Reklama

Reklama

Je májový den a život mladé matky (Michelle Williams) v londýnském výškovém domě je dokonalý. Její malý synek má narozeniny, a když ho s otcem vypravuje na velký fotbalový zápas, snad ani nemůže být šťastnější. Zatímco jsou pryč, narazí na Jaspera Blacka, novináře, žijícího v jednom z těch nádherných domů pod jejím oknem. Když se jí v místní hospodě, kde hledala útěchu v pár panácích, začal šarmantní, sympatický Jasper dvořit, nedokázala mu odolat. Tohoto slunného jarního dne je pokušení zpět. Ale o pár minut později může jen s hrůzou sledovat, jak je jejich zakázaná láska přerušena živým televizním zpravodajstvím o explozi, která rozmetala fotbalový stadion. Její dokonalý život skončil. Když se pak pokouší vyrovnat s pocity viny a smutku, odmítá Jasperovy pokusy ji utěšit. Táhne ji to spíše k manželovu šéfovi Terrenci Butcherovi (Matthew Macfadyen), policejnímu důstojníkovi, který má vyšetřování na starosti. Jak o ni oba muži bojují, začíná vycházet najevo skutečná pravda o událostech onoho májového dne. V plamenech je erotikou nabitý, šokující thriller, plný emocí a života. (Magic Box)

(více)

Recenze (65)

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Tak ve srovnání s jinými kolegy na CSFD chápu, proč se v tom rozhodli hrát známí herci. Tenhle film měl velikou ambici podívat se na teroristická nebezpečí trochu jinak, civilněji. Začátek byl příšerný (naprosto naivní a hloupé dialogy), pak se to v mých očích k těm 50% vyhrabalo (poselství světovým teroristům vážně není hloupé). Hlavně ať se na film nedívá ten, kterého se pokusí distributor přesvědčit, že je to film nabitý erotikou. To je nehorázná kravina. Film je nabitý nářkem a polovičním šílenstvím nešťastné matky a vrněním jejích nápadníků. A ještě upozorňuji šéfa českého dabingu u tohoto snímku, aby si uvědomil, že hlas čtyřletého dítěte neznamená, že dospělý člověk posadí hlas o oktávu výše. To byl příšerný výkon! ()

jhrasko odpad!

všechny recenze uživatele

Presne ten druh filmárskeho absurdistánu, ktorý znepokojuje, pohoršuje a nasiera. Príbehovou farbosleposťou, ktorej highlightom nech sú rozhovory hlavnej hrdinky s Usama bin Ládinom. Plus povýšiť ju, priemernú a znudenú Britku, ktorá vykladá tovar v supermarkete a dokáže maximálne fish and chips, na hotovú partizánku a spasiteľku sveta, to už je bezradnosť najvyššieho kalibru. (NE)chcel by som vidieť tváre tvorcov tesne po premiére. FUJ! ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Třetí generace lidí z paneláku - chátra - otrapa - najdete nás ve spoustě baráků po celém Londýně. Oblíbené jídlo - Smažené kuře, oblíbený TV program - Autosalon, náboženství - FC Arsenal. Mít manžela pyrotechnika to je peklo. Tak jak to dnes šlo, miláčku? No, pořád jsem tady, ne! Pak začne jedna velká zpověď pro Usámu. Smutný snímek o teroristickém útoku a jeho následky na hlavní hrdinku filmu. ()

spotczek 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to tak spatlané - teroristi a žurnalistika, policie, rodinné, intimní, psychické a vztahové problémy. Michelle Williams v takové těžké pozici hraje dobře. I když je prostě depresivní (ukázkově, jak jí předepisuje přepjatý scénář) od začátku do konce - neustále sama a chce ji jenom pár chlapů... Závěrečná myšlenka, která měla být nejnosnějším sdělením, se mi ale moc líbí: VYMIŇOVAT SI DŮLEŽITÉ ZMĚNY NÁSILÍM JE NEÚČINNÉ! Autorka se nám to snaží vysvětlit hraním na city, na "Usámovi", který nemá šanci proti západním matkám a hluboce zakořeněné kultuře, což zní příliš nadneseně, kýčovitě i propagandisticky (ostatně je to po 11. září populární utěšování). Ale principielně myslím, že v dnešním sporu západu s východem opravdu nejde o politiku, o velké autority, jež máme všichni poslušně následovat, nýbrž "jen" o život, o pohled na to, jak ho žít. A v bojích principů se neuplatní žádné vražedné zbraně, bohužel ani moudrost, jen prostá pudovost se všemi negativy i pozitivy. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Michelle Williams s Ewanem McGregorym nemohli mít peníze. Jinak si to nedokážu vysvětlit, proč se tohle stalo. Michelle musela snad kvůli tomu shodit 20 kilo a chovat se jako přihlouplá kráva a McGregory vysléct šat a znechutit nejednu ženu. Relativně krásný příběh posrán trapnou režií a neuvěřitelně strašným a laciným provedením...co to probůh bylo Usamo? ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je adaptací stejnojmenné knihy Chrise Cleava, která vyšla v roce 2005 přesně v den, kdy Londýn zasáhla vlna sebevražedných pumových atentátů, během nichž zahynulo šestapadesát lidí a více než sedm stovek bylo zraněno. (Olík)
  • Roli filmové přítelkyně Jaspera Blacka (Ewan McGregor) ztvárnila Natalie Dormer. Natáčení se účastnila po dva dny, ale její záběry byli filmovými střihači odstraněny a ve filmu se neobjevuje. (Conspi)

Reklama

Reklama