Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Hodně solidní záležitost a zajímavý příběh, který mě chytil. Herci jsou dobří a tempo filmu si taky kvalitně stojí, nenudil jsem se. Povedená byla hudba, což je na televizní záležitost taky ojedinělé. Finální vypořádání mi přišlo ale trošku slabší a levné. Za to uplný konec před titulkama byl náležitě mrazivý. Příjemné lehčí sci-fíčko. -"What's that number?" ()

_ksilt 

všechny recenze uživatele

Četl jsem kdysi knížku, viděl jsem původní filmové zpracování a na tenhle remake jsem se i těšil, ovšem už na konci prvního dílu jsem tušil, že je něco v nepořádku. Scéna ve stíhačce mě nijak nešokovala, byla očekávaná, ale proč tak tak brzy ve vyprávění příběhu ? Pak to přišlo, ve druhém díle, který jsem viděl asi s odstupem týdne jsem zjistil, že si tvůrci něco přidali navíc a uměle prodloužili stopáž filmu. Škoda, nemusela z toho být nakonec taková slátanina ve které sem se celkem zamotal. Od bratří Scottů bych tedy čekal víc. ()

Reklama

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Na televizní film celkem povedená věcička... Tento typ sci-fi filmů mě vždycky bavil, navíc to je podle Crichtonovy knihy, takže základ zřejmě také slušný (nevím,nečetl jsem). I přes viditelné nízký rozpočet a herce z vedlejších rolí Céčkových seriálů dokázal režisér vytřískat maximum a za to si vyslouží uznání... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kvalitná miniséria, spracovaním mi pripomínala Záhadu bermudského trojuholníka. Na efektoch občas preráža ich umelosť, ale to je v poriadku, keď nemajú k dispozícii 200 miliónov. Celkom spokojná som aj koľko (že vôbec niečo, hehe ;-) zostalo zachované z knihy a zaujímavé boli aj scenáristické rozšírenia - i keď niektoré naozaj gýčovité zápletky si mohli odpustiť! ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To, že jsi paranoik, ještě neznamená, že po tobě nejdou.." Tak nám bratři Scottovi a samozřejmě Frank Darabont, ten totiž podobná témata miluje, z pozice producentů dopřáli další remake, tentokrát v podstatě kultovního snímku Roberta Wiseho, byť se jedná spíše o tak trochu jiné filmařské uchopení románu spisovatele Michaela Crichtona, aby zde impotentní, tedy myšlenkově, nerad bych někoho urazil, uživatelé mohli znovu žonglovat s mě osobně silně urážejícím a především krátkozrakým a nesmyslným souslovím zbytečný remake !! Smysluplnost The Andromeda Strain dokládá především do očí bijící odlišný přístup k tématu, ať už co se týká komplexnosti příběhu, který tentokrát tvůrci využívají do mrtě, ostatně scénář si napsal sám Michael Crichton, byť tedy ve spolupráci s Robertem Schenkkanem, či co do žánrové stylizace, kdy zde tu původní až střízlivou autentičnost prostě a jednoduše Crichton, který jako scénárista podobně jako spisovatel vždy byl až protivně napínavý, s režisérem Salomonem překlápí do poněkud akčnější, moderní, chcete-li, roviny, díky čemuž tento snímek oproti tomu původnímu působí mnohem napínavěji a rozhodně i víc sexy.. Velmi pozitivně vnímám právě dánského režiséra Mikaela Salomona, kterému ty televizní minisérie prostě svědčí, protože jako bývalý skvělý kameraman ctí vizuál svého díla, který tentokrát vědom si svých možností, ačkoliv se pořád jedná pouze o televizku, tomu původnímu v jistém smyslu slova dává řádně na prdel, byť se na něj jasně mu vzdávajíc hold několikrát velmi efektně odkazuje, když nakonec dojde i na to proklamované dělení obrazu do dvou a více segmentů.. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama