Reklama

Reklama

Režisér Mikael Hafström (Pokoj 1408) uvádí velkolepý špionážní thriller Smrt v ŠanghajiJohnem Cusackem a světovými hvězdami Li GongKenem Watanabem v hlavních rolích. Film ve stylu Casablanky se odehrává v týdnech před útokem na Pearl Harbor ve starobylém čínském městě, kde nic není, jak se zdá. Americký tajný agent Paul Soames (Cusack) přijel vyšetřit vraždu svého nejlepšího přítele a ihned se ocitá v pavučině lží a spiknutí, která ovládá celé město. Soames má neustále v patách japonského agenta Tanaku (Watanabe) a své vyšetřování brzy zaměřuje na místního charismatického gangstera Anthony Lantinga a jeho krásnou ženu Annu (Li). Zanedlouho se Soames s Annou zaplétá a oba tím vystavuje smrtelnému nebezpečí. Zatímco oddanost vlasti ustupuje touhám srdce, Soames s Annou musí rozluštit záhadnou vraždu a uniknout z okupované Číny dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Ceres 

všechny recenze uživatele

I přes rozporuplné hodnocení co u tohoto filmu je, musím hodnotit tento film kladně, sice jsem si zpočátku říkal, že Cusack to prostě neutáhne tak dobře, ale nakonec to zvládl, pomohlo mu v tom také velmi velmi kvalitní obsazení v podobně božské Li Gong, perfektního Watanabeho a opět střílejícího Chow Yun-Fata, bokem se tu mihnou i další znamý herci (Morse, Potente). Další významné plus tohoto snímku je perfektní kamera, která vytváří špičkovou temnou atmosféru noir filmů. Parádně film také podepsal svou hudbou Klasu Badelt. Za mě celkově 80 %, možná kdybych to celé vidět v originále a ne v čínském dabingu, přidal bych možná ještě o kousíček lepší hodnocení, ale na plné by to asi nestačilo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lákalo jméno režiséra, hodně jsem sliboval od obsazení, ale skutek utek. Jediné, co stojí za výraznější pozornost je šanghajské prostředí a výstřih Li Gong. Jinak se jedná o slátaninu, která místy neměla hlavu ani patu. Korunu tomu všemu nasazoval John Cusack v jedné ze svých nejotravnějších rolích. Jednoznačně nejhorší Håfströmův film. 15% ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Hlavním tahounem tohoto filmu je nepochybně atmosféra a atraktivní prostředí. Koho ani jeden z těchto faktorů nepohltí, ten tímto snímkem nebude patrně příliš nadšen. Ovšem Shanghai v období 2. světové války rozhodně zajímavý je, především díky jeho rozpolcenosti a zdánlivé neutralitě, takže si myslím, že pokud si nechcete vyloženě rýpnout a jste ochotni přežít velice líného Johna Cusacka, tak se určitě pobavíte. Za jedno podívání to stojí. ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku, ze kterého dýchá správná špionážně dramatická atmosféra, bohužel film upadne do balastu nepřesvědčivých vztahů a snahy o vytvoření několika záhad, které jsou ovšem většině diváků brzy jasné. Hodně zachraňuje dobře vybrané herecké obsazení. Prim u mě hráli (ne)překvapivě Yun-Fat Chow a Ken Watanabe ve vedlejších rolích, zatímco můj velký oblíbenec John Cusack skoro zklamal. P.S. Ani po 2 dnech jsem nepochopila proč je tady mezi žánry uvedený "mysteriózní". ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film so skvelým hereckým obsadením. Týka sa to hlavne Johna Cusacka a Jeffreyho Dean Morgana, lebo bol inak film pochopiteľne nabitý ázijskou sebrankou. Réžia bola na slušnej úrovni, podobne ako atmosféra filmu. Naopak snímke uškodil pomerne komplikovaný scenár, v ktorom sa divák mohol ľahko stratiť. Na hudbu si vôbec nespomínam, ale zato bolo uspokojivé dobové prostredie, respektíve kulisy. Film doporučujem avšak s výhradami. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (7)

  • Bey Logan dělal koordinátora pro The Weinstein Company (TWC) na Shanghai Tang Fashion Show. (Rominator)

Související novinky

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama