Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (390)

Plangi 

všechny recenze uživatele

Konečně někomu došlo, že seriálům o šťastné mládeži z vyšších vrstev už odzvonilo. Britové přišli se Skins, seriálem o mládeži ze střední třídy, která má k té šťastné daleko. Je to mnohdy depresivní, působí to místy reálně, místy surreálně, postavy se točí v začarovaném kruhu nejen partnerských vztahů, na jeden díl minimálně deset hlášek. První dvě řady jsem zhlédnul na jeden zátah za dva dny...to ani jinak nešlo, protože Skins se mi dostaly hned prvním dílem nemálo pod kůži a je naprosto neuvěřitelné, jakým vývojem postavy za 19 dílů prošly. Tím chci naznačit, že co se týče toho hlavního jádra, byly to opravdové bytosti, u kterých se tvůrci vyvarovali přílišnému schematizování. Vývoj dějový typický pro seriál, některé díly jsou přímo skvělé, některé mírně nudné. Co mi ale nepřišlo vůbec patřičné, jakým stylem byl vážný tón v některých momentech odlehčen (nic proti odlehčení jako takovému). Ten kontrast dramatu a někdy až absurdní grotesky působil moc necitelně. Proto to tentokrát neženu do plného počtu, ale těsně pod. I když bych právě kvůli Tonymu, Chelle a Maxxiemu strašně rád... ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

