Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laura (Rebecca Romijn) je mrcha. Příběh začíná na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes v roce 2001, kde smrtelně krásná, ale také všeho schopná "femme fatale" odvážně uloupí drahocenný šperk a vypálí rybník svým komplicům. Poté odjíždí do Ameriky a v letadle se seznámí s úspěšným podnikatelem Wattsem (Peter Coyote) a s ním si užívá anonymity v cizině. Po sedmi letech je podnikatel pověřen prací ambasadora ve Francii, takže jeho žena Laura se po odvážné loupeži vrací zpět do Francie s novou identitou. Bývalý paparazzi Nicholas (Antonio Banderas) Lauru neustále pronásleduje a pokouší se odhalit ji takovou, jaká je. Vyfotí ji pro jeden z velkých týdenních skandálních časopisů, a její bývalí komplicové po čase stráveném ve vězení po ní jdou. Laura je ohrožena na životě, ale jako ztělesněný ďábel se umí bránit všemi prostředky.

Režisér Brian De Palma záměrně sáhl po klasické femme fatale tak časté ve filmech z let čtyřicátých a padesátých, a přizpůsobil ji současnému příběhu. Film Femme Fatale má jedinečnou pařížskou vůni, to proto, že režisér žil několik měsíců v Paříži a město si oblíbil. Antonio Banderas nezklamal v roli Nicholase, který je odrazem Lauřina ducha a obav. Jejíma očima ho vidíme jako nebezpečného jedince oblečeného do černého. Vpravdě ďábelskou podívanou předvedla Rebecca Romijn-Stamos (X Men) jako Laura, která používá svou krásu a sexualitu jako zbraň k získání toho, co chce. A daří se. V malé, zato výživné roli ambasadora Wattse se ukázal Peter Coyote. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Ťažký, dráždivý, jedinečný mysteriózny triler, ktorý svojou štylizáciou a spektakulárnou formou (blížiacou sa noir vo farbe), dosahuje nadčasovosti. Je veľmi zložitý, zvláštny, avšak skôr pre náročnejších kritikov ako pre masu konzumných ľudí. Výborne zahrané Rebeccou Rominj, Antoniom Banderasom (+vedlajšákmi) a skvele spracované. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nevím jak a čím začít. Počátek filmu se jevil jako obyčejná gangsterka s krásnou a "vykutálenou" Rebeccou, která celou bandu doběhne svou rafinovanosti. To celé víte za 40 min.projekce. (Na WC "lesbické hrátky" při níž se mi zvedal žaludek), to bude tím, že jsem normální. Pak ale scéna ve vaně s budíkem a přetékající vanou, kdy zpozorníte, protože očekáváte, že se koupající buď probudí nebo utopí. Nic z toho... usne a má ve snu vizi do budoucnosti, co se stane. (Ale to vše se dozvíte až na samém konci filmu, kdy se děj rychle opakuje). Proto ta zmatenost, že se divák v tom téměř neorientuje. Je to zvláštní film, ale že bych při něm hýkala, ani náhodou....chápu, že pro chlapy tam jisté scény měly jisté kouzlo, jenže film jako celek je lepší průměr. Nemohu dát tři a půl hvězdičky, proto se přikláním ke 4* vzhledem k réžii, která chtěla "vykouzlit" něco mimořádného, ale kromě mimořádně dlouhých nohou REBBECY ROMIJN a mimořádného charisma ANTONIA BANDERASE jsem zde nic mimořádného neviděla. BRIAN De PALMA už tvořil lépe. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Loupežnický úvod navnadil a scénka Rebeccy Romijin a Rie Rasmussen nažhavila, ale pak to sklouzlo do noirové podivnosti, která ne že by mi úplně vadila, ale přeci jenom mě začátek připravoval na trochu něco jiného. Přesto i poté film zůstával díky hlavní představitelce nehorázně sexy, takže se dalo ledacos přehlédnout a vše nakonec dospělo do zdárného konce, který mě docela mile překvapil a i potěšil. I když tohle není film pro mě a asi ho nedokážu zcela docenit, tak se mi líbil. 75% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

De Palmovský triler v ktorom je najdivokejšia scéna Rebeccin striptíz. Klasické rozbité obrazy, dlhé zábery a nádherná žena - všetko na čo sme u Briana zvyknutí. Nezvyklá je práve žena v hlavnej úlohe, ale Rebecca priam žiari a je elektrizujúco erotická počas celej snímky. Problém vidím v tom, že režisér nehrá s divákmi čistú hru a kŕmi nás vecami, ktoré násladne zbanalizuje... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Haven't we met before, somewhere? -Only in my dreams. Tak můžu s čistým svědomím říct, že od Femme Fatale jsem čekal něco jiného. Čekal jsem "tuctovou" kriminálku, namísto toho jsem dostal příběh, který je zvláštně krásný. Pochopil jsem, co tím režisér chtěl říct a připomnělo mi to pár filmů s podobnou tématikou, ale radši nenapíšu které, abych nespoileroval. Začátek v Cannes je jednoznačně za plný počet, prostředek mě trochu nudil, protože jsem věděl (lépe řečeno odhadl) jak to je a konec se mi líbil. Proto zde po prvním zhlédnutí nechám 80 % s tím, že tohle rozhodně chci vidět ještě jednou. P. S. Práce s hudbou v tomto filmu hraničí se slovem geniální. P. S. 2. Rebecca je zatraceně sexy mrcha… :-) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (7)

  • Melanie Griffith přesvědčila svého manžela Antonia Banderase, aby roli přijal, i když není hlavní. Udělala to kvůli Brianovi De Palma, který jí pomohl na začátku její kariéry. (don corleone)
  • Úvod filmu se měl odehrávat na festivalu v Cannes v roce 2001, i když je zde promítána premiéra filmu "East-West", který měl ale premiéru o dva roky dříve. Režisér filmu Régis Wargnier a hvězda filmu Sandrine Bonnaire hrají ve filmu sami sebe. (don corleone)
  • Původně měla být v hlavní ženské roli Uma Thurman, ale natáčení zrušila, protože přišla do jiného stavu. (don corleone)

Reklama

Reklama