Reklama

Reklama

Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?

  • Slovensko Na povale alebo Kto má dnes narodeniny (více)
Trailer 1

Na zapadlé půdě starého domu je tajemný svět.  Bydlí v něm odložené hračky a mají tady své království. Je tam panenka Pomněnka a aby jí nebylo smutno, má tři kamarády: medvídka, rytíře a skřítka. Je jim spolu veselo a každý den si vymyslí nějakou hru. Například, že má někdo narozeniny. Panenka upeče dort a oslavenci zahrají písničku. A pak jdou “ do práce”.  Ale vládce Říše Zla  jednoho dne krásnou Pomněnku nechá unést. Její kamarádi se vydají panenku zachránit. Vždyť opravdoví přátelé udělají jeden pro druhého všechno a nebojí se ničeho a nikoho! (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

Bajda 

všechny recenze uživatele

TOHLE je směr, kterým se má ubírat český animovaný film!!! Na půdě určitě není bezchybné dílko a existuje plno věcí, které by mu šly vytknout. To ale nic nemění na tom, že má krásnou atmosféru, nenudí, neurazí, pobaví děti i dospělé (ověřeno v kině) a pokračuje v tradici českého animovaného filmu, což už téměř nikdo nedělá. Místo toho se radši snažíme napodobovat a vydělat na úspěchu moderních Pixaráckých filmů a vznikají takové nesmysly jako Kozí příběh. Uvidíme, kolik vydělá Půda a třeba se dočkáme dalších, podobně roztomilých filmů. ()

AngelusCZ 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tom v kině. Líbilo se mi na tom úplně všechno. Děj, dabigng,hudba, postavičky. Dobré bylo že si každý den ráno házeli kostkou kdo bude mít ten den narozeniny! Jíří Lábus zde hrál zápornou postavu ze které šel i trochu strach. Režisér geniálně vystihl atmosféru.Moc pěkné postavičky. PS- Za to že sem na tom byl sem dostal pexeso !!! :D ()

Reklama

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Olbřímí exploze dětské obrazotvornosti a fantazie spojená s řemeslnou zručností nejvyšší úrovně, dělá z tohoto snímku jeden z nejlepších porevolučních animovaných počinů. A to, že je řada věcí pouze nakousnutá (častá to výtka v komentářích vůkol), není vůbec na škodu věci...od čeho jiného máme vlastní fantazii, než právě od toho, že si to nedořečené domyslíme sami. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jiří Barta se v minulosti zabýval prakticky výhradně autorskou tvorbou pro dospělé a v případě svého nejnovějšího projektu sáhl k žánru pohádky vlastně z nouze, když není možné získat finance na ryze artovou animovanou tvorbu pro dospělé publikum. Jenže i tak své původní představy o animovaném filmu vtiskl do svého filmu, takže vzniklo něco, co se snad nejvíce podobá Švankmajerovu snímku Něco z Alenky. Poetická podívaná, která je na hony vzdálená běžným rodinným snímkům, které v současnosti chrlí světové společnosti typu Pixar nebo Walt Disney. Děj není podstatný a dá se shrnout do několika řádků, důležitá je atmosféra filmu a zejména jeho výtvarné řešení. Prostor je zaplněn obrovským množstvím předmětů, které lze nalézt na dávno opuštěné půdě, a ty předměty díky režisérovi a animátorům ožívají a vytvářejí bizarní svět, který je ve výsledku přitažlivější pro dospělého diváka než pro malé dítě. Zužovat film Na půdě na žánr pohádky je zavádějící. V kině jsem si všiml, že si ten film vážně vychutná spíš rodič než jeho potomek, byť hlavní hrdinkou je dětská panenka. Při prvním shlédnutí jsem si ani nedokázal vychutnat všechny ty výtvarné detaily a filmařské nápady. Je to typ filmu, který si nejvíc vychutná fajnšmekr animované tvoby, film, který patří do špičky současné tvorby a má šanci zabodovat na některém festivalu. Je jen škoda, že se nepodařilo najít dostatek financí, aby se natočilo i zbývajících 20 minut filmu podle původního Bartova záměru. Barta do svého filmu navíc zabudoval i linii politické satiry, jeho vládce Říše Zla je vlastně taková zapomenutá busta totalitního státníka, který k ovládání svých poddaných používá praktiky typické pro autoritářské státy. Rozkošné jsou např. vládcovy rozhlasové projevy a slovník, který používá. Celkový dojem: 95 %. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

....až pojede vláček, pokvete nám máček. Pěkné, České putování odložených hraček na pomoc ztracené a unesené princezně. Citát : KRASOŇ - Tak tedy vzhůru, na tu velkou tůru !!!! MUCHA - Už zase ?? Při dramatickém letu letadla - vysavače je na pár vteřin vidět Ferda mravenec - práce všeho druhu, tentokráte jako malíř. Ve filmu je spousta odkazů na další české pohádky. A je to vlastně takové varování před diktaturou jednoho člověka, v našem případě zajímavě zahraném Jiřím Lábusem. A jak je ten člověk schopen vyvolat válku pro jednu maličkost a to kvůli ženě, ale pěkná žena není zase taková maličkost a tak si položme otázku, kdo by kvůli pěkné ženě nevyvolal válku ? Hudbu dělal Michal Pavlíček a na dvd je spousta materiálu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Film zahrnuje 1175 záběrů, z toho 498 trikových. (Trainspotter)
  • Natáčelo se celkem 333 dnů (16.6. 2007 – 5.9. 2008). (Trainspotter)

Reklama

Reklama