Reklama

Reklama

Světlušky v zahradě

  • USA Fireflies in the Garden (více)
Trailer

Částečně autobiografické americké melodrama režiséra Dennise Lee líčí v několika prolínajících se časových rovinách osudy manželů Taylorových (Wiliam Dafoe a Julia Robertsová), jejich dětí i životních partnerů, které vyhrotí nečekaná tragédie...
Pro Lisu, jejího manžela Charlese (Julia Robertsová a William Dafoe), syna Michaela (Ryan Reynolds) a dceru Ryne (Shannon Luciová) to měla být příjemná oslava v domě Lisiny sestry Jane (Emily Watsonová). Tragická autonehoda, při níž Lisa umírá, však plány nečekaně zhatí. Na pohřbu se objevuje i Michaelova manželka Kelly (Carrie-Anne Mossová), která se svým mužem nežije, a právě ona svou přítomností otevírá Pandořinu skříňku plnou tajemství. Michaela pronásledují bolestné vzpomínky z dětství, postupně však všichni tři skrze bolest a slzy zjišťují, jak moc se navzájem potřebují, a že navzdory starým křivdám mohou znovu vytvořit rodinu. Tradiční, částečně autobiografické drama natočil scenárista a režisér Denis Lee. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (174)

L-V 

všechny recenze uživatele

Rodinné setkání po letech zasáhne nečekaná tragédie a poté už nasléduje rozplétání spletitých a komplikovaných vztahů a vazeb jedné nepříliš pospolité rodiny zakončené ve stylu: "co jsme si, to jsme si". Díky hvězdnému obsazení perfektně zahrané, při čemž citlivá režie a solidní hudební podkres tomu navíc dodávají i potřebnou atmosféru. Silná první půle stažena do vod průměrnosti nevýraznou druhou polovinou a zejména možná až křečovitým závěrem, přesto se jedná v rámci žánru o lehký nadprůměr, který rozhodně stojí za vidění. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na to ako to zaujímavo začínalo tak som čakal niečo oveľa dramatickejšie... Takéto filmy s viacerými časovými rovinami a početnou retrospektívou mám naozaj veľmi rád. Pekne to bolo všetko prepojené, aj keď spočiatku som mal normálne problém s tým si domyslieť kto je kto a čo sa vlastne deje - potom sa to našťastie vyjasnilo. Ale ako som už povedal - začiatok vynikajúci, a potom už to pomaly klesalo niekde k priemeru. Ale aj tak zaujímavý film a pútavý príbeh - hoci trošku slabšie prepracovaný. No hlavne Ryan Reynolds sa opäť predviedol ako vynikajúci herec. ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

O Světluškách v zahradě jsem poprvé slyšel v den,kdy jsem je viděl.Byla to dost střelba na slepo,ale nakonec se z toho vyklubalo krásně civilní drama s úžasně přirozenými hereckými výkony (Dafoe je skvostný) a menšími,ale zato postupně gradovanými a svou realističností o to silnějšími emocemi.Na začátku film trochu hledá tempo i žánr,do kterého by se vlastně chtěl zařadit,ale s postupující stopáží mě do sebe vtahoval čím dál víc a na konci mi bylo líto,že tu skupinku různorodých postav opouštím.Nic z čeho by si člověk sedl na prdel,ale až ve chvíli,kdy jsem jej viděl mi došlo,jak moc mi podobný obyčejný film chyběl.A mimochodem,nejlepší scéna pohřbu ever! 80 % ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Dětský a dospělacky svět jsou natolik odlišné, že se v nich člověk - a lidské city - někdy ztratí. Smrt jedné ženy (matky, sestry a tety v osobě Julie Roberts) zamíchá kartami života všech zúčastněných. Co je ale hlavním kladem tohoto filmu je ta naděje na konci. Že i když je člvoěku někdy hodně úzko, že jeho rodina je tu pro něj. Hvězdně obsazené Fireflies in the Garden jsou spíše artovým snímkem, nicméně musejí nadchnout i mainstreamového diváka. Měla-li bych ale vytknout nějakou chybu, pak je to počáteční zmatenost. Dobrou půlhodinu jsem měla zmatek v tom, kdo je kdo... Tohle prolínání dvou časů zkrátka není úplně šťastné řešení. ()

Jirgen 

všechny recenze uživatele

Drama moc nemusím, ale když tam hraje můj oblíbený herec proč se na to nepodívat. A opravdu mě to mile překvapilo. Co dodat kvalitní film s výborným obsazením a námětem rodinných vztahů., které zrovna zprvu nevypadají jednoduché, ale nakonec i ne zrovna lásky dávající tatík v podání W. Dafoe se dokáže změnit. I když jako šikanující otec se mi zamlouval líp. Pro fanoušky seriálu Hereos, zde stojí za povšimnutí Hayden Panettiere v roli tety Jane... No pomalu se chystám na další drama co takhle Will Smith ( Seven pounds ) hm :) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Za kamerou stál Danny Moder, manžel Julie Roberts. (curfew77)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. února 2008 na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (BMW12)
  • Kritici Dennisovi Leemu vyčetli, že jednotlivé časové roviny ve filmu splývají a jsou nepřehledné - s výjimkou modelů aut je totiž od sebe neodlišuje téměř žádný rozdíl v designu šatů nebo budov. (curfew77)

Reklama

Reklama