Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 427)

novoten 

všechny recenze uživatele

Slíbil nám příběh vévody z Nottinghamu, pak dvojroli pro Russella a nakonec nechal po trailerech vzpomenout na Gladiátora. A tam Ridley Scott naštěstí i zůstal. Robin Hood totiž vypráví o revoltě, ale není patetickým eposem o vítězství ušlechtilých hrdinů. Je opatrně romantickou vzpomínkou, ale ne pohádkou o Robinovi a Lady Marion. Ale co je hlavní, je příběhem pár správných chlapů a drsným zrozením legendy. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Ridley a jeho scénáristé překroutili historii, fajn. A komu to vadí? Díváme se na LEGENDU o Robinu Hoodovi (a to vlastně ještě spíš na tu část, která celému známému příběhu vlastně předchází), je to pohádka pro dospělé, tak koho zajímá, že se to neřídí podle toho, co nás učili v dějepisu? Zvlášť když se ten film ani jako historický netváří ani to o sobě nikde netvrdí. Takže jediné, co mě zajímá, je jakým je výpravným středověkým velkofilmem - a v tom je pro mě jednoduše jedinečným. Budu se zase opakovat, ale nikdo dnes neumí natáčet takhle krásně syrové historické podívané jako Ridley Scott, navíc když si ke spolupráci přizve Russela Crowa a Cate Blanchett. Po mnohými nepochopeném "Království nebeském" přichází ještě zatracovanější "Robin Hood", který mnohým pošlapal jejich oblíbenou legendu, ale v mých očích jde o její nejlepší zpracování právě díky tomu, jak je jiné. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

U Kingdom of Heaven jsem čekal druhého Gladiátora a dostalo se mi něčeho úplně jiného. Prvotní zklamání vystřídal po druhé a zejména třetí (prodloužená verze) projekci úžas a pochopení. U Robina Hooda jsem čekal Kingdom of Heaven a film byl opět zcela jiný. Tentokrát jsem však s takovouto možností počítal a nezaskočilo mne to tolik, jako poprvé. Neskutečně mi vadí tlumený rating - především absence krve je pro mne nepochopitelná specielne s přihlédnutím k faktu, že děj snímku se odehrává v drsném středověku a jedním z hlavních trademarků Ridleyho Scotta je nezaměnitelný cit pro vizuál, tím pádem považuji za fatální, pokud zde chybí jedna z klíčových ingrediencí. Hudba průměrná, na samostatný soundtrack to narozdíl od Gladiátora a Kingdom zdaleka není. Herecky kvalitní a především romantika středního věku byla přesně taková, jakou film potřeboval a zároveň taková, jakou by člověk nečekal. Kupodivu téměř úplně absentoval patos a zbytečně heroické scény. Rovněž nečekané. Obrovsky bych uvítal jednak druhý díl, kde to teprve všechno začíná, nějakou prodlouženou verzi, kde by byl příběh lépe rozebrán a sestříhán a hlavně "unrated", protože jinak to u Robina opravdu nelze. Prozatím průměrné hodnocení, ale je dost možné, že bude kolísat, jako se tomu již u Ridleyho stalo. Kevin Costner prozatím zůstává stále nejlepší Robin Hood. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moře dolarů utopené ve zbytečném, sterilním a nezáživném filmu. Scott má řemeslo stále pevně v ruce, no co je mu to platné, když točí podle scénáristické obludnosti, která nedopřeje náležitě se projevit ani krásné Cate Blanchet, či charismatickému Strongovi. Zkrátka dvě a půl hodiny odkládaného spánku a nahořklých vzpomínek na nerealizovaný Nottingham. Ridley, vrhni se na ty Alieny a tentokrát mě potěš, prosím. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Snažím se najít adekvátní slova pro tento odpudivý a nakynutý scénáristický slepenec, dovedený k totální impotenci třaslavou rukou Ridleyho Scotta. Napadají mě zoufalství, trapnost, nekritičnost, anachronismus a ideový naivismus hraničící s prostoduchostí. Nicméně lze to zhruba shrnout následovně: Robin Hood byl chycen v lese a sodomizován za hlasitého předčítání Marxova Kapitálu. Co bylo v Království nebeské docela roztomilé, je tu urážlivé a nudné. Z chabých pokusů o heroismus vyčnívá jen Max von Sydow, který v jediné scéně předvede to, co celý zbytek filmu jen marně loví v bezduchých vykradačkách Shakespeara, Pána prstenů a zhruba pěti tisíc dalších filmů. Jedna hvězdička z čiré neúcty ke Scottovi, který by si buď měl pořídit větší nůžky, nebo nechat tu historii na pokoji. Dostala už od něj beztak slušnou nakládačku. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Russell Crowe (Robin Longstride) v rámci prípravy na úlohu prečítal viac než 30 kníh o známom zbojníkovi a o období z konca 12. a začiatku 13. storočia. (drake31)
  • Ve skutečnosti byl Richard I. Lví srdce (Danny Huston) raněn dne 26. března a až 6. dubna zemřel na následky infekce, nikoliv přímo v důsledku zásahu šipkou z kuše. (Chufu)
  • Russell Crowe (Robin Longstride) byl ve svých 45 letech nejstarším představitelem Robina Hooda. (Karlos80)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama