Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mohli jsme to vycítit šestým smyslem, viděli jsme znamení a teď se to stalo. Na světě se objevila úplně nová epidemie – rychle se šíří a je smrtelná. Nejhorším symptomem je totiž naprostá ztráta základního lidského pudu jedince – pudu sebezáchovy. Elliot Moore učí přírodní vědy na střední škole ve Filadelfii. Když napříč státy udeří tajemná smrtící epidemie, vyrazí spolu se svou ženou Almou, kolegou z práce Julianem a jeho osmiletou dcerou na zběsilý útěk před katastrofou. Míří do Pensylvánie a doufají, že na farmách mimo dosah velkých aglomerací se jim epidemie vyhne a jim se podaří přežít stále intenzivněji se šířící hrozbu. Brzy ale začne být jisté, že v bezpečí nebude nikdo a nikde… Režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Znamení) přichází s dalším ze svých paranoidních thrillerů, které se vyznačují neočekávanými zvraty, temnou atmosférou, promyšleným budováním pocitu nebezpečí a nečekanými pointami. Film Stalo se je návratem k poetice, kterou diváci i kritici tolik oceňovali v jeho prvních filmech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (1 114)

novoten 

všechny recenze uživatele

Pointu dostaneme, příběh peláší kupředu po cestě lemované napětím a herci nás tímhle depresivním světem provedou s takovou lehkostí, že ta půldruhá hodinka uteče téměř sama. Tak proč zase zírám na ultranízká hodnocení a komenty dokola omílající z recenzí odkoukané stížnosti na absenci pointy a přítomnost nudy? Happening je už třetí Shyův film po sobě, od kterého veřejnost čeká, že zkombinuje Šestý smysl a Znamení a bude z toho podobně vypadající nervy drásající záležitost jako oba jmenovaní. A v důsledku těchto očekávání přichází tvrdý náraz. U Vesnice, kterou dodnes považuji za jeden z nejlepších filmů svého života, tento omyl chápu, u výtečné Ženy ve vodě už méně, ale pokud se někdo nedokáže poučit ani napotřetí, budiž. Snad by to chtělo chodit do kina bez předsudků a falešných očekávání a usmíření s nevyzpytatelným indickým Mistrem bude zase na pořadu dne. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vynikající!! Přes vlažné přijetí tohoto filmu, já osobně ho považuji za Shyamalanův nejlepší. Téma je mi vyloženě blízké od dob Romera a Cronenberga v jejich začátcích a fungovalo výborně rovněž. Všudypřítomné apokalyptické zlo, záhadné cosi, brutální mrazivé, nepříjemné, ztísněné a nepředvídatelné ... Ať už jsme čekali jakýkoliv konec, tento se mi zdál nejpřirozenější. Prostě to skončilo ... Vynikající atmosféra. Opravdu paráda, tyhle filmy můžu. ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod bych řek, že Stalo se není dle mého názoru vůbec špatný film a trochu nechápu jeho nízké hodnocení. Shyamalan od propadáku jménem Vesnice natočil velice zajímavý film, který dokáže skvěle držet v napětí po celou svojí kratší stopáž. Film o pomstě rostlin lidstvu je sice hodně divný ale o to více originální a Shyamalan odvádí za kamerou hodně dobrou práci. Co ale film sráží do kolen je jeho závěr, na který sedí označení nicneříkající a čekání na velké finále je v posledním deseti minutách zmařeno a nevyslyšeno. Možná proto je film tak často podhodnocen a i mě to zkrátka nedovolilo dát filmu plné hodnocení. 75% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bolelo. "Pointa" vám pravděpodobně dojde už v páté minutě a z filmu se od scény v baru stane totální fraška, ve které všichni pořád opakují tři věci dokola v nejdementnějších dialozích, co jsem letos slyšel a zoufale se snaží o charakterní herectví (vážně ti chudáci četli scénář předtím, než se tomu upsali?). Nanejvýš předvídatelné, občas úděsně nudné a především, po většinu stopáže naprosto směšné. 4/10 P.S. Wahlbergův rozhovor s pokojovou rostlinou je asi největší WTF roku. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Musim teda uznat, že film mě dokázal udržet u obrazovky až do konce, protože jsem si pořád řikal, co se to tam vlastně děje a byl jsem zvědavej, jak to teda dopadne. Ve filmu je pak několik scén, který by samy o sobě byly hodně dobrý, dá se chvílema mluvit i o nějakym napětí, ale celkově to působí jako úplná blbost. Jinak Marky Mark byl vždycky tragéd a Zooey Deschanel tady na sebe upozornila snad akorát svejma vytřeštěnejma modrejma očima. Hodně slabý 3 hvězdy a o tý třetí rozhodnul až nehappyendovej závěr. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (13)

  • M. Night Shyamalan si tentokrát príliš nezahral. Prepožičal hlas Joeymu (neustále volajúcemu Alme). (MoiJe)
  • Z testovacích projekcí údajně vycházeli diváci oněmělí hrůzou. (duklak2)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (více)

Reklama

Reklama