Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta poražených

  • USA Transformers: Revenge of the Fallen (více)
Trailer 1
USA, 2009, 150 min (Alternativní 144 min)

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (více)
(další profese)

Sam Witwicky odchází na vysokou školu, kde hodlá v klidu studovat. Znamená to i dočasné odloučení od jeho lásky Mikaely. Jenže v té době se podaří Deceptikonům osvobodit Megatrona z jeho vězení na dně moře a společně s ním na radu vůdce Deceptikonů, pradávného Fallena, začínají svůj boj proti Autobotům a s nimi spojeným lidem. Megatronovi se podaří zničit Optima Prima (vůdce Autobotů) a na radu Fallena pátrá po Samovi a přitom ničí lidská města. Sam se totiž dotknul posledního kousku legendární materie a teď se mu v mozku promítají symboly, které mohou Fallena a jeho bandu dovést k dávnému stroji, kterým vytěží ze Země pro ně potřebný energon (to však znamená zánik našeho Slunce). Sam záhy zjistí, o co Deceptikonům jde (zjistí to od Deceptikona Jet Fira), a vydá se najít matrici, která stroj spouští, dřív než ji najde Megatron. Sama na jeho cestě za matricí doprovází Mikaela, která za ním na kolej dorazila, jeho nový spolubydlící Leo a bývalý výzkumník a agent Simmons... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 664)

H34D 

všechny recenze uživatele

Jako zážitek na velkém plátně s očima otevřenýma dokořán a mozkem vypnutým jsou druzí Transformátoři orgastickou akční podívanou, plnou monstrózních bitek a úžasných efektů, ale po rozkrytí příběhu vypluje na povrch zoufalá stupidita (vtípky ještě nebyly nejhorší), logické trhliny a dokonce i špatně ukočírovaná režie v rovině vyprávění (nekonzistentnost). Mrzí mě také, že kamera často zabírala obraz příliš zblízka, bez nadhledu a přehledu (vytvářela rádoby "intenzivní" zmatek), takže si člověk v té ohromné, až překombinované akci nemohl užít všechny detaily, transformace a choreografii. 6/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Absencia citu pre mieru a dobrý vkus Michaela Baya v kúzelnom, uhladenom svete prvých Transformers?! Transformeri zažívajú podobný posun ako Bad Boys. Producent Spielberg sa vytratil, Bay sa utrhol z reťaze. Jednotka bola skvelou vďaka niekoľkým príjemným, s mierou namixovaným aspektom: vizuálna oslava krásy Megan Fox, jej iskrivé zbližovanie sa s hanblivým Shiom, postupné oboznámenie sa s prďáckymi robotmi, z ktorých každý mal v scenári svoje miesto, vzbudzoval úžas a sympatie. Film sa nikam neponáhľal, vychutnával si každú scénku a jediné, čo ho trochu oslabilo bola neprehľadnosť finálnej akcie. V dvojke sa už Megan so Shiom (v rovnako neprehľadných akciách) iba vyhýbajú explóziám a na rad prišiel humor typu malý robotík sa psíčkovo honí na Meganinej kozačke (!). Robotmi sa doslova plýtva, potenciál ich individualizmu je pochovaný, niektorí sú dokonca otravní (“dvojičky” sprevádzajúce hrdinov). A keď aj nejaký robot konečne nadchne, je razom zosadený z trónu jeho veľkými oceľovými varlatami, spod ktorých John Turturro vysielačkou privoláva námornú pechotu (!!). Toto proste nie je smer, ktorým som chcel vidieť sa Transformers uberať. O celkovej roztrieštenosti scenára, v ktorom je dej iba tenúčkou nitkou pre neustále akčné orgie, ktoré už po dvoch hodinách proste NEMÔŽU uspokojovať, nehovoriac... ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

Nadšení z první projekce rychle opadlo a napodruhé už musím jít bohužel o hvězdu níž. Nemůžu stavět oba díly Transformers na stejnou úroveň. Druhý díl je zkrátka horší. Ty robotí orgie jsou napodruhé už opravdu nesnesitelné a příliš chaotické. Konec je celkově takový nevýrazný stejně jako scénář. Nehrát ve filmu Shia Labeouf dám 3 hvězdičky. Nakonec to je opravdu zklamání a Bay to skutečně přepálil na celé čáře. 75% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Excelentné ako jednotka, dych berúca Megan Fox ,ohromné vizuálne efekty , mnoho perfektných akčných scén, proste Pecka........ Soundtrack Steve Jablonsky: 1. New Divide - Linkin Park ,2. 21 Guns - Green Day ,3. Let It Go - Cavo ,4. Capital M-E - Taking Back Sunday ,5. Never Say Never - The Fray ,6. Burn It To The Ground - Nickelback ,7. Burnin' Down The House - The Used ,8. Not Meant to Be - Theory of a Deadman ,9. Real World - The All-American Rejects ,10. I Don't Think I Love You - Hoobastank ,11. This Is It - Staind ,12. Almost Easy - Avenged Sevenfold ,13. Transformers - Cheap Trick , ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Transformers: Pomsta předražených. Pověst nelhala, opravdu nejhorší díl z dosavadní trilogie. I když v tomto případě definovat "nejhorší" je asi jako určit, jestli se hůře z nového koberce odstraňují zvratky, stolice nebo skvrna od krve, vajec a třešní. Zaplať pánbůh za J.Turturra, jakožto malého ostrůvku uprostřed oceánu této nablýskané infantility.. Jednou přijde den, kdy si pro Michaela do jeho rezidence v Malibu přijde ten zespodu s trojzubcem a poté, co nepřijme jako odpustek akciový podíl v Hasbru, si jej bez milosti vezme sebou. A přidá k tomu stejnou hlášku, jako A.Pacino na konci Ďáblova advokáta: „Marnivost, rozhodně můj oblíbený hřích…“ ()

Galerie (163)

Zajímavosti (105)

  • Autobot Wheelie (Tom Kenny) nazve Mikaelu (Megan Fox) ''boží bojovnicí'', anglicky "warrior goddess", přičemž Mikaela je ženská obdoba jména Mikael, což znamená heberejsky ''boží''. (GreatestFan)
  • V čase 1:40:19 voják ukáže na mapu a tvrdí, že výsadek provede akci v Egyptě. Mělo se jednat o Akabský záliv. Pomineme-li, že Akabský záliv má na mapě jiný tvar (ve skutečnosti se naklání spíše doprava, na mapě ve filmu jde hodně doleva) a přijmeme, že je to on, stejně zakroužkovaná oblast není Egypt, ale přibližně totéž místo, které vyznačil GPS, tedy někde na hranici Jordánska a Izraele. (Proste..Jana)
  • Při závěrečných úpravách pracovalo kvůli časové tísní na jednom digitálním záběru až 20 pracovníků ze studia ILM. (PauloZ)

Související novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (více)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (více)

Reklama

Reklama