Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

rawen 

všechny recenze uživatele

Pro místy nádhernou hudbu, krásnou vizuální stránku, lehkost humoru a taky vykreslení postav dávám 7.5/10, zážitek mi bohužel pokazil banální příběh, kýčovité scény ke konci a hlavně občasný dojem, že šlo o film pro mládež, které pouští ČT1 v neděli v devět ráno :) Přesto nelituju, fajn zážitek. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přestože je většina japonských animáků originální a působivá, jak po vizuální, tak po příběhové stránce, "Dívka, která proskočila časem" je klasickou variací na téma změn v minulosti a jejich následcích v přítomnosti. Nebudu zastírat, že jsem čekal více a na podobné téma si raději dám "Osudový dotek" nebo "Na hromnice o den více". ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Je to takový ten japonský mišmaš, kterým chtěla autorka nejspíše sdělit příliš mnoho a tak se nesoustředila ani na jedno pořádně. Zábava střídá romantická klišé, které následně střídá jímavá scéna k hlubokému zamyšlení nad člověkem samým, osudu, přátelství a lásce. Vše je zaobaleno do pěkného, avšak místy docela odfláknutého klasického anime stylu, na který jsme zvyklí třeba ze Zámku v oblacích, nebo Cesty do fantasie. Rozhodně stojí vidět a pro fanoušky anime obzvláště, ale jednou to myslím docela stačí a jsou zde i lepší kusy. 70% ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Kouzelné, i když zbytečně překomplikované. Poetické vyprávění o životě a přátelství zasazené do současného Japonska zaujme především kontrastem téměř lyricky snímaných obrazů (které podtrhuje jednoduchý, leč úžasný klavírní doprovod) a obyčejností postav, které zde nejsou starověcí hrdinové ani post-apokalyptičtí válečníci, ale ničím vyjímeční studenti z dnešní doby. K tomu zajímavá animace, dojemný příběh bez jakékoliv podoby citového vydírání a celková pohoda, která z filmu vyzařuje na míle daleko a většině diváků způsobí velice příjemný zážitek. I přes pár nedostatků tedy 85%. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Taký japonský Butterfly effect, bez zbytočného moralizovania nad nutnosťou prítomnosti aj horších momentov v našom živote (keď si spätne po sebe čítam túto vetu, začína mi byť zle). A vlastne absolútne bezkonkurečne úplne najlepšie a najreálnejšie (teda pardon, najvernejšie realite) vykreslenie stredoškolákov a ich spôsobu života v anime vôbec - aspoň čo sa mojich skúseností týka. Akurátne z pre mňa neznámej predlohy (nemôžem teda porovnať, nakoľko sa odklonil, ako to spomína napr. JFL, zato hranej verzii určite venujem pozornosť) vychádzajúcou ideou, dĺžkou, poňatím, atmosférou, hudobným vkusom, postavami i technickým zázemím (na rok 2006 výborná kresba, ktorá mi dala spomenúť na Šinkaia - a viacero jeho diel po tejto stránke jasne predčí). Hosoda mi zrejme má čo povedať a Cucuiovi hrdinovia všedných dní rovnako. Hodnotím a komentár píšem až po druhom zhliadnutí; toto som si jednoducho musel okamžite zopakovať. 95% Pozn.: Vzhľadom na autora predlohy ešte raz prehodnotiť Konovu Papriku, ktorá pracuje s originálnym motívom nemenej obratne. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Film také vyhrál ceny Hotchi Film Awards (2006) a Mainichi Film Concours (2007). (NGP)
  • Snímek vyhrál v roce 2006 cenu Grand Prize v kategorii Animace na Japan Media Arts Festival. (Shley)
  • V cenách Sitges (2006) získal Mamoru Hosoda cenu nejlepšího animátora. (NGP)

Reklama

Reklama