Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a lepší lidé (E33)

(epizoda)
  • Belgie Maigret chez les riches (více)

Maigret je pozván k řediteli soudní policie. Dostává za úkol zajít do domu známého advokáta Parendona, jemuž kdosi poslal výhrůžný dopis. Maigret v doprovodu svého synovce inspektora Paula Lachenala přichází do přepychového domu, který je majetkem rodiny paní Parendonové pocházející z kruhů vysoké buržoazie. Sám advokát Parendon je prostý a přímý muž. Výhrůžný dopis oznamuje, že v jeho domě zanedlouho dojde k vraždě. Komisař má najít pisatele dopisů, které v domě způsobují značný neklid. Zatímco krásná paní Parendonová věnuje většinu času společenským povinnostem, dcera studuje a zajímá se o dějiny. Mladší syn Gus je rebel rodiny, který se zajímá se klasickou i moderní hudbu. S rodinou, která patří ke společenské smetánce, se těžko vyrovnává. V domě žije i Parendonova půvabná sekretářka, slečna Vagueová, která je advokátovou milenkou. Zdá se však, že nejde o závazný vztah. Pro Parendona pracují dva mladší advokáti a v domě je i početné služebnictvo. Právě když je Maigret uprostřed výslechů jednotlivých členů domácnosti, dostane on sám anonymní dopis… (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů celého seriálu. Příjemně poklidné tempo, zajímavá zápletka, prostředí i postavy, skvělé rozuzlení, výtečná atmosféra i hudební doprovod. Radost sledovat. 85%. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poklidné tempo, padesátá léta, jízda na motorce bez přilby a těžce uvěřitelný motiv a způsob vraždy (ženou). Věštecké schopnosti pana syna a práce policie na případu který se - možná - stane. A stal se až na začátku poslední třetiny filmu, kdy už daňoví poplatníci zaplatili za předchozí "preventivní" práci policie pěknou sumičku a ta nebyla s to zločinu zabránit... ()

Reklama

poppy75 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

dalsi diel,ked ma uplne na konci maigret charakterovo sklamal-sam dal navod ako vysekat bezcitnu osobu z vazenia,hoci jeho pohnutky k tomu sa mi zdali nepochopitelne...inak zdlhave,miestami nudne...do oci mi bil az takmer socialisticky nevkusny nabytok skombinovany s prepychom... ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hezky zpracovaný příběh. V tomto případě celá řada dobře zahraných rolí. Příběh ve kterém najdeme honosný dům, který ale působí sterilně a neosobně. A v silném kontrastu je honosný interiér a studené, neudržované nádvoří. Domácnost tvořená dospělými, kteří dbají víc na dekorum než skutečný život. Zlatá mládež. Jen zdánlivě seriózní služebnictvo. Dá se zde najít mnohé. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama