projevil jako novozélandský Wes Anderson. Naivní příběh s uměle vypreparovanými charaktery podává Taika tak uvolněně a vynalézavě, jak to v Hollywoodu dokáže skutečně jen zmíněný hračička, a jeho režie doslova přetéká vizuálními nápady, nenucenými vtípky a ve finále i uvěřitelnými emocemi. Především je opět fascinující nenásilné zapojení humoru, který dělá z jinak smutného filmu zábavné povzdechnutí nad útrapami lásky a nenaplněných snů. Tradičně skvělý je hlavně melancholický úvod, oproti němuž některé části ztrácí na lesku, ale sečteno a podtrženo se jedná o nádherný debut nezávislého tvůrce, který má ještě hodně co říci. ()

Reklama

asirtes odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad som už som dosť dlho nedával, ale tento bluvajs si ho vypýtal. Na svete je veľa nepochopených umelcov (a ešte viacej nepochopených diel), ale podstrkovať týchto, čo fňukajú nad vlastnou existenciou, kúpu sa v bazénoch so šampanským a na obed chodia len s prestížnymi producentami, môže snáď len vytríbený duševný invalid. Fujtajbl. Waitrti nabluval pekné obrázky o divných individuách žijúcich vo svojom mikrosvete, apelujúce na desne utrápené moralitky. Propaganda najpovrchnejšieho konzumu vo svete, kde každý deň veľká časť populácie bojuje o prácu za jedlo a trochu dôstojného bytia. Čistý hnus - filmársky, umelecky, aj ľudsky! ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek indie filmů o lásce, kde k sobě dva podivní outsideři najdou cestu, na konci hraje cool pop-rocková písnička a má to celé barevnou korekci do hipsterské vybledlé - fakt, že jsem! Ale tohle mě bohužel minulo. Eagle vs Shark si totiž bere za jednoho z těch dvou outsiderů neuvěřitelného *****a, který by zasloužil facku za každou druhou větu. Kvůli tomu jsem mu nějak nemohl fandit, a nechápal, proč se o něj hlavní hrdinka po jeho stém *****ím pohybu pořád snaží. Když tuhle základní mechaniku nějak překousnete, je tam spousta vtipných a mile WTF gagů, je to snadné ke koukání a ne moc dlouhé, takže pokud už jste viděli všechno od Wese Andersona třikrát tam a zpátky, tohle neuškodí. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Je čas splatit všechny dluhy! Sklidí to, co zasel! A je jasný, že to nebude kukuřice…ani pšenice.“ Po velmi příjemném překvapení u Co děláme v temnotách jsem se rozhodl, že musím zkusit další režisérův kousek a volba nakonec padla na jeho celovečerní debut. A Taika Waititi mě potěšil i podruhé! Tvůrce se vyřádil, když do svého filmu zasadil jednu větší trosku než druhou, ale tahle parta podivínů a asociálů mě dostala. Lily - zázračně válející v oblíbené hře svého milovaného, Jarrod - macho a zároveň nenapravitelný romantik („Můžeš mě držet za ruku, jestli chceš.“) chystající se na velký souboj, Damon - nejlepší imitátor Arnolda stejně jako bystrý hledač koní, Mason - nejprotřelejší počítačový hacker („Mám tam virus.“), Nancy a Doug - zářící v obchodní sféře, a řada dalších politováníhodných lidiček, kteří mě upřímně bavili. Místy se z filmu stává opravdová blbost, ale ten typ, u které máte neodbytnou potřebu se smát. Animace byly oživující a nerušivé, konec pak příjemný. Slušné 4*, těším se na další filmové setkání s tímto Novozélanďanem. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Štáb měl 35 členů a natáčelo se 25 dní (Saku)

Reklama

Reklama