1. série: 'Every fucking year.' Teda takovou pecku jsem fakt nečekala. Nevím co mám chválit dřív, tak začnu originalitou. Každý díl je prezentován z pohledu jiné z mnoha hlavních postav a tak člověk všechny postupně dobře pozná a taky si ke každému vytvoří až překvapivě pevné pouto. Právě postavy jsou asi nejlepším aspektem celého seriálu. Všechny jsou špičkově propracované a zatraceně realistické. Ať už se dostanou do jakékoli situace, ať už řeší jakýkoli problém, vždycky se chovají uvěřitelně a lidsky, takže je jednoduché se s nimi sžít a člověk nakonec lituje i těch, kteří mu ze začátku nebyli sympatičtí. Co se děje týče, jednotlivé epizody a příběhy jsou buď vyloženě oddechově komediální (Tony, Maxxie & Anwar), celkem depresivní (Cassie - obzvlášť pokud jste stejně jako já takovou Cassie v životě doopravdy znali, Effy), oboje zároveň (Chris), nebo tak nějak vyváženě mezi (Jal, Sid, Michelle). Ještě musím zmínit skvělé obsazení (nejen hlavních hrdinů) a soundtrack. 2. série už je na tom o poznání hůř. Komedie vymizela, místo ní je tu ještě víc drama a místy to až zavání telenovelou. Taky chování některých postav se úplně změnilo, celkově vymizelo předchozí kouzlo a začala jsem neuvěřitelným způsobem nenávidět Cassie. Ale fuck it. Do dalších sérií už každopádně se pouštět nebudu. ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, skvělí herci, perfektní scénář a koncert Crystal Castles. Jen by mě zajímalo, kde našli tolik lidí s nosem nahoru... Za ty dva poslední totálně ulítlé díly si Skins zaslouží bodové absolutorium, hlavně za posledních pět minut. A nejlepší na tom všem je, že druhá sezóna v nastaveném tempu vesele pokračuje. Život dojebané anglické mládeže, tak skvělý a tak posraný. Tak je to správně. A Adam Sandler je sladký, když ztišíš jeho hlas. Dokonalé. Nepamatuju si, kdy mě naposled něco tak emocionálně rozdrtilo. Napoprvé, napodruhé, pokaždé. But it’s all over... It’s all over. O tragédii 3 sezóny decentně pomlčím, čtvrtá se až do sedmého dílu jevila ok. ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Představte si hromadu těch nejhorších a nejdrsnějších problémů a zážitků ze života teenagerů. Potom se podívejte na Skins a (pravděpodobně) zjistíte, že vaše představy byly jen zlomkem toho, co se děje hrdinům tohoto seriálu. Naprostá deprese a emocionální ždímačka. Velkou zásluhu na atmosféře má povedený soundtrack (který vyšel i na CD). Hudba zde totiž hraje velmi často a tak je zážitek ze sledování ještě sugestivnější. Ale abych z toho zase nedělal nejdepresivnější počin na světě: Skins mají i své příjemnější, vtipnější a milejší stránky - je to zkrátka jako na houpačce. Hodnocení sérií: První série byla nejlepší, a jednoznačně bych jí ohodnotil plným počtem. Druhá série byla velice povedeným pokračováním té první. Občas byl nějaký díl slabší, ale jako celek super. No a pak přišla série třetí. Obával jsem se, protože všichni na ni nadávají. Začátek třetí série mi přišel zvláštní. Žádná hlavní postava z dřívějších dílů tu není (jen Effy zůstala). Pár vedlejších postav tu však zbylo (učitelé, Pandora, rodiče...) Po čase jsem si začal zvykat na postavy a některé si docela oblíbil. Jen Cooka z hloubi duše nesnáším. Po pár dílech jsem se docela vžil do nového konceptu a nakonec jsem i této kritizované sérii propadl tak, jako těm předchozím. Uznávám, že třetí série je slabší a už to není to co bývalo, ale seriál tím zabitý rozhodně není. Třetí série je prostě jiná, počítal jsem s tím, smířil jsem se s tím a začal jsem si to užívat. Teď už se těším na 4. sérii. 4. série: Čtvrtá série se pro mě stala tou nejkatastrofálnější částí Skins. Koncept seriálu se změnil, každý díl se zabýval téměř striktně jen jednou postavou, takže propojení všech postav bylo takové nezajímavé a skoro úplně vynechané. Samotná náplň dílů byla povětšinou zcela nudná nebo přehnaná – zkrátka už vařili z vody – a co hůř, zápletky téměř vůbec nenutili ke sledování dalšího dílu. 5. série: Nová generace, nový seriál - horší seriál. Zkrátka, po několika dílech jsem sledování 5. série Skins prostě vzdal. Čeho je moc, toho je příliš. Skins svoje kouzlo ztratili už o jednu a půl série dřív. 6. série: Přesto, že jsem nedokoukal 5. sérii jsem s několikaročním odstupem zkouknul sérii šestou. Takže nakonec jsem i 6. sérii dokoukal, ale ptákovina to je neskutečná. Všechny situace jsou vyhrocené do tak extrémních výšin, že to není ani možné. Když se má něco stát, stane se to nejhorší. A to chování postav taky nějak nedává smysl, všichni jsou to magoři. 7.série REDUX: speciální závěr seriálu s návratem ke starým postavám - brzy na našich obrazovkách... Série 1: 5*, série 2: 5*, série 3: 3*, série 4: 2*, série 5: 2* (už jsem nedokázal dokoukat), série 6: 3*. Oblíbená hláška č.1:(lehký spoiler) Sid: "New York? Why would I want to go to New York?" Tony: "She’s thin, she’s blond, she says WOW a lot." ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Prvá generácia je klasika, druhú beriem ako príjemnú zmenu. Tretia je fajn, keby niet tej 6. série, v ktorej sú skoro všetky postavy diametrálne odlišné oproti predošlej sezóne. Ako beriem, ľudia sa menia, ale tuto sú tie zmeny až moc pritiahnuté za vlasy (hlavne Frankie, nechápem.). Plus majú tvorcovia za jednotlivé časti, ktoré nás vťahujú vždy do života inej postavy, a tým robia každý diel výnimočným a zameraným na aktéra, ktorého názov nesie epizóda :) A aby som nezabudla na Skins Fire, Pure a Rise: nie zlé, nie zlé.. ale Fire sa mi pozdával najviac (aj s Emily a Naomi). ()

Galerie (265)

Zajímavosti (69)

  • Scény Roundview college se natáčely na čtyřech různých bristolských školách. (GreatestFan)
  • Ve 3. epizodě 3. série pojmenované ''Thomas'' si na zastávce Pandora (Lisa Backwell) od Thomase (Marveille Lukeba) bere koblihu, která je najednou v dalším záběru napůl snězená a která v dalším záběru změní tvar polevy ze žluté na růžovou. (GreatestFan)
  • V 5. epizodě 1. série s názvem ''Sid'' má Sid (Mike Bailey) na v závěru dílu modřiny, které však vzápětí mizí. (GreatestFan)

Reklama

Reklama