Reklama

Reklama

Clona

Trailer 1

Obsahy(1)

Benjamin a Jane se právě vzali. On je uznávaný fotograf, a tak na svatební cestu odjedou do Japonska, kam se Benjamin po krátké pauze vrací pracovat. Jedné noci se jim stane autonehoda. Pod kola jejich auta se totiž připlete mladá žena, jejíž tělo ovšem není k nalezení. Oba dva se na tuto epizodu snaží zapomenout, ale náhle se začnou dít divné věci. Na jejich fotografiích se objevuje záhadný stín. Pod drobnohledem se ukáže, že je to dívka, kterou tak záhadně srazili. Zatímco Benjamin začne být tajemnou bytostí ohrožován, a to jak psychicky, tak i jako fotograf, Jane se vydává po stopách podobných příběhů a zjišťuje, že dívka vlastně volá o pomoc…

Film je remakem stejnojmenného úspěšného thajského hororu a je zasazen do kulis současného Tokia. I vzhledem k tomu, že v něm hrají neokoukaní herci a za kameru se postavil japonský štáb, slibuje silnou a napínavou duchařskou podívanou, kde se lidská rozhodnutí dokáží s nečekanou silou vrátit i ze záhrobí. A to i s úroky… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (270)

freddy 

všechny recenze uživatele

Mám-li být upřímný, tak tenhle film mě zrovna dvakrát nezaujal. Vůbec jsem se nebál, ani jednou jsem sebou neškubl hrůzou, ani jednou jsem nevyjekl, zkrátka jsem to normálně v klidu pozoroval a čekal jsem, kdy už přijdou ty strašidelné pasáže. Jenže za celou dobu filmu jsem se bohužel takovýchto pasáží nedočkal, takže místo hororu jsem vlastně celou dobu sledoval pouhé drama s trochou napětí. A to mi věřte, že mě dokáže vyděsit v hororech prakticky všechno, já jsem člověk, který se lekne velice snadno, takže v tomto případě je asi někde chyba. Ale pokud tedy pominu, že to měl být horor a budu to brát jako drama s trochou duchařiny, tak to alespoň na ten mírný podprůměr docela funguje, ale to je tak všechno, protože tu není nic navíc a celou dobu jsem prakticky jen čekal na něco, co nepřišlo. A příliš tomu tedy nepomohli ani herci. Proti Joshuovi Jacksonovi osobně nic nemám, ale tuto roli jsem mu zrovna příliš nevěřil, nepůsobil na mě zkrátka důvěryhodným dojmem a i v tom zřejmě může být kámen úrazu. Tohle je tedy po všech stránkách skutečně zklamání, asi jsem prostě čekal něco docela jiného. Po zralé úvaze, kdy jsem váhal mezi dvěma a třema hvězdama jsem dospěl k názoru, že vzhledem k mému zklamání zvolím tu horší možnost, takže filmu uděluji dvě podprůměrné hvězdy. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

To, že to je nudně natočený, mizerně napsaný a na nic zahraný je ještě zanedbatelné oproti takové vadě filmu, kdy po deseti minutách odhadnete konec a jak se k němu doberou. Tohle nefungovalo takovym způsobem, že jsem z toho zapomněla, proč jsem tomu dala tu dost možná nadhodnoucenou jednu hvězdu. Prostě a jednoduše je to skoroodpad, který, když unikne vaší pozornost, tak budete o trochu šťasnější jedinci. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Asijské horrory mám rád, ale těm thajským nijak nemůžu přijít na chuť. V podstatě na ně koukám, jen když na ně narazím čistě náhodou (nebo prostě přijdou na řadu), nikdy ne plánovaně. Proto se mi dosud originální snímek vyhýbal a tak jsem se pořád nemohl přesvědčit, proč, že je tak oceňovaný. Americký remake tohoto thajského horroru točený japonským režisérem (nevím proč, ale nějak mi to přišlo zábavné) je na tom asi jako nejlepší thajský horror co jsem viděl. Má své okamžiky, ale jinak je to jen tak tak přežitelný balast. Tady hlavně díky Rachael Taylor (a to zdůrazňuji, že se mi vzhledově nelíbí, ale má prostě tak nějak koule). ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Pokud bych neviděl originální shutter, tak bych i možná uvažoval nad 4*, ale bohužel (nebo spíše bohudík) jsem originální verzi viděl. Tato verze není rozhodně tak působivá jako původní thajská. Oproti originálu se vytratila silná horrorová atmosféra a závěr není tak výrazně působivý (není tak šokující) jako v již zmiňovaném originále. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatních nesnáším Thajské, Japonské, Korejské a jiné šikmooké horrory s bílohubou vlasaticí v hlavní roli a proto jsem vděčný za každé remake. Film Clona řadím mezi průměrné snímky. Rozhodně bych film nepovažoval za horror, ale spíše za drama. Lekací scény žádné a krev se zde taky neobjeví. Velké plus dávám sympatickému hereckému obsazení a hlavně byla radost se dívat na pěknou blondýnku Rachael Taylor. Prostě je to takový film: " rychle se podívat a zapomenout! " ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 31. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Fenomén zachycování duchů na fotografiích je známý jako duchařská fotografie, nadpřirozený jev, jehož počátky sahají až do konce 19. století. (LUKICKK)
  • Film nebyl promítán pro kritiky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